Μεγάλη φωτιά στους Ραπταίους Καρύστου στην Εύβοια - Εκκενώθηκε ο οικισμός Δήλησος

Μεγάλη φωτιά στους Ραπταίους Καρύστου στην Εύβοια - Εκκενώθηκε ο οικισμός Δήλησος
Τέσσερα ελικόπτερα και τέσσερα αεροπλάνα καναντέρ, 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ μετακινούνται ενισχύσεις από γύρω περιοχές
Ανεξέλεγκτη παραμένει η φωτιά στους Ραπταίους του Δήμου Καρύστου στην Εύβοια που καίει δασική έκταση και κινείται απειλητικά προς τον οικισμό Δήλησο, που έχει εκκενωθεί προληπτικά.
Στη μάχη της κατάσβεσης επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, υδροφόρες του δήμου Καρύστου, ιδιώτες, εθελοντές και εναέρια μέσα, πέντε ελικόπτερα και τέσσερα αεροπλάνα καναντέρ, 80 πυροσβέστες με 28 οχήματα, ενώ μετακινούνται ενισχύσεις από γύρω περιοχές καθώς η ένταση των ανέμων που πνέουν στην περιοχή φτάνουν και τα 8 μποφόρ.

Πρόεδρος Κοινότητας Ραπταίων: Η φωτιά είναι πολύ μεγάλη

Η πρόεδρος της Κοινότητας Ραπταίων Μαρία Ρούπα δήλωσε πως η φωτιά είναι πολύ μεγάλη και καίει δασική έκταση . Αυτή την ώρα καίει σε δύσβατο σημείο μέσα σε χαράδρα και δυσκολεύει πολύ το έργο των πυροσβεστών είπε η κα. Ρούπα. Σημείωσε δε ότι «η φωτιά βρίσκεται κοντά στον οικισμό Δήλησο αλλά για την ώρα δεν απειλείται ο οικισμός. Επιχειρούν δύο καναντέρ, δύο ελικόπτερα και ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις. Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS