Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας ως τζαμί

Τουρκία:  Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας ως τζαμί
Στις 24 Ιουλίου η Αγία Σοφία θα ανοίξει ως τζαμί για μουσουλμανική λατρεία
Ξεκίνησαν οι τουρκικές αρχές επιθεωρήσεις στην Αγία Σοφία το Σάββατο 11/7, στο πλαίσιο προετοιμασιών για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί για μουσουλμανική προσευχή, μόλις μία ημερά μετά την απόφαση του τουρκικού Συμβουλίου της Επικρατείας να ανοίξει τον δρόμο για την μετατροπή της από μουσείο σε τζαμί.
Στις 24 Ιουλίου, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τον πρόεδρο της Τουρκίας, η Αγία Σοφία θα ανοίξει ως τζαμί για μουσουλμανική λατρεία, για πρώτη φορά από το 1934 και το διάταγμα της κυβέρνησης του Κεμάλ Ατατούρκ, με το οποίο το βυζαντινό μνημείο είχε μετατραπεί σε μουσείο.
Ήδη, το κτίριο έκλεισε για τους επισκέπτες το Σάββατο 11/7 , όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, περιγράφοντας ότι ομάδες από το υπουργείο Τουρισμού επιθεώρησαν τον τρούλο και τέσσερις μιναρέδες, στο πλαίσιο των προετοιμασιών.
Η Αγία Σοφία τέθηκε υπό την εποπτεία της Αρχής Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, ο επικεφαλής της οποίας Αλί Ερμπάς δήλωσε ότι η υπηρεσία του έχει ήδη ξεκινήσει προετοιμασίες ώστε να είναι όλα έτοιμα έως την 24η Ιουλίου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης