Τελευταία Νέα
Πολιτική

Περιοριστικά μέτρα φέρνει άρον άρον η κυβέρνηση για να προλάβει την έξαρση του κορωνοϊού

tags :
Περιοριστικά μέτρα φέρνει άρον άρον η κυβέρνηση για να προλάβει την έξαρση του κορωνοϊού
Η ανοδική πορεία εισαγόμενων και εγχώριων κρουσμάτων που παρατηρείται στη χώρα μας τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει προκαλέσει ανησυχία στην κυβέρνηση
Η ανοδική πορεία εισαγόμενων και εγχώριων κρουσμάτων που παρατηρείται στη χώρα μας τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει προκαλέσει ανησυχία στην κυβέρνηση και θέτει σε εγρήγορση τον κρατικό μηχανισμό.
Προς αυτή την κατεύθυνση, επικρατεί συναγερμός στην κυβέρνηση για τα αυξημένα κρούσματα και στις συσκέψεις που γίνονται, στο επίκεντρο βρίσκεται ο σχεδιασμός για το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και στο εξής.
Στην ευρύτατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου, συζητήθηκαν η πορεία υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου των ελέγχων στις πύλες όλης της χώρας, η ανάγκη προσήλωσης στην εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων και βεβαίως η αυστηροποίηση των μέτρων στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, που είναι η κύρια οδική πύλη εισόδου επισκεπτών στη χώρα μας από τα Βαλκάνια, τα οποία το τελευταίο διάστημα, έχουν μια τεράστια έξαρση στα κρούσματα της νόσου Covid 19.
Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε πως όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους, από το πρωί της Τρίτης 14 Ιουλίου, από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, θα υποχρεούνται να υποδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου για τον κορωνοϊό το οποίο θα πρέπει να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν από την είσοδο στην Ελλάδα.
Είναι ένα πρωτόκολλο το οποίο τηρούν πάρα πολλές χώρες.
Επίσης, ένα δεύτερο μέτρο είναι να συμπληρώνεται το Passenger Locator Form (PLF), το οποίο παραμένει σε ισχύ και ο ελάχιστος χρόνος για την συμπλήρωσή του περιορίζεται στις 24 ώρες, από 48, πριν από την άφιξη στην Ελλάδα.
Πρόκειται για ένα έντυπο στο οποίο ο επισκέπτης θα αναγράφει από που έρχεται και που σκοπεύει να πάει.
Επιπροσθέτως, είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός πως ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Δεκάδες κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή αλλά και της ελληνικής αστυνομίας, θα πραγματοποιήσουν εκτεταμένους ελέγχους σε όλη την Ελλάδα μέχρι την Κυριακή. Μάλιστα, θα γίνουν πάνω από 300 έλεγχοι ημερησίως αυτό το διάστημα έτσι ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη συμμόρφωση των Ελλήνων πολιτών στα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Η κυβέρνηση αξιολογεί συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα και παίρνει τις αποφάσεις με γνώμονα όπως λένε αρμόδιοι παράγοντες, την προστασία της δημόσιας υγείας.
Άλλωστε, ο πρωθυπουργός στην τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή το μεσημέρι, υπογράμμισε ότι δεν επιτρέπεται καμία χαλάρωση, το άνοιγμα της χώρας πρέπει να γίνεται με πρώτο μέλημα την ασφαλεια τόσο για τους επισκέπτες αλλά όσο και για τους κατοίκους των τουριστικών προορισμών.
Επέμεινε δε, στην αυστηρή εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων που έχουν προβλεφθεί με εντατικοποίηση των ελέγχων και στη λήψη πρόσθετων προστατευτικών μέτρων, ειδικά στα βόρεια σύνορα της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης