Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σύσκεψη στο Μαξίμου στις 13/7 για τον κορωνοΐό - Συναγερμός στην Κοζάνη από την αύξηση κρουσμάτων και στη Χαλκιδική από κρούσμα σε κατασκήνωση

Σύσκεψη στο Μαξίμου στις 13/7 για τον κορωνοΐό - Συναγερμός στην Κοζάνη από την αύξηση κρουσμάτων και στη Χαλκιδική από κρούσμα σε κατασκήνωση
Τα θετικά κρούσματα στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, από τις 24 Ιουνίου ανέρχονται σε 36 εκ των οποίων τα 25 είναι κάτοικοι του νομού Καστοριάς
(upd) Η πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας θα βρεθεί στο επίκεντρο σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το πρωί της Δευτέρας 13/7 στο Μέγαρο Μαξίμου.  
Στη σύσκεψη θα μετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Ν. Χαρδαλιάς, και ο λοιμωξιολόγος Σ. Τσιόδρας.
Διπλή ανησυχία προκαλεί στις υγειονομικές αρχές και στην κυβέρνηση η αύξηση τόσο των εγχώριων κρουσμάτων, όσο και των εισαγόμενων, τα τελευταία 24ωρα.
Αιφνίδια και ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοΐού καταγράφεται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του συντονιστή ΕΟΔΥ Δυτικής Μακεδονίας, λοιμωξιολόγου Ιορδάνη Ρωμιόπουλου, υπάρχουν εννέα νέα θετικά κρούσματα στην Περιφέρεια.
Από αυτά, ένας είναι κάτοικος Καστοριάς, τέσσερις δηλώνουν κάτοικοι της πόλης της Κοζάνης, τρεις είναι κάτοικοι των χωριών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ένας ασθενής είναι Σερβικής καταγωγής, ο οποίος κατά την επιστροφή στην πατρίδα του είχε τροχαίο ατύχημα και μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο Κοζάνης, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό.
Από την ιχνηλάτηση που έγινε στον Σέρβο πολίτη διαπιστώθηκε ότι ήταν διερχόμενος και δεν έμεινε σε κάποιο κατάλυμα της Δυτικής Μακεδονίας.
Τα θετικά κρούσματα στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, από τις 24 Ιουνίου 2020 μέχρι σήμερα, ανέρχονται συνολικά σε 36, εκ των οποίων τα 25 είναι κάτοικοι του νομού Καστοριάς, 10 κάτοικοι του νομού Κοζάνης και ένα είναι Σερβικής καταγωγής.
Σύμφωνα με τον κ. Ρωμιόπουλο, όλα τα νέα θετικά κρούσματα του νομού Κοζάνης χαρακτηρίζονται «συμπωματικά με ήπια έως μέτρια συμπτωματολογία λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος». Τρεις ασθενείς εξ αυτών νοσηλεύονται στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό και παρακολούθηση.
Μεταξύ των εννέα νέων θετικών κρουσμάτων, τα δύο είναι εισαγόμενα από τη Σερβία, ενώ για τα υπόλοιπα επτά δεν αναφέρεται πρόσφατο ταξίδι στο εξωτερικό, ούτε επαφή με θετικό κρούσμα.
«Τα συγκεκριμένα περιστατικά χαρακτηρίζονται ως ορφανά», τόνισε ο κ. Ρωμιόπουλος.
Στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, που έχει ορισθεί ως νοσοκομείο αναφοράς της Δυτικής Μακεδονίας, νοσηλεύονται συνολικά επτά περιστατικά covid 19. Ο κ. Ρωμιόπουλος ανέφερε ότι «θα δούμε τις προσεχείς ημέρες, μέσω των ιχνηλατήσεων που κάνουμε, τι διαστάσεις θα λάβει η στιγμιαία αύξηση των ορφανών κρουσμάτων κορωνοϊού».

Θετική στον κορωνοΐό 15χρονη σε κατασκήνωση στην Χαλκιδική - Τι αναφέρει η κατασκήνωση

Στο μεταξύ, συναγερμός σήμανε σε  παιδική κατασκήνωση στη Νέα Φωκαία Χαλκιδικής, όταν 15χρονο κορίτσι από τη Βέροια βρέθηκε θετικό στον κορωνοΐό.
Η ανήλικη πήγε στην κατασκήνωση στις 5 Ιουλίου και μετά από τέσσερις μέρες ανέβασε δέκατα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της κατασκήνωσης, αργά  το βράδυ του Σαββάτου 11/7 τους γνωστοποιήθηκε από το νοσοκομείο της Βέροιας ότι βρέθηκε θετικό κρούσμα Covid-19 σε 15χρονο παιδί που φιλοξενήθηκε στην κατασκήνωση από τις 5 έως τις 10 Ιουλίου.
Η 15χρονη, στις 9 Ιουλίου, ανέβασε δέκατα και μεταφέρθηκε στο ιατρείο της κατασκήνωσης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, όπου την παρακολούθησαν για 24 ώρες, ενώ ενημερώθηκαν οι γονείς της και κατόπιν, στις 10 Ιουλίου απομακρύνθηκε από την κατασκήνωση για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις στο νοσοκομείο της Βέροιας.
Η 15χρονη, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής του νοσοκομείου της Βέροιας, Ηλίας Πλιόγκας, υποβλήθηκε σε τεστ, το οποίο έδειξε ότι είναι θετική σε Covid-19, είναι καλά στην υγεία της, δεν χρειάστηκε νοσηλεία και παραμένει στο σπίτι της.
Πάντως, οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης επικοινώνησαν αμέσως με τον ΕΟΔΥ και -σύμφωνα με τις συστάσεις του- απομόνωσαν τα παιδιά που βρίσκονταν στο ίδιο σπιτάκι με τη 15χρονη, ενώ μετά από συνεννόηση με τους γονείς τους απομακρύνθηκαν προληπτικά από τον χώρο της κατασκήνωσης.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της κατασκήνωσης, εφαρμόστηκαν άμεσα όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των κατασκηνωτών και του προσωπικού.

Στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης 85χρονος που βρέθηκε θετικός στον ιό

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης μεταφέρθηκε με υψηλό πυρετό ένας 85χρονος που φιλοξενούνταν σε γηροκομείο της Καβάλας.
Ο 85χρονος στις 9 Ιουλίου είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό, μετά από τεστ στο οποίο υποβλήθηκε σε ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο.
Ο άντρας ήταν ασυμπτωματικός και είχε φύγει από το γηροκομείο έχοντας ταξιδέψει μέχρι τη Ξάνθη, όμως όταν επέστρεψε μπήκε  σε απομόνωση στο δωμάτιό του χωρίς να έχει καμία επικοινωνία με τους άλλους ηλικιωμένους ή το προσωπικό του ιδρύματος.
Η κινητοποίηση του ΕΟΔΥ και της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητα Καβάλας ήταν άμεση και όταν έγινε γνωστό το περιστατικό,  κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πήγε στις εγκαταστάσεις του γηροκομείου στην Καβάλα και έκανε δειγματοληπτικά τεστ στους ηλικιωμένους και το προσωπικό.
Όλα τα τεστ ένα 24ωρο αργότερα βρέθηκαν αρνητικά στον κορωνοϊό.

ΕΟΔΥ: Ακόμη 31 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, 4 τα εισαγόμενα – Κανένας νέος θάνατος

Σε 31 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα μας, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.
Έτσι, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ο  συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.803, εκ των οποίων το 54.5% άνδρες αφορά άνδρες.
Από αυτά, τα 998 (26.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.989 (52.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Επιπλέον, 10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών.
Οι 3 (30.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες και το 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
Επίσης, 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων  62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Image
Image
Γεωγραφική διασπορά


Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς
Δείγματα που έχουν ελεγχθεί στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΔΥ εργαστήρια:
Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 373.932 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 5.961 (1,6%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).
Από το ανωτέρω σύνολο δειγμάτων, τα 41.316 (11%) αφορούν δειγματοληψίες σε εισερχόμενες αεροπορικές πτήσεις (από τις 12 Ιουνίου).
Εξ’αυτών τα 84 (0,2%) θετικά στον κορωνοϊό.
Image
Image
Ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής μέτρων για τα πανηγύρια

Την ίδια ώρα, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο επιβολής περιοριστικών μέτρων για τα πανηγύρια, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση.
«Τα ελεγκτικά κλιμάκια είναι κάθε μέρα στον δρόμο» ανέφερε ο υφυπουργός μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open και πρόσθεσε ότι αν διαπιστωθούν αυτές τις ημέρες παραβάσεις, το αμέσως προσεχές διάστημα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει περιοριστικά μέτρα.
Μάλιστα, υπογράμμισε ότι όπου παρατηρείται συνωστισμός και δεν τηρούνται οι αποστάσεις, με αποτέλεσμα να εξελίσσονται σε εστίες διάδοσης του κορωνοϊού, θα επιβάλλονται κυρώσεις.

Σε επιφυλακή οι υγειονομικές αρχές στα νησιά

Οι τουριστικές περιοχές της χώρας μπαίνουν σε κλοιό εντατικών ελέγχων, έμφαση δίνεται στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στις ξενοδοχειακές μονάδες και τα καταλύματα, στις οργανωμένες παραλίες και τις πισίνες, ενώ αυστηροί και σε 24ωρη βάση ακόμη και τα Σαββατοκύριακα είναι οι έλεγχοι από τα κλιμάκια σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά καταστήματα, μέσα μαζικής μεταφοράς κ.α.   
Με τον αριθμό των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων να ενισχύεται,  δεκάδες κλιμάκια ελέγχου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν εκτεταμένους, πάνω από 300 συνολικά, ελέγχους σε όλη την Ελλάδα μέχρι την Κυριακή.
Συναγερμός σήμανε στην κυβέρνηση μετά την αύξηση τόσο των εισαγόμενων, όσο και των εγχώριων κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Επαναπατρισμός Σέρβων τουριστών από την Εύβοια 

Στο Πευκί της Εύβοιας εντοπίστηκαν 7 θετικά στον κορωνοϊό κρούσματα, από τα 45 δείγματα που συγκεντρώθηκαν από Σέρβους τουρίστες, μετά από ελέγχους κλιμακίου του ΕΟΔΥ.
Παρόλο που είναι τελείως ασυμπτωματικοί, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο, επέστρεψαν στην πατρίδα τους συνολικά 132 άτομα.
Πάντως, αναμένεται να συνεχιστεί η ιχνηλάτηση στο Πευκί και την ευρύτερη περιοχή που διέμεναν και κινήθηκαν οι τουρίστες, ενώ αποφάσεις θα υπάρξουν και για τον τρόπο διαχείρισης των κρουσμάτων.
Σημειώνεται ότι, προ ημερών Σέρβοι τουρίστες στην Αιδηψό είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ στη συνέχεια και στο πλαίσιο των ελέγχων έγιναν 87 τεστ που βγήκαν αρνητικά.
Ωστόσο, ανοδικά κινούνται όχι μόνο τα εισαγόμενα αλλά και τα εγχώρια με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπου τα κρούσματα φαίνεται πως είναι άγνωστης προέλευσης, δηλ. «ορφανά».
Πάντως, για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού από τις πύλες εισόδου ήδη έχουν αποφασιστεί νέα μέτρα, όπως οι τουρίστες από τις 15/7 και ώρα 00:01 να εισέρχονται από τον Προμαχώνα μόνο στην περίπτωση που θα επιδεικνύουν αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) για τον κορονοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.
Παράλληλα ενισχύονται οι κινητές μονάδες για τη διενέργεια τεστ.
Ωστόσο αν και το πρόβλημα φαίνεται να εντοπίζεται στις πύλες εισόδου της Ελλάδας, οι επιστήμονες ανησυχούν περισσότερο για τα εγχώρια κρούσματα που επίσης έχουν παρουσιάσει σημαντική αύξηση τις τελευταίες ημέρες, στον απόηχο της χαλάρωσης των πολιτών όσον αφορά την τήρηση των μέτρων πρόληψης και των εικόνων συνωστισμού.
Υπενθυμίζεται πάντως ότι η κυβέρνηση έχει πολλές διαφορές προειδοποιήσει ότι δεν θα διστάσει να λάβει έκτακτα μέτρα ακόμα και να κλείσει τα σύνορα σε χώρες όπου η επιδημιολογική εικόνα επιδεινώνεται.
Η περίπτωση της Σερβίας είναι χαρακτηριστική, όπου τα σύνορα της Ελλάδας έχουν κλείσει έως τις 15 Ιουλίου.
Πλέον το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη Βρετανία, καθώς οι πτήσεις αρχίζουν από τις 15 Ιουλίου…

Καβάλα: Θετικός στον κορωνοϊό και ο πατέρας του 10χρονου Σέρβου - Επέστρεψαν στην πατρίδα τους

Θετικός στον  κορωνοϊό βρέθηκε και ο πατέρας του 10χρονου Σέρβου, μετά τον έλεγχο από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα κατά την είσοδό του στη χώρα.
Ο 10χρονος βρέθηκε θετικός στον ιό στο τεστ που του έγινε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας λίγο προτού υποβληθεί σε εγχείρηση για αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας.
Την Κυριακή 13/7 βρέθηκε θετικός στον ιό και ο πατέρας του παιδιού, το οποίο νωρίτερα το μεσημέρι έλαβε εξιτήριο.
Μετά από συνεννόηση με το διοικητή του νοσοκομείου και τις σχετικές οδηγίες που έδωσε ο ΕΟΔΥ, ο πατέρας παρέλαβε το γιο και τη σύζυγό του από την είσοδο του νοσοκομείου και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις οδηγίες που τους δόθηκαν, ξεκίνησαν το ταξίδι της επιστροφής τους για τη Σερβία.
Σημειώνεται ότι η τετραμελής οικογένεια από τη Σερβία ήρθε στη Θάσο για διακοπές την προηγούμενη εβδομάδα.
Ο 10χρονος στις 8 Ιουλίου παραπονέθηκε για πόνους στην κοιλιά, αρχικά επισκέφθηκε με τους γονείς του το Κέντρο Υγείας Πρίνου και στη συνέχεια ο πατέρας του, με το ΙΧ αυτοκίνητο του, τον μετάφερε στο νοσοκομείο Καβάλας όπου διαπιστώθηκε η κατάσταση της υγείας του και πριν από την εγχείρηση, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, το παιδί υποβλήθηκε σε τεστ.
Η εξέταση βγήκε θετική αν και ο μικρός ήταν τελείως ασυμπτωματικός.
Αρνητική βγήκε το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε και η μητέρα.
Τόσο η μητέρα όσο και ο γιος μετά την εγχείρηση παρέμειναν στην απομόνωση, ενώ ο πατέρας με τον δεύτερο γιο της οικογένειας επέστρεψαν στη Θάσο και απομονώθηκαν στο ξενοδοχείο καραντίνας που έχει οριστεί στο νησί.

Τα νέα μέτρα για την είσοδο τουριστών από τον Προμαχώνα – Τι προβλέπει  η ΚΥΑ

Τις προϋποθέσεις για την είσοδο των τουριστών στην ελληνική επικράτεια από το συνοριακό σημείο ελέγχου του Προμαχώνα και τίθενται σε ισχύ από την Τετάρτη 15/7 και ώρα 00:01, μέχρι και τις 29/7 και ώρα 00:01, περιλαμβάνει η ΚΥΑ που εκδόθηκε.
Ωστόσο, οι προυποθέσεις αυτές δεν αφορούν τους Έλληνες πολίτες.  
Ειδικότερα, η είσοδος στην ελληνική επικράτεια από το συνοριακό σημείο ελέγχου του Προμαχώνα επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι τα πρόσωπα που εισέρχονται στη χώρα:
α) έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος  εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.
Ο έλεγχος πρέπει να έχει γίνει από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής, εφόσον τα ιδιωτικά αυτά εργαστήρια έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια εθνική αρχή πιστοποίησης της χώρας.  
β) φέρουν βεβαίωση της διάγνωσης, στην αγγλική γλώσσα, η οποία περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητας του προσώπου και την οποία επιδεικνύουν στα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που είναι επιφορτισμένα με τη διενέργεια ιατρικών ελέγχων.

Οι κλειστές επιχειρήσεις από 13-26 Ιουλίου

Οι επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές λόγω κορωνοϊού από τη Δευτέρα 13/7 έως τις 26 Ιουλίου, περιγράφονται σε κοινή υπουργική απόφαση που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Συγκεκριμένα, δεν θα λειτουργήσουν οι:
– Υπηρεσίες που παρέχονται από Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), με εξαίρεση:
α) τις υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας χωρίς παροχή καταλύματος για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία (ΚΑΔ 88.10.10)
β) τις υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης σε ηλικιωμένους (ΚΑΔ 88.10.11),
γ) τις υπηρεσίες επαγγελματικής αποκατάστασης για άτομα με αναπηρίες (ΚΑΔ 88.10.13),
δ) τις υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης για άτομα με αναπηρίες (ΚΑΔ 88.10.14)
ε) τις υπηρεσίες που παρέχονται σε εγκαταστάσεις ορφανοτροφείων [ΚΑΔ 8810].
– Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών τραπεζιού (ΚΑΔ 92.00.11.00).
– Υπηρεσίες χαρτοπαικτικής λέσχης (ΚΑΔ 92.00.11.02).
– Υπηρεσίες ντισκοτέκ (χωρίς προσφορά ποτού η φαγητού) (ΚΑΔ 93.29.19.04).
Σημειώνεται ότι στις ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν απαγορεύεται η διενέργεια εργασιών χωρίς την παρουσία κοινού.

Γώγος (καθ. Λοιμωξιολογίας): Δεν τηρούνται πλέον τα μέτρα - Πλέουμε ήδη πάνω στο 2ο κυμα κορωνοϊού

Δεν τηρούνται πλέον τα μέτρα όπως η χρήση μάσκας, ενώ είναι απαράδεκτες οι εικόνες συνωστισμού σε πανηγύρια και εκδηλώσεις, τόνισε  ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.
Ο κ. Γώγος μιλώντας  στον ΣΚΑΙ, αφού ανέφερε ότι ήδη πλέουμε πάνω στο 2ο κύμα κορωνοϊού, σημείωσε πως «πρέπει να αποκλειστούν τέτοιου είδους εκδηλώσεις» και μια χρονιά μπορεί να κυλήσει και χωρίς πανηγύρια ή και εκδηλώσεις.
Κάνοντας αναφορά στα ορφανά κρούσματα, σημείωσε ότι αν τα ψάξουμε ίσως βρούμε εισαγόμενα κρούσματα στις επαφές τους.
Συμπλήρωσε πως υπάρχουν ακόμα μικροεστιες σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ για την ανήλικη που βρέθηκε θετική στον κορωνοιό σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι τα παιδιά μεταδίδουν σε χαμηλότερο βαθμό, έχουν τηρηθεί οι οδηγίες και θα σπάσει η μετάδοση σε αλλά παιδιά.
Τέλος, ο κ. Γώγος υπογράμμισε ότι βασικό πρόβλημα είναι οι συμπεριφορές μας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης