Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φλόριντα (ΗΠΑ): Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων - Ξεπέρασαν τις 15.000 οι νέες μολύνσεις

Φλόριντα (ΗΠΑ): Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων - Ξεπέρασαν τις 15.000 οι νέες μολύνσεις
Αν η Φλόριντα ήταν χώρα, θα κατατασσόταν τέταρτη στον κόσμο όσον αφορά τα περισσότερα νέα κρούσματα, πίσω από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και την Ινδία
Η Φλόριντα κατέγραψε ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων σήμερα Κυριακή 12 Ιουλίου, καθώς η έξαρση της πανδημίας στην πολιτεία των ΗΠΑ αναγκάζει τις αρχές να κλείσουν παραλίες και επιχειρήσεις.
Αν η Φλόριντα ήταν χώρα, θα κατατασσόταν τέταρτη στον κόσμο όσον αφορά τα περισσότερα νέα κρούσματα πίσω από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και την Ινδία.
Όπως μεταδίδει το Reuters, οι ημερήσιες αυξήσεις έχουν ήδη ξεπεράσει τον ημερήσιο απολογισμό οποιασδήποτε άλλης ευρωπαϊκής χώρας.
Η Φλόριντα, με τους 21 εκατομμύρια κατοίκους, έχει σπάσει επίσης το ρεκόρ της πολιτείας Νέας Υόρκης με 13.847 νέα κρούσματα στις 10 Απριλίου.
Συνολικά στις ΗΠΑ, το Σάββατο 66.528 καταγράφηκαν επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμός που αποτελεί νέο θλιβερό ρεκόρ στη χώρα η οποία υφίσταται μακράν το πιο σκληρό χτύπημα από την πανδημία του κορονοϊού στον πλανήτη, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο John Hopkins.
Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφθασε έτσι χθες τα 3.242.073, σύμφωνα με τα στοιχεία της σχολής αυτής ιατρικής της Βαλτιμόρης (ανατολικά).
Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 αυξήθηκε κατά 760, στους 134.729, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Τα κρούσματα μόλυνσης σε ημερήσια βάση ξεπέρασαν τα 60.000 για πέμπτο συνεχόμενο 24ωρο στις ΗΠΑ καθώς, κατά την άποψη των ίδιων των αμερικανικών υγειονομικών αρχών, η εξάπλωση του κορονοϊού έχει τεθεί εκτός ελέγχου σε πολλές πολιτείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης