Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών κατά Erdogan: Ένδειξη αποκλεισμού και διχασμού, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών κατά Erdogan: Ένδειξη αποκλεισμού και διχασμού, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί
Ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών καταλογίζει στον Τούρκο πρόεδρο ότι, ανέτρεψε τη θετική ένδειξη δεκτικότητας της Τουρκίας, μετατρέποντάς την σε ένδειξη αποκλεισμού και διχασμού
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, που συγκεντρώνει περίπου 350 χριστιανικές εκκλησίες, εξέφρασε σήμερα τη «θλίψη και την ανησυχία του» μετά την απόφαση των τουρκικών αρχών να μετατρέψουν την Αγία Σοφία από μουσείο σε τζαμί.
Ο ασκών χρέη γενικού γραμματέα του Συμβουλίου, ο καθηγητής Johann Sauka, αναφέρθηκε στο θέμα σε επιστολή προς τον πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan, η οποία δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του οργανισμού, με έδρα τη Γενεύη.
Από το 1934, την ημερομηνία μετατροπής της σε μουσείο, η Αγία Σοφία «ήταν ένας τόπος δεκτικότητας, συνάντησης και έμπνευσης για τους ανθρώπους όλων των εθνών και όλων των θρησκειών», επισημαίνεται στην επιστολή προς τον Erdogan.
Ήταν μια απόδειξη της «προσήλωσης της Τουρκίας στην κοσμικότητα» και της «επιθυμίας της να αφήσει πίσω όλες τις συγκρούσεις του παρελθόντος».
Ο Johann Sauka καταλογίζει στον Τούρκο πρόεδρο ότι «ανέτρεψε αυτή τη θετική ένδειξη δεκτικότητας της Τουρκίας μετατρέποντάς την σε ένδειξη αποκλεισμού και διχασμού».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS