Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία- Κορωνοϊός: Τη χρήση μάσκας στις μεγάλες εκδηλώσεις επιβάλλει ο δήμαρχος της Νίκαιας

Γαλλία- Κορωνοϊός: Τη χρήση μάσκας στις μεγάλες εκδηλώσεις επιβάλλει ο δήμαρχος της Νίκαιας
Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από μια συναυλία στη Νίκαια, όπου τα μέτρα προστασίας για τον νέο κορωνοϊό δεν τηρήθηκαν
Στην επιβολή χρήσης της μάσκας σε όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις που οργανώνονται στη Νίκαια ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει ο δήμαρχος της πόλης στη νοτιοανατολική Γαλλία Christian Estrosi.
Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από μια συναυλία στη Νίκαια, όπου τα μέτρα προστασίας για τον νέο κορωνοϊό δεν τηρήθηκαν.
Η συναυλία του The Avener πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 11/7 σε ένα ύψωμα και σε φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακρίνεται ένα τεράστιο πλήθος να χορεύει, προκαλώντας την αγανάκτηση των χρηστών του διαδικτύου, αφότου η κυβέρνηση ζήτησε από τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να φορούν μάσκα για να «αποτρέψουν» κάθε κίνδυνο ενός δεύτερου κύματος του ιού στη Γαλλία.
«Λυπούμαστε που αυτές οι συστάσεις δεν έγινε επαρκώς σεβαστές και ζητάμε από τη γαλλική κυβέρνηση να επανεξετάσει το διάταγμα σχετικά με τις μεγάλες εκδηλώσεις, προκειμένου να επιβάλει τη χρήση μάσκας, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους. Στο #Nice06, θα είναι υποχρεωτική σε όλες μας τις εκδηλώσεις», έγραψε ο Christian Estrosi στο Twitter.
Πάντως, η δημοτική αρχή, όπως και η νομαρχία, διαβεβαιώνουν πως το όριο των 5.000 θεατών δεν ξεπεράστηκε σε μια περιοχή που θα μπορούσε  να υποδεχθεί 36.000 ανθρώπους.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης