Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Γιατί έχει δεχθεί τόσο μεγάλη κριτική η στρατηγική της Σουηδίας για τον κορωνοιό; - Η ανοσία της αγέλης κέρδισε το Mείνε στο Σπίτι

Γιατί έχει δεχθεί τόσο μεγάλη κριτική η στρατηγική της Σουηδίας για τον κορωνοιό; - Η ανοσία της αγέλης κέρδισε το Mείνε στο Σπίτι
Η Σουηδία είναι λοιπόν μια χώρα που επιτυγχάνει την ανοσία της αγέλης
Γιατί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης διεθνώς έχουν τόσο πολύ εστιάσει στην στρατηγική της Σουηδίας για τον κορωνοιό;
Τι διαφορά έχει;
Η Σουηδία υιοθέτησε μια στρατηγική που νόμιζαν ότι ήταν βιώσιμη και θα έσωζε όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές αναφέρει το The Unz Review.
Δεν προσπαθούσαν να αποδείξουν πόσο καλύτεροι ήταν έναντι άλλων μοντέλων αντιμετώπισης του κορωνοιού.
Απλώς υιοθέτησαν μια πιο παραδοσιακή προσέγγιση που απέφυγε την καραντίνα πλήρους κλίμακας.
Αυτό είναι όλο.
Αλλά αυτό είναι το πρόβλημα, έτσι δεν είναι;
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Σουηδία έχει επικριθεί τόσο έντονα από τα μέσα ενημέρωσης, επειδή αρνήθηκαν να κάνουν ότι έκαναν όλοι οι άλλοι.
Αρνήθηκαν να υιοθετήσουν μια στρατηγική που τώρα υποστηρίζουν παγκοσμίως οι ελίτ, μια στρατηγική που προκαλεί φόβο και πανικό ώστε να ελεγχθούν οι κοινωνίες.
Το σουηδικό μοντέλο αποτελεί απειλή για την παγκόσμια προσέγγιση της καθολικής καραντίνας, διότι επιτρέπει στους ανθρώπους να διατηρήσουν την προσωπική τους ελευθερία ακόμη και εν μέσω μιας παγκόσμιας πανδημίας.
Οι ελίτ ανά τον κόσμο δεν το θέλουν, καθώς αυτό δεν είναι προς το συμφέρον τους.
Αυτό που θέλουν είναι να αποδεχτούν οι άνθρωποι τους κανόνες και τις προϋποθέσεις που οδηγούν στην πλήρη υποταγή τους σε ότι έχει αποφασιστεί κεντρικά.
Αυτός είναι ο πραγματικός στόχος, ο πλήρης κοινωνικός έλεγχος, η διάσωση των ζωών δεν έχει καμία σχέση με αυτό.
Η Σουηδία αντιτάχθηκε σε αυτήν την προσέγγιση και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Σουηδία έχει  δεχθεί τόσο σκληρή κριτική. Είναι τόσο απλό.
Φυσικά, κανένα από αυτά δεν έχει καμία σχέση με το ποσοστό θνητότητας της Σουηδίας, το οποίο είναι υψηλότερο από ορισμένα κράτη και χαμηλότερα από άλλα.
 (Η Σουηδία έχει 543 θανάτους ανά εκατομμύριο πολιτών, που σημαίνει περίπου 1 θάνατο για κάθε 2.000 άτομα.)
Αλλά όπως και κάθε άλλη χώρα, η συντριπτική πλειονότητα των θανάτων στην Σουηδία είναι μεταξύ ατόμων 70 ετών και άνω με υποκείμενα προβλήματα υγείας.
(Το 90% των θανάτων της χώρας ήταν σε ανθρώπους άνω των 70 ετών).
Η Σουηδία δεν κατάφερε να προστατεύσει τους ανθρώπους στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, πολλοί εξ αυτών απεβίωσαν μετά το ξέσπασμα του κορωνοιού.
Η Σουηδία απέτυχε ως προς αυτό και παραδέχτηκε ότι απέτυχε.
Παρόλα αυτά, οι αποτυχίες της εφαρμογής δεν συνεπάγονται ότι η στρατηγική ήταν λανθασμένη.
Το αντίθετο.
Η Σουηδία καθιέρωσε μια βιώσιμη πολιτική, η οποία διατηρεί την οικονομία σε λειτουργία, διατηρεί μια ατμόσφαιρα κανονικότητας και εκθέτει τους νέους, σε χαμηλό κίνδυνο, φέρνοντας πιο κοντά τον τελικό στόχο δηλαδή την «ασυλία της αγέλης».
Στην Σουηδία όπου δεν υπήρξε καθολική καραντίνα, ασκήθηκε διεθνής κριτική για τη στρατηγική της ωστόσο μόνο 70 άτομα κάτω των 49 ετών έχουν πεθάνει από το Covid-19 από τους 5.500 συνολικούς θανάτους μέχρι στιγμής.
Με βάση τα στοιχεία οι μέσοι ετήσιοι θάνατοι στη Σουηδία τα τελευταία 5 χρόνια για άτομα κάτω των 49 ετών ήταν 3.417.
Επί του παρόντος, η Σουηδία βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη της ασυλίας της αγέλης, η οποία είναι μια κατάσταση στην οποία η πλειοψηφία έχει αναπτύξει αντισώματα που θα βοηθήσουν στην αποτροπή παρόμοιων λοιμώξεων στο μέλλον.
Αν δεν υπάρξει εμβόλιο, η ασυλία της αγέλης είναι το καλύτερο που μπορούμε να ελπίζουμε.
Διασφαλίζει ότι τα μελλοντικά κρούσματα θα είναι λιγότερα καθώς και οι θάνατοι λιγότεροι.  
Ο υπουργός Υγείας της Σουηδίας κατάλαβε ότι η μόνη ευκαιρία να νικήσει το COVID-19 ήταν να οδηγήσει τον Σουηδικό πληθυσμό σε ένα μοντέλο ασυλίας της αγέλης για τον COVID-19.
Το όριο ανοσίας της αγέλης ("HIT") για το COVID-19 κυμαίνεται μεταξύ 10-20%
Τις πρώτες μέρες, ορισμένοι αξιωματούχοι δημόσιας υγείας εικάζουν ότι το όριο ανοσίας της αγέλης του COVID-19 ήταν 70%.
Προφανώς, όσο χαμηλότερο είναι το όριο ανοσίας της αγέλης, τόσο πιο γρήγορα θα εξαφανιστεί ένας ιός καθώς χάνει την ικανότητα να μολύνει περισσότερους ανθρώπους, κάτι που ακριβώς κάνει επιθετικά ο κορωνοιός.
Φυσικά αποκτημένη ασυλία της αγέλης έναντι του COVID-19 σε συνδυασμό με τη σοβαρή προστασία των ευάλωτων ηλικιωμένων - ειδικά των γηροκομείων - είναι μια εξαιρετικά λογική και πρακτική εναλλακτική λύση για την αμφίβολη λύση του μαζικού υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του ιού που ίσως αποδειχθεί πανάκεια.
Αυτή η στρατηγική υλοποιήθηκε με επιτυχία στο Μάλμο της Σουηδίας, η οποία είχε λίγους θανάτους COVID-19 προστατεύοντας επιμελώς τα γηροκομεία, ενώ οι κάτοικοι συνέχισαν να επισκέπτονται μπαρ και καφετέριες, ενώ οι πόρτες των κομμωτηρίων και των γυμναστηρίων ήταν ανοιχτές.
Ο βραβευμένος με Νόμπελ Dr. Michael Levitt είχε δηλώσει στις 4 Μαΐου, για την ασυλία της αγέλης:
Εάν η Σουηδία σταματήσει σε περίπου 5.000 ή 6.000 θανάτους, θα γνωρίζουμε ότι έχουμε επιτύχει την ασυλία της αγέλης και δεν χρειαζόμαστε κανένα είδος καραντίνας.
Η εκτίμηση μου είναι ότι πιθανότατα θα σταματήσει λόγω της ασυλίας της αγέλης.
Ο COVID είναι σοβαρή ασθένεια, είναι τουλάχιστον μια σοβαρή γρίπη.
Αλλά δεν πρόκειται να καταστρέψει την ανθρωπότητα όπως νόμιζαν οι άνθρωποι.
Συνολικά 7 εβδομάδες μετά την πρόβλεψή του, η Σουηδία έχει 5.600 θανάτους.
Οι θάνατοι στη Σουηδία κορυφώθηκαν όταν η ασυλία της αγέλης έφτασε στα μισά του (περίπου 7,3%) και τη στιγμή που ο ιός έφτασε στο 14% σχεδόν εξαφανίστηκε.
Με άλλα λόγια, η Σουηδία πλησιάζει γρήγορα στο τελικό στόχο, πράγμα που σημαίνει ότι οι περιορισμοί μπορούν να αρθούν εντελώς και η φυσιολογική ζωή μπορεί να συνεχιστεί.
Θα έχουν διατηρήσει την αξιοπρέπεια και την ελευθερία τους, ενώ ο υπόλοιπος κόσμος κρύβεται κάτω από το σύνθημα μείνε στο σπίτι.
Δεν θα χρειαστεί να ξανανοίξουν τα δημοτικά τους σχολεία γιατί δεν τα έκλεισαν ποτέ.
Πολλές αναφορές δείχνουν ότι τα μικρά παιδιά δεν διατρέχουν κίνδυνο ούτε μεταδίδουν τον ιό σε άλλους.
Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν το γνωρίζουν αυτό, επειδή τα μέσα προπαγάνδας σκόπιμα δεν το αναφέρουν.
Η Kari Stefansson, της Ισλανδικής εταιρείας deCODE genetics στο Ρέικιαβικ, μελέτησε την εξάπλωση του COVID-19 στην Ισλανδία με τη Διεύθυνση Υγείας της Ισλανδίας και το Εθνικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.
Το έργο στηρίχθηκε σε στοιχεία από 36.500 άτομα.
Τα παιδιά κάτω των 10 ετών είναι λιγότερο πιθανό να μολυνθούν από τους ενήλικες και εάν μολυνθούν, είναι λιγότερο πιθανό να αρρωστήσουν σοβαρά.
Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι ακόμη και αν τα παιδιά μολυνθούν, είναι λιγότερο πιθανό να μεταδώσουν την ασθένεια σε άλλους ενήλικες.
Δεν βρήκαμε ούτε μία περίπτωση παιδιού που να μολύνει γονείς.
Αυτή είναι μία από τις πολλές παρόμοιες αναφορές από όλο τον κόσμο.
Τα περισσότερα από τα σχολεία της Ευρώπης έχουν ήδη ανοίξει και άρχισαν τους περιορισμούς με αποστάσεις και μάσκες.
Εν τω μεταξύ, στις ΗΠΑ, η επανέναρξη των σχολείων έχει γίνει ένα άλλο αμφιλεγόμενο πολιτικό ζήτημα.
Ακολουθεί μια ερώτηση για εσάς:
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί ο ιός σαρώνει τον πληθυσμό και στη συνέχεια φαίνεται ότι επιβραδύνεται επιθετικά;
Στην πραγματικότητα, ο ιός δεν εξαφανίζεται, εξαντλείται από ανθρώπους που μολύνουν ή μολύνονται.
Αλλά πώς μπορεί να συμβαίνει όταν μόνο 1 στα 7 άτομα θα προσβληθεί από τον ιό;
Η απάντηση είναι ασυλία της αγέλης, είτε φυσική ασυλία είτε τεχνική ασυλία:
Οι επιστήμονες δείχνουν τώρα στοιχεία ότι έως και 81% από εμάς μπορούν να αποκτήσουν ισχυρά αντισώματα στο COVID-19:
Ο Covid-19 δεν είναι ένας εντελώς νέος ιός για τον οποίο οι άνθρωποι δεν έχουν φυσική ανοσία.
Ο Covid είναι ένα παράγωγο άλλων λοιμώξεων και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο αριθμός των θανάτων δεν είναι πολύ υψηλότερος.
Άτομα που εξετάζονται αρνητικά για αντισώματα κορωνοϊού μπορεί να έχουν ακόμη κάποια ανοσία, σύμφωνα με μελέτη.
Για κάθε άτομο που ήταν θετικό για αντισώματα, δύο βρέθηκαν να έχουν συγκεκριμένα Τ-κύτταρα που ταυτοποιούν και καταστρέφουν τα μολυσμένα κύτταρα.
Αυτό παρατηρήθηκε ακόμη και σε άτομα που είχαν ήπιες ή χωρίς συμπτώματα κρούσματα Covid-19..
Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι μια ευρύτερη ομάδα έχει κάποιο επίπεδο ανοσίας έναντι του Covid-19
Αυτό που μας λέει η επιστήμη είναι ότι υπάρχει ασυλία και ο λόγος για τον οποίο η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων δεν μολύνθηκε δεν είναι επειδή κλειδώθηκαν στα σπίτια τους αλλά επειδή έχουν ήδη μερική ανοσία είτε από το γενετικό τους κώδικα ή από προηγούμενη έκθεση στο Sars-CoV-2 που εντοπίστηκε το 2002.
Αξίζει να επαναληφθεί ότι ο λόγος που όλοι φοβήθηκαν για τον Covid-19 αρχικά ήταν επειδή θεωρήθηκε «νέος ιός», εντελώς νέος χωρίς γνωστή θεραπεία ή φυσική προστασία.
Αυτό ήταν ένα ψέμα που διαδόθηκε από τον Fauci στις ΗΠΑ και την μαφία των φαρμακευτικών εταιριών που κατασκευάζουν εμβόλιο όλοι όσοι είναι υπεύθυνοι για την τεράστια καταστροφή στην οικονομία των ΗΠΑ, την άνευ προηγουμένου αύξηση της ανεργίας και την εξαφάνιση δεκάδων χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων.
Θα έπρεπε να γνωρίζουμε από το περιστατικό στο Diamond Princess (Cruise Liner) ότι η ανοσία της αγέλης ήταν πολύ πιο διαδεδομένη από ότι πιστεύαμε προηγουμένως.
Μόνο το 17% των ατόμων που ήταν στο κρουαζιερόπλοιο βρέθηκαν θετικοί στον covid 19, παρά το ιδανικό περιβάλλον για μαζική εξάπλωση, υπονοώντας ότι το 83% των ανθρώπων προστατεύθηκε κάπως από τον νέο ιό.
Παραδόξως όλοι οι επιβάτες ήταν 60 ετών και άνω, αλλά μόνο το 17% μολύνθηκε.
 Γιατί;
Η ανοσία της αγέλης ήταν η αιτία.
Τι άλλο θα μπορούσε να είναι;
Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι ακόμη και σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του CDC, το ποσοστό θνητότητας από την μόλυνση (IFR) είναι μόλις 0,26% ενώ «σύμφωνα με τις τελευταίες ανοσολογικές και ορολογικές μελέτες, η συνολική θνησιμότητα του Covid-19 (IFR) είναι περίπου 0,1% στο εύρος μιας ισχυρής εποχικής γρίπης.
Έτσι, το ποσοστό θανάτων είναι κάπου 1 στα 500 (που προσβάλλονται από τον ιό) ή 1 στα 1.000 κρούσματα.
Πώς μπορεί κάθε λογικός άνθρωπος να κλείσει μια οικονομία όπως των ΗΠΑ ύψους 21 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε ΑΕΠ και να υποχρεώσει 340 εκατομμύρια άτομα σε καραντίνα, με βάση το γεγονός ότι 1 στους χιλιάδες ανθρώπους (κυρίως ηλικιωμένοι και αδύναμοι) μπορεί να πεθάνουν από μόλυνση;
Αυτή ήταν μια πράξη καθαρής τρέλας για την οποία ο αμερικανικός λαός θα πληρώσει ακριβά για τα επόμενα χρόνια.
Για άλλη μια φορά, η απάντηση των ΗΠΑ κατασκευάστηκε από ανθρώπους που προωθούσαν τη δική τους στενή πολιτική, κοινωνική και οικονομική ατζέντα, που δεν ενεργούσαν προς το συμφέρον του αμερικανικού λαού.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/shutterstock_210974368-600x385.jpg?itok=cZ5bz1x4
Θα υπάρξει δεύτερο κύμα;

Δεν πρόκειται να υπάρξει δεύτερο κύμα.
Στην πόλη της Νέας Υόρκης δεν υπάρχει αύξηση στους θανάτους, επειδή η Νέα Υόρκη έχει ήδη επιτύχει ανοσία της αγέλης.
Αντίθετα, η Φλόριντα θα βιώσει αναμφίβολα περισσότερους θανάτους επειδή δεν έχει φτάσει ακόμη στο όριο ανοσίας της αγέλης.
Τα κρούσματα αυξάνονται επειδή οι νεότεροι άνθρωποι χαμηλού κινδύνου κυκλοφορούν πιο ελεύθερα και επειδή τα tests έχουν αυξηθεί κατά πολύ.
Ταυτόχρονα, οι θάνατοι συνεχίζουν να μειώνονται.
Τα νέα κρούσματα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν σε 62.000 σε μια μέρα, ενώ οι θάνατοι μειώθηκαν κατά 75% από το μέγιστο του Απριλίου. Αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη, διότι το μοτίβο ήταν το ίδιο στις χώρες σε όλο τον κόσμο.
Η πορεία των λοιμώξεων χαρτογραφήθηκε έγκαιρα από τον επιδημιολόγο και στατιστικολόγο του Ηνωμένου Βασιλείου, William Farr.
Ο Farr μας δείχνει ότι μόλις επιτευχθεί η μέγιστη λοίμωξη τότε θα ακολουθήσει περίπου το ίδιο συμμετρικό μοτίβο θα ξεκινήσει η πτώση.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις δοκιμές και τις παραλλαγές στα μοντέλα δοκιμών, δεν έχουμε κανέναν τρόπο να γνωρίζουμε πότε συνέβη το μέγιστο των λοιμώξεων.
Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα από τους θανάτους για να προβλέψουμε την χρονική στιγμή των μέγιστων μολύνσεων.
Υπάρχει μια προβλεπόμενη χρονική υστέρηση από τη μόλυνση έως τους θανάτους COVID περίπου 21 έως 28 ημερών.
Μόλις επιτευχθούν οι μέγιστοι θάνατοι, θα πρέπει να εστιάζουμε στην υπόθεση ότι η λοίμωξη αποκλιμακώνεται.
Στην μέση μιας πανδημίας, είναι εύκολο να ξεχάσουμε τις εκτιμήσεις του Farr και θα πιστεύουμε ότι ο αριθμός των μολυσμένων θα συνεχίσει να αυξάνεται.
Το ποσοστό θνητότητας είναι ένα πιο αξιόπιστος δείκτης έναντι των κρουσμάτων.
Αυτό που σηματοδοτεί το ποσοστό θανάτου είναι ότι ο ιός βρίσκεται στην φάση αποκλιμάκωσης.
Δεν βλέπουμε την έναρξη ενός δεύτερου κύματος, αλλά το σταδιακό τέλος του πρώτου κύματος.
Επίσης, το γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες νέοι προσβάλλονται από το Covid-19 χωρίς να αισθανθούν πόνο ή δυσφορία, επιβεβαιώνει ότι η ανοσία είναι ευρέως διαδεδομένη.
Αυτή είναι μια πολύ θετική εξέλιξη.
Δείτε πώς ο Δρ John Thomas Littell, MD, ο οποίος είναι Πρόεδρος της Κοινωνικής Ιατρικής Εταιρείας και επικεφαλής του προσωπικού στο Νοσοκομείο της Φλόριντα:
«Γιατί σταματήσαμε να στέλνουμε τα παιδιά μας στα σχολεία ή σε αθλητικές δραστηριότητες;
Γιατί σταματήσαμε να δουλεύουμε, να πηγαίνουμε στις εκκλησίες και δημόσια πάρκα και στις παραλίες;
Γιατί επιμείναμε ότι όλοι έπρεπε να «μείνουν στο σπίτι» αντί να υιοθετηθεί η τεκμηριωμένη, ιατρικά συνετή μέθοδος ταυτοποίησης αυτών που ήταν άρρωστοι ώστε να απομονωθούν;
Η Σουηδία είναι λοιπόν μια χώρα που επιτυγχάνει την ανοσία της αγέλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης