Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Γαλλία ανησυχεί για θερμό επεισόδιο Ελλάδας - Τουρκίας - Ο Macron στέλνει πολεμικό ναυτικό στην Κρήτη και η Total επισπεύδει τις έρευνες

Η Γαλλία ανησυχεί για θερμό επεισόδιο Ελλάδας - Τουρκίας - Ο Macron στέλνει πολεμικό ναυτικό στην Κρήτη και η Total επισπεύδει τις έρευνες
Oι Γάλλοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους για θερμό επεισόδιο τονίζοντας στην Ελλάδα την πρόθεσή τους να τη στηρίξουν
Ξεκάθαρο μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο Erdogan για τις παράνομες τουρκικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο στέλνει ο Γάλλος πρόεδρος EmmMacron καθώς τα γεωτρύπανα της γαλλικής Total επισπεύδουν τις έρευνες τους στα ελληνικά χωρικά ύδατα νοτίως της Κρήτης.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της RealNewsαπό το Παρίσι, την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε την Αθήνα κλιμάκιο της Total με επικεφαλής τον BernardClement, αντιπρόεδρο του τμήματος Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων της εταιρείας και εξέφρασε στις ελληνικές αρχές την πρόθεση της εταιρείας να δρομολογήσει άμεσα τις έρευνες.
Την ίδια στιγμή ενισχύεται και η παρουσία του γαλλικού πολεμικού ναυτικού στην περιοχή με περιπολίες γαλλικών φρεγατών στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κύπρου.
Η επίσπευση των ερευνών νότια της Κρήτης αποτελεί τη δεύτερη γαλλική προειδοποίηση προς την Άγκυρα μετά τις τουρκικές ανακοινώσεις για αδειοδότηση οικοπέδων μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και το επεισόδιο με την γαλλική φρεγάτα "Κουρμπέ".
Μάλιστα, η επίσπευση των ερευνών νότια της Κρήτης έχει άμεση σχέση με την ένταση στις σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας και τον ορατό κίνδυνο ανάφλεξης στην περιοχή σε περίπτωση που ο Erdogan πραγματοποιήσει τις απειλές του για σεισμογραφικές έρευνες στην ελληνική ΑΟΖ.
Πάντως οι Γάλλοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους για θερμό επεισόδιο τονίζοντας στην Ελλάδα την πρόθεσή τους να τη στηρίξουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης