Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Εκτός ελέγχου ο κορωνοϊός, με ρεκόρ κρουσμάτων διεθνώς, 230.000 νέα σε ένα 24ωρο - Στο επίκεντρο ΗΠΑ, Βραζιλία, Ινδία - Στους 566 χιλ. οι νεκροί

ΠΟΥ: Εκτός ελέγχου ο κορωνοϊός, με ρεκόρ κρουσμάτων διεθνώς, 230.000 νέα σε ένα 24ωρο - Στο επίκεντρο ΗΠΑ, Βραζιλία, Ινδία - Στους 566 χιλ. οι νεκροί
Τη μεγαλύτερη αύξηση νέων κρουσμάτων καταγράφουν οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Ινδία και τη Νότια Αφρική - Ανησυχητική αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα κορωνοΐού στην Αυστραλία
(upd5)Δριμύτατη συνεχίζει να είναι η πορεία του κορωνοϊού στον κόσμο, καταγράφοντας αριθμό - ρεκόρ κρουσμάτων διεθνώς σε μια μέρα, 230.000 νέα, κυρίως στις ΗΠΑ και τη Βραζιλία που εξακολουθούν να πλήττονται πιο βαριά, ακολουθούμενες κατά πόδας από την Ινδία, τη Νότια Αφρική και τη Ρωσία. 
Εσχάτως στο χορό της ανησυχίας μπήκε και η Αυστραλία με τη συνεχόμενη άνοδο των κρουσμάτων.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανησυχεί για την ανεξέλεγκτη πορεία του, αλλά εξακολουθεί να υποστηρίζει πως είναι ακόμη δυνατό να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία Covid-19, ακόμα κι αν ο αριθμός των κρουσμάτων «υπερδιπλασιάστηκε τις έξι τελευταίες εβδομάδες», ξεπερνώντας τα 12,7 εκατ. και ο αριθμός των νεκρών τις 565 χιλ. ή αν βρίσκεται ακόμη εκτός ελέγχου σε πολλές περιοχές, την ώρα που στις ΗΠΑ o Dr Fauci προειδοποιεί, ότι η κατάσταση παραμένει πολύ σοβαρή, την ώρα που ο πρόεδρος Trump εξακολουθεί να υποβαθμίζει τον κίνδυνο, αποδίδοντας τα αυξημένα κρούσματα στη διενέργεια πολλών τεστ.
Ανάσα αισιοδοξίας ήταν τις τελευταίες μέρες που η πανδημία κατέρριπτε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, η ανακοίνωση της κινεζικής εταιρίας ανάπτυξης εμβολίων CanSino Biologics πως βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Ρωσία, τη Βραζιλία, τη Χιλή και τη Σαουδική Αραβία για την έναρξη της Φάσης ΙΙΙ των δοκιμών για το πειραματικό εμβόλιο που αναπτύσσει, σε αντίθεση με τα στατιστικά της πανδημίας σύμφωνα με τις στατιστικές του ΠΟΥ καθώς: 
- Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από τον SARS-CoV-2 είναι τριπλάσιος από αυτόν των περιπτώσεων πολύ βαριάς γρίπης που καταγράφονται σε ετήσια βάση.
Χρειάστηκαν 149 ημέρες προτού τα κρούσματα να φθάσουν τα 6 εκατομμύρια από το 1ο κρούσμα στις αρχές Ιανουαρίου και μόλις 39 ημέρες για να διπλασιαστούν υπερβαίνοντας τα 12 εκατομμύρια, σημειώνει το Reuters.
- Έχουν ανακοινωθεί πάνω από 566.000 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 μέχρι σήμερα, από τον 1ο καταγεγραμμένο στις 10 Ιανουαρίου στην Wuhan της Κίνας, αριθμός που συγκρίνεται με αυτόν που καταγράφεται συνήθως μέσα σε έναν χρόνο εξαιτίας της γρίπης.
Σύμφωνα με το Reuters, η πανδημία εξαπλώνεται πλέον με τον ταχύτερο ρυθμό στη Λατινική Αμερική, ενώ συνολικά, στην αμερικανική ήπειρο καταγράφονται πάνω από τα μισά κρούσματα παγκοσμίως και σχεδόν οι μισοί θάνατοι, με τη Βραζιλία και τις ΗΠΑ να έχουν καταγράψει περί το 45% των νέων κρουσμάτων στον πλανήτη από την 1η Ιουλίου.
 
Η εξάπλωση της πανδημίας με μια ματιά:

- Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο είναι 12.813.864 και οι θάνατοι ανέρχονται σε 566.790
- Πρώτες οι ΗΠΑ σε κρούσματα με 3.286.025 και σε νεκρούς με 135.089
- Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 71.469 και σε κρούσματα με 1.839.850
- Τρίτη σε νεκρούς η Βρετανία με 44.904 και έβδομη παγκοσμίως σε κρούσματα με 291.154
- Τρίτη σε κρούσματα η Ινδία με 849.553 και 22.674 νεκρούς
- Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ρωσία με 727.162 και 11.335 νεκρούς
- Όγδοη σε κρούσματα η Ισπανία με 253.908 και 28.403 νεκρούς
- Ένατη σε κρούσματα η Ιταλία με 243.061 και τέταρτη σε νεκρούς με 34.954
- Στις 30.007 οι νεκροί στη Γαλλία, 208.015 τα κρούσματα
- Στη Γερμανία τα κρούσματα ανέρχονται σε 199.919 και οι νεκροί σε 9.071
Image
ΠΟΥ: Ο κορωνοϊός παραμένει εκτός ελέγχου καταγράφοντας ρεκόρ 230.000 νέων κρουσμάτων, σε ένα 24ωρο παγκοσμίως

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάνοντας μια αποτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες και μετά την  αύξηση ρεκόρ νέων κρουσμάτων παγκοσμίως,
Την Κυριακή 12 Ιουλίου 230.000 νέα κρούσματα καταμετρήθηκαν σε ένα 24ωρο, αριθμός που ξεπερνά τα 228.102 νέα κρούσματα της Παρασκευής 10 Ιουλίου και τα 212.326 της 4ης Ιουλίου.
Τη μεγαλύτερη αύξηση καταγράφουν οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Ινδία και τη Νότια Αφρική.
Οι θάνατοι παραμένουν σταθεροί, σε περίπου 5000 ημερησίως.
Τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού πλησιάζουν τα 13 εκατομμύρια σήμερα, σύμφωνα με καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.
Σε νεότερη ανακοίνωσή του ο Tedros Adhanom Ghebreyesus τόνισε ότι ο ιός δεν είναι υπό έλεγχο «στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη κι ότι η κατάσταση «επιδεινώνεται».
Τα νέα περιστατικά μόλυνσης αναφέρονται σε περισσότερες από 210 χώρες και περιοχές από την καταγραφή των πρώτων περιστατικών στην Κίνα, το Δεκέμβριο του 2019.
Εν μέσω πανδημίας αυξάνονται σημαντικά τα κρούσματα σε ΗΠΑ και Βραζιλία, επισημαίνει ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.
Διευκρίνισε επίσης ότι η πανδημία του νέου κορωνοϊού δεν έχει ακόμη φτάσει στο αποκορύφωμά της καθώς τα μέτρα περιορισμού χαλάρωσαν για να διευκολύνουν τα διεθνή ταξίδια.

Κίνα: Η CanSino Biologics συνομιλεί με τη Ρωσία, τη Βραζιλία, τη Χιλή και τη Σαουδική Αραβία για την έναρξη της Φάσης ΙΙΙ των δοκιμών για το πειραματικό εμβόλιο της

Η κινεζική εταιρία ανάπτυξης εμβολίων CanSino Biologics βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Ρωσία, τη Βραζιλία, τη Χιλή και τη Σαουδική Αραβία για την έναρξη της Φάσης ΙΙΙ των δοκιμών για το πειραματικό εμβόλιο που αναπτύσσει, κατά της COVID-19.
Η επιτυχία της Κίνας στη μείωση των μολύνσεων της COVID-19 έχει καταστήσει δύσκολη τη διεξαγωγή δοκιμών εμβολίων σε μεγάλη κλίμακα, ενώ μέχρι σήμερα, μόνο μερικές χώρες έχουν συμφωνήσει να συνεργαστούν.
Η φάση ΙΙΙ των δοκιμών είναι πιθανό να αρχίσει “πολύ σύντομα” και η εταιρία προγραμματίζει την επιλογή και συμμετοχή 40.000 ανθρώπων στις δοκιμές.
 
ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τα 3,28 εκατ. τα κρούσματα - Ρεκόρ κρουσμάτων στη Φλόριντα

Οι ΗΠΑ σπάνε το ένα μετά το άλλο ρεκόρ παγκοσμίως καταγράφοντας καθημερινά περίπου 60.000 τις τελευταίες 4 ημέρες, ενώ αύξηση των μολύνσεων σημειώνοντας σε 40 πολιτείες.
Η Φλόριντα κατέγραψε αύξηση ρεκόρ με πάνω από 15.000 νέα κρούσματα COVID-19 σε διάστημα 24 ωρών, την Κυριακή 12/7,  με τις αρχές να αναγκάζονται να κλείσουν επιχειρήσεις και παραλίες.
Η Φλόριντα έχει σπάσει το ρεκόρ της πολιτείας της Νέας Υόρκης των 12.847 κρουσμάτων ημερησίως, τη 10η Απριλίου, όταν ήταν το επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ βρίσκεται στην πρώτη θέση παγκοσμίως με τα περισσότερα κρούσματα και θανάτους.
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ D. Trump φόρεσε μάσκα για πρώτη φορά δημοσίως κατά την επίσκεψή του σε στρατιωτικό ιατρικό κέντρο στην Ουάσιγκτον, επτά μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας.
Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αρνείτο να φορέσει μάσκα δημοσίως ή να ζητήσει από τους Αμερικανούς να κάνουν το ίδιο, υποστηρίζοντας  ότι πρόκειται για προσωπική επιλογή.
Πλέον, στις  ΗΠΑ τα κρούσματα ανέρχονται σε 3.286.025 και οι νεκροοί σε 135.089.

Βραζιλία: Πάνω από 71 χιλ. οι νεκροί εξαιτίας της COVID-19 - Αρνητικές στον ιό οι κόρες και η σύζυγος Bolsorano

Σε 71.469 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την πανδημία στη Βραζιλία.
Συνολικά, στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχουν καταγραφεί 1.839. 850 κρούσματα.
Στο μεταξύ,  ο πρόεδρος της Βραζιλίας Jair Bolsonaro είναι «καλά» στην υγεία του, μερικές ημέρες αφότου διαγνώστηκε πως έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του.
Αρνητικές βρέθηκαν στον κορωνοϊό το Σάββατο 11/7 η σύζυγος Michelle και οι δύο κόρες του Βραζιλιάνου προέδρου Jair Bolsonaro, ο οποίος έχει νοσήσει.
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας έκανε γνωστό πως είχε βρεθεί θετικός στον ιό την περασμένη Τρίτη και υποστηρίζει ότι απομονώθηκε και πως παίρνει το φάρμακο υδροξυχλωροκίνη, το οποίο δεν έχει εγκριθεί επίσημα για τη θεραπεία της Covid 19.
Η Michelle Bolsonaro,  της οποίας η γιαγιά εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο και διασωληνώθηκε την περασμένη εβδομάδα, έκανε την ανακοίνωση για το ότι η ίδια και οι κόρες της είναι αρνητικές στον Sars Cov 2 στο Instagram.
Σημειώνεται ότι από τις δύο κόρες της, με τον Bolsonaro έχει αποκτήσει τη μία.

Ρωσία - κορωνοϊός: Ακόμη 6.615 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο και 130 νέοι θάνατοι

Ακόμη 6.615 νέα κρούσματα κορωνοϊού κατέγραψε η Ρωσία το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό τους σε 727.162.
Επιπλέον, το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε το κέντρο αντιμετώπισης της κρίσης με την Covid-19, 130 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την νόσο.
Πλέον, ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την Covid-19 στη Ρωσία ανέρχεται σε 11.335, σύμφωνα με την ίδια αρχή.
Στο μεταξύ, 501.061 άνθρωποι έχουν αναρρώσει από τη νόσο.

Βρετανία: Σε καραντίνα περίπου 200 άτομα σε αγρόκτημα- Συνολικά 44.904 οι νεκροί

Σε καραντίνα τέθηκαν περίπου 200 άνθρωποι που είχαν προσληφθεί για να μαζέψουν τη σοδειά σε αγρόκτημα κοντά στο Μάλβερν, στα Δυτικά Μίντλαντς της Αγγλίας, καθώς 73 από αυτούς διαγνώστηκαν θετικοί στη νόσο COVID-19, έγινε γνωστό από την Αρχή Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας.
Σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές, οι εγκαταστάσεις του AS Green and Co τέθηκαν σε lockdown, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του ιού.
Στη Βρετανία ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 μειώνεται καθημερινά μετά την κορύφωση των περισσότερων από 6.000 τον Απρίλιο σε 650, όμως καταγράφονται εξάρσεις σε τοπικό επίπεδο.
Ο απολογισμός των νεκρών από τον νέο κορωνοϊό στη Βρετανία αυξήθηκε και ανέρχεται πλέον σε 44.049 θανάτους, ενώ τα κρούσματα έφτασαν τα 291.154.

Λίβανος: Πάνω από 100 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Πάνω από 100 νέα περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19 καταγράφηκαν στον Λίβανο το τελευταίο 24ωρο, που είναι και η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση των περιστατικών μόλυνσης.
Τα περισσότερα περιστατικά καταγράφηκαν μεταξύ των εργαζόμενων σε μία εταιρία καθαρισμού, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας,  Hamad Hassan.
«Να διαβεβαιώσω τους ανθρώπους ότι η εστία είναι γνωστή», δήλωσε ο υπουργός Υγείας στην τηλεόραση LBC και πρόσθεσε ότι ποσοστό μεγαλύτερο του 75% των περιστατικών μόλυνσης συνδέονται με μία μεγάλη εταιρία καθαρισμού, όπου δεν υπήρχαν συμπτώματα και δεν εργάζονται Λιβανέζοι.
Ο Hamad Hassan ανέφερε ότι οι 800 εργαζόμενοι της εταιρίας χρειάζεται να κάνουν διαγνωστικά τεστ, μαζί με άλλους 1.000 εργαζόμενους από δύο άλλες εταιρίες, με τους οποίους και συνδέονταν οι εργαζόμενοι της πρώτης εταιρίας.
Εκτίμησε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα παραμείνει υψηλός αυτή την εβδομάδα.
Σημειώνεται ότι Λίβανος έχει αναφέρει πάνω από 2.000 περιστατικά μόλυνσης και 36 θανάτους από το νέο κορωνοϊό, από τον περασμένο Φεβρουάριο.
 
Αυστραλία: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων ανησυχεί τις Αρχές - Έλεγχος σε όσους μπαίνουν στη χώρα

Αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα κορωνοΐού στην Αυστραλία με την πολιτεία της Βικτόρια να καταγράφει 273 νέα κρούσματα και άλλον έναν θάνατο από την Covid-19  το τελευταίο 24ωρο κατά το οποίο συμπληρώνεται μια εβδομάδα με τριψήφιους αριθμούς νέων κρουσμάτων στην πολιτεία αυτή.
Η Μελβούρνη, η πρωτεύουσα της δεύτερης πολυπληθέστερης πολιτείας της Αυστραλίας, βρίσκεται υπό καραντίνα και για έξι εβδομάδες από την Πέμπτη έπειτα από έξαρση των κρουσμάτων νέου κορωνοϊού που οφείλονται σε μετάδοση στην κοινότητα.
Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που καταγράφονται σήμερα, που είναι ο δεύτερος υψηλότερος στην Βικτόρια, στην οποία ζει το ένα τέταρτο των 25 εκατομμυρίων κατοίκων της Αυστραλίας, έπονται του αριθμού ρεκόρ των 288 νέων διαγνώσεων SARS-CoV-2 που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή.
Η αύξηση αυτή αντανακλά εν μέρει την αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που εξετάζονται, καθώς στην πολιτεία γίνονται καθημερινά περισσότερα από 30.000 τεστ.
Τα περισσότερα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σχολεία της Μελβούρνης θα λειτουργούν με τηλεκπαίδευση έως τουλάχιστον τις 19 Αυγούστου, με την εξαίρεση μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, μεταξύ άλλων, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
Οι άλλες πολιτείες της Αυστραλίας έχουν απαγορεύσει την είσοδο ταξιδιωτών από την Βικτόρια καθώς ανησυχούν ότι η μετάδοση του νέου κορωνοϊού στην κοινότητα θα προκαλέσει ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας.
Η Νέα Νότια Ουαλία, η πολυπληθέστερη πολιτεία της χώρας, κατέγραψε 5 νέα κρούσματα σήμερα, την ώρα που αρχές προχωρούν στην χρέωση όλων των ταξιδιωτών που έρχονται από το εξωτερικό 3.000 δολαρίων Αυστραλίας (περίπου 1.850 ευρώ) για μια υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων σε ξενοδοχεία.
Η απόφαση για τη χρέωση των ταξιδιωτών, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι Αυστραλοί που έρχονται από το εξωτερικό, έπεται της απόφασης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης την Παρασκευή να επιβάλλει ανώτατο όριο στον αριθμό των ανθρώπων που φτάνουν στην Αυστραλία.

Μεξικό: Στους 34.730 οι νεκροί εξαιτίας της COVID-19


Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στο Μεξικό των 127 εκατομμυρίων κατοίκων έχει πλέον φθάσει τους 34.730 νεκρούς επί συνόλου 295.268 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί..
Ο μεξικανός υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι ο πραγματικός απολογισμός της πανδημίας πιθανόν είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν που καταγράφεται επίσημα.

Ινδία: Νέο ρεκόρ στα κρούσματα κορωνοϊού, πάνω απο 820 χιλ.

Ο  συνολικός αριθμός των προσβεβλημένων με SARS-CoV-2 ξεπέρασε τα 849.553 άτομα στην Ινδία,  που είναι τρίτη  σε αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων χώρα στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.
Οι θάνατοι από Covid-19 στην Ινδία ανέρχονται πλέον σε 22.674 από τον Ιανουάριο που εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα νέου κορονοϊού εκεί.
Περίπου το 60% των κρουσμάτων της χώρας εντοπίζονται στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί, όπως και στο κρατίδιο Μαχαράστρα, όπου βρίσκεται η οικονομική πρωτεύουσα της χώρας Μουμπάι, και στο νότιο κρατίδιο Ταμίλ Ναντού.
Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Naredra Modi, η οποία αγωνιούσε να ξαναθέσει σε κίνηση την οικονομία της χώρας μετά το πλήγμα που υπέστη από την επιδημία της Covid-19 και να ξαναγυρίσουν στις δουλειές τους εκατομμύρια άνθρωποι, χαλάρωσε στις αρχές Ιουνίου μια πρώτη καραντίνα που είχε επιβάλει τον Μάρτιο στο 1,3 δισεκατομμύριο κατοίκους της.
Ωστόσο μια έξαρση των κρουσμάτων αναγκάζει πόλεις που αποτελούν μεγάλα βιομηχανικά κέντρα και κρατίδια να επιβάλλουν περιορισμούς σε τοπικό επίπεδο.
Απαγόρευση κυκλοφορίας 9 ημερών επιβλήθηκε στην Αουρανγκαμπάντ, μια βιομηχανική πόλη στην Μαχαράστρα, για να περιοριστεί μια έξαρση των κρουσμάτων νέου κορονοϊού, η οποία έχει επηρεάσει τη λειτουργία αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως η Bajaj Auto.

Ισπανία: Οι κάτοικοι περιοχής της Καταλονίας εκ νέου σε καραντίνα στα σπίτια τους

Οι αρχές της περιφέρειας της Καταλονίας, στη βορειοανατολική Ισπανία, διέταξαν την Κυριακή 12 Ιουλίου, τους κατοίκους μιας περιοχής που βρίσκεται περιμετρικά της πόλης Λέριδα να μπουν εκ νέου σε καραντίνα στα σπίτια τους, λόγω της μεγάλης αύξησης του αριθμού νέων κρουσμάτων της νόσου Covid-19.
«Ο πληθυσμός θα πρέπει να παραμείνει στα σπίτια του», ανακοίνωσε η περιφερειακή αξιωματούχος Υγείας Άλβα Βέρχες, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε. Στην περιοχή, που αφορά η απόφαση, διαμένουν περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι και είχε ήδη απομονωθεί από την υπόλοιπη Καταλονία το περασμένο Σάββατο.
Είναι η πρώτη φορά από την άρση των μέτρων καραντίνας, την 21η Ιουνίου, που λαμβάνεται μια τέτοια απόφαση στην Ισπανία.
Όπως και στο παρελθόν, την περίοδο του lockdown, οι κάτοικοι της περιοχής θα έχουν δικαίωμα να βγουν από τα σπίτια τους για να πάνε στη δουλειά τους, σε γιατρό ή για να αγοράσουν τρόφιμα.
Επιπλέον, απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων.
Έπειτα από τη δραστική μείωση του αριθμού κρουσμάτων και θανάτων σε μία από τις πλέον πληγείσες από την πανδημία χώρες της Ευρώπης, περισσότερες από 70 νέες εστίες είναι ενεργές στην Ισπανία.
Η ζώνη της Λέριδα είναι μία από τις περιοχές για την οποία ανησυχούν περισσότερο τις αρχές.
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, η συγκεκριμένη εστία μολύνσεων συνδέεται με τις μετακινήσεις των εποχικών εργαζομένων στη γεωργία, που απασχολούνται στη συγκομιδή φρούτων στη βόρεια Ισπανία.
Στα περίχωρα της Βαρκελώνης, στον δήμο Οσπιταλέτ ντε Λιοβρεγάτ ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε από 31 σε 107 σε μία εβδομάδα, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή.

Ουγγαρία: Από την Τρίτη 14/7 απαγορεύσεις εισόδου ταξιδιωτών στο έδαφός της- Ποιες χώρες αφορά

Από την Τρίτη 14/7 η Ουγγαρία θα απαγορεύσει την πρόσβαση στο έδαφός της των υπηκόων αφρικανικών χωρών όπως και της Νότιας Αμερικής, όπως επίσης του μεγαλύτερου μέρους των ασιατικών χωρών και ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών, με την ουγγρική κυβέρνηση να επικαλείται την αύξηση παγκοσμίως των κρουσμάτων νέου κορωνοϊού.
Η Βουδαπέστη από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 14/7 θα εισαγάγει ένα σύστημα βάσει του οποίου οι κάτοικοι των χωρών που θα κατατάσσονται στην «κόκκινη ζώνη» δεν θα μπορούν, μέχρι νεωτέρας, να εισέρχονται στη χώρα.
Το μέτρο αφορά τις αφρικανικές χώρας, τις χώρες της Νότιας Αμερικής και της Ασίας, με εξαίρεση την Κίνα και την Ιαπωνία.
Στην Ευρώπη, αφορά την Αλβανία, τη Βοσνία, τη Βόρεια Μακεδονία, το Κόσοβο, τη Λευκορωσία, το Μαυροβούνιο και την Ουκρανία.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο  επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείουσε δημοσιογράφους «πρέπει να διατηρήσουμε την ασφάλειά μας προκειμένου ο ιός να μην εισαχθεί από το εξωτερικό.
Το ποσοστό μόλυνσης στη χώρα μας είναι χαμηλό και θέλουμε να παραμείνει έτσι».
Ωστόσο, θα επιτρέπεται στους Ούγγρους που θα επιστρέφουν από αυτούς τους προορισμούς η είσοδος στη χώρα, αλλά θα πρέπει να υποβληθούν υποχρεωτικά σε διαγνωστικό τεστ για τον νέο κορωνοϊό και να μείνουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων.
Επιπλέον, το σύστημα ταξινόμησης περιλαμβάνει «πορτοκαλί και πράσινες ζώνες».
Οι μεν ταξιδιώτες από την πορτοκαλί ζώνη θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα στην περίπτωση που δεν έχουν αρνητικό αποτέλεσμα στο διαγνωστικό τεστ στο διάστημα των 5 ημερών μετά την άφιξή τους.
Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται η Βουλγαρία, η Πορτογαλία, η Σουηδία, η Ρουμανία, η Βρετανία, η Νορβηγία, η Σερβία, η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ιαπωνία.
Τέλος, κανένας περιορισμός δεν θα επιβληθεί στους ταξιδιώτες από τις χώρες της «πράσινης ζώνης».

Γαλλία- Κορωνοϊός: Τη χρήση μάσκας σε όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις επιβάλλει ο δήμαρχος της Νίκαιας

Στην επιβολή χρήσης της μάσκας σε όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις που οργανώνονται στη Νίκαια ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει ο δήμαρχος της πόλης στη νοτιοανατολική Γαλλία Christian Estrosi.
Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από μια συναυλία στη Νίκαια, όπου τα μέτρα προστασίας για τον νέο κορωνοϊό δεν τηρήθηκαν.
Η συναυλία του The Avener πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 11/7 σε ένα ύψωμα και σε φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακρίνεται ένα τεράστιο πλήθος να χορεύει, προκαλώντας την αγανάκτηση των χρηστών του διαδικτύου, αφότου η κυβέρνηση ζήτησε από τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να φορούν μάσκα για να «αποτρέψουν» κάθε κίνδυνο ενός δεύτερου κύματος του ιού στη Γαλλία.
«Λυπούμαστε που αυτές οι συστάσεις δεν έγινε επαρκώς σεβαστές και ζητάμε από τη γαλλική κυβέρνηση να επανεξετάσει το διάταγμα σχετικά με τις μεγάλες εκδηλώσεις, προκειμένου να επιβάλει τη χρήση μάσκας, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους. Στο #Nice06, θα είναι υποχρεωτική σε όλες μας τις εκδηλώσεις», έγραψε ο Christian Estrosi στο Twitter.
Πάντως, η δημοτική αρχή, όπως και η νομαρχία, διαβεβαιώνουν πως το όριο των 5.000 θεατών δεν ξεπεράστηκε σε μια περιοχή που θα μπορούσε  να υποδεχθεί 36.000 ανθρώπους.

Ιαπωνία: Ασαφή τα αποτελέσματα κλινικής δοκιμής του Avigan κατά της Covid-19

Ασαφή ήταν τα αποτελέσματα κλινικής έρευνας που έγινε για το φάρμακο Avigan της Fujifilm Holdings Corp για τη θεραπεία της Covid-19, ανακοίνωσαν Ιάπωνες ερευνητές.
Όπως μεταδίδει το Reuters, αν και οι ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκε το φάρμακο αυτό από νωρίς κατά την κλινική δοκιμή έδειξαν μεγαλύτερη βελτίωση από αυτούς που έλαβαν καθυστερημένα δόσεις του, τα αποτελέσματα δεν ήταν στατιστικά σημαντικά, δήλωσε ο ερευνητής του Fujita Health University Γιοχέι Ντόι.
Τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε μετά την ολοκλήρωση κλινικής δοκιμής που έγινε μεταξύ του Μαρτίου και του Μαΐου σε 89 ασθενείς στην Ιαπωνία.
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Sinzo Abe είχε δηλώσει ότι ήλπιζε το φάρμακο αυτό να εγκριθεί ως θεραπεία για την Covid-19 τον Μάιο, αλλάη έλλειψη ασθενών στην Ιαπωνία καθυστέρησε την πρόοδο των κλινικών δοκιμών.
Αυτό έχει λάβει έγκριση ως θεραπεία για την Covid-19 στη Ρωσία και την Ινδία.
Γνωστό γενικά ως φαβιπιραβίρη, το Avigan αναπτύχθηκε από θυγατρική της Fujifilm και εγκρίθηκε στην Ιαπωνία ως επείγουσα θεραπεία για τη γρίπη το 2014.
Τον Μάρτιο αυξήθηκε το ενδιαφέρον για το φάρμακο αυτό, μετά τη δήλωση Κινέζου αξιωματούχου ότι δείχνει να βοηθάει ασθενείς να αναρρώσουν από την Covid-19. Τώρα αποτελεί αντικείμενο τουλάχιστον 25 κλινικών δοκιμών που γίνονται στον κόσμο.
Η ιαπωνική κυβέρνηση έχει καλέσει την Fujifilm να τριπλασιάσει τα εθνικά αποθέματα του φαρμάκου και να δεσμευτεί να το δώσει σε χώρες που θα το ζητήσουν.
Για το φάρμακο αυτό εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες, καθώς έχει δείξει να προκαλεί γενετικές ανωμαλίες σε δοκιμές σε ζώα.

Νορβηγία: Άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών από και προς 20 ευρωπαϊκές χώρες από 15/7

Τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς από και προς περισσότερες από 20 ευρωπαϊκές χώρες θα άρει η Νορβηγία από τις 15 Ιουλίου, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας καθώς και από και προς κάποιες επαρχίες της γειτονικής Σουηδίας, ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η Νορβηγία, η οποία δεν είναι μέλος της ΕΕ, αλλά ανήκει στην ζώνη Σένγκεν, έχει επιβάλει ορισμένους από τους αυστηρότερους πανευρωπαϊκά περιορισμούς για τα ταξίδια εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης