Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ραγκούσης (ΣΥΡΙΖΑ): Δύο σκανδαλώδεις τροπολογίες για Πολιτική Προστασία και ΕΥΠ

Ραγκούσης (ΣΥΡΙΖΑ): Δύο σκανδαλώδεις τροπολογίες για Πολιτική Προστασία και ΕΥΠ
«Πρόκειται για πρωτοφανείς κι ανήκουστες σκανδαλώδεις ρυθμίσεις», υπογραμμίζει o Γ. Ραγκούσης
«Δύο απίστευτα σκανδαλώδεις τροπολογίες, ωδή στην αναξιοκρατία, τη μηδενική διαφάνεια, το ρουσφέτι, τη ρεμούλα και την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος κατέθεσε η κυβέρνηση», τονίζει ο τομεάρχης του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Β’ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης.
Ο κ. Ραγκούσης δηλώνει ότι «με την πρώτη, θεσμοθετούν για την Πολιτική Προστασία 28 νέες θέσεις μετακλητών υπαλλήλων με ετήσιο κόστος για τον έλληνα φορολογούμενο -φυσικά πρόσωπα κι επιχειρήσεις- ένα (1) εκατομμύριο ευρώ».
Προσθέτει ότι «με τη δεύτερη τροπολογία μετατρέπουν την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ΕΥΠ -συρρικνώνοντάς την-, και επίσημα πλέον, σε Υπηρεσία Πολιτικών Πληροφοριών, αποκλειστικά για τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη».
Σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση, «μεταξύ άλλων, αφαιρούν από την ΕΥΠ τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικών Πληροφοριών και τη μεταφέρουν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ καταφεύγουν σε ένα όργιο ύποπτης αδιαφάνειας και αναξιοκρατίας», ενώ «συστήνουν Ειδικό Λογαριασμό, Ειδικό Κανονισμό Δημοσίων Συμβάσεων, που θα λειτουργήσουν με προσωπική απόφαση του κ. Μητσοτάκη, η οποία δεν θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης».
«Πρόκειται για πρωτοφανείς κι ανήκουστες σκανδαλώδεις ρυθμίσεις», υπογραμμίζει και καταλήγει τονίζοντας ότι «το απολυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη διαρκώς εξελίσσεται σε ένα επικίνδυνο για τη δημοκρατία, τους θεσμούς και τους πολίτες, καθεστώς».
Σημειώνεται ότι ο κ. Ραγκούσης στη δήλωσή του τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις για τις δύο τροπολογίες:
(‪https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bbb19498-1ec8-431f-82e6-023bb91713a9/11322926.pdf‬) και (‪https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles bbb19498-1ec8-431f-82e6-023bb91713a9/11322924.pdf)
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης