Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Πόνταραν εναντίον της Tesla και το πλήρωσαν ακριβά – Απώλειες 18 δισ. δολ. για τους short sellers

Πόνταραν εναντίον της Tesla και το πλήρωσαν ακριβά – Απώλειες 18 δισ. δολ. για τους short sellers
Πόνταραν εναντίον της Tesla και το πλήρωσαν ακριβά 
Συνολικές απώλειες ύψους 18 δισεκ. δολαρίων έχουν υποστεί όσοι στοιχημάτισαν εναντίον της μετοχής της Tesla τους τελευταίους 12 μήνες, ενώ 4 δισεκ. έχουν χαθεί μόνο μέσα στον τρέχοντα Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η S3 Partners.
Οι εν λόγω επενδυτές δεν μπόρεσαν να προβλέψουν ότι η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας θα ενισχυόταν περίπου 500% τον τελευταίο χρόνο!
Η συνολική αξία των μετοχών που έχουν πουληθεί σε short θέσεις στη μετοχή, ανέρχεται αυτή τη στιγμή στα περίπου 20 δισεκ. δολάρια, ποσό που ποτέ στο παρελθόν δεν έχει συγκεντρωθεί για στοιχήματα που αφορούν την πτώση μιας μετοχής.
Η Morgan Stanley έχει θέσει δύο ακραία σενάρια για τη μετοχή της Tesla, τοποθετώντας την τιμή-στόχο στα 740 δολάρια για το απαισιόδοξο σενάριο και στα 2.070 δολάρια για το «bullish» σενάριο.
Στις 21:50, η μετοχή διαπραγματεύεται στα 1.493 δολάρια (+7%) στη Νέα Υόρκη, σε νέο ρεκόρ, με την κεφαλαιοποίησης να φθάνει τα 277,5 δισεκ. δολάρια.
Να σημειωθεί ότι η μέση τιμή-στόχος από 32 αναλυτές, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet, ανέρχεται σε 778 δολάρια.
Οι πωλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών στο β΄ τρίμηνο, με τη μετοχή να ενισχύεται 9% προσυνεδριακά.
Ειδικότερα, οι πωλήσεις ανήλθαν σε 90.650 οχήματα, όταν οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 74.130 οχήματα.
Η παραγωγή οχημάτων ξεπέρασε τα 82.000 οχήματα στο τρίμηνο, παρά το προσωρινό κλείσιμο του εργοστασίου της στην Καλιφόρνια, εν μέσω του lockdown για τον περιορισμό της πανδημίας.
Η Tesla κατέγραψε κέρδη ύψους 16 εκατ. δολαρίων (ή 9 σεντς ανά μετοχή, έναντι ζημιών 2,9 δολαρίων ανά μετοχή ένα χρόνο πριν) το πρώτο τρίμηνο του 2020, εκπλήσσοντας τους αναλυτές που ανέμεναν εκ νέου ζημίες.
Τα έσοδα της αυτοκινητοβιομηχανίας του Elon Musk ανήλθαν σε 6 δισεκ. δολάρια για την ίδια χρονική περίοδο, έναντι 4,5 δισεκ. ένα χρόνο νωρίτερα
Να σημειωθεί ότι, πρόσφατα, οι αναλυτές της Morgan Stanley προειδοποίησαν ότι η μετοχή της Tesla είναι υπερτιμημένη και οδεύει για «βουτιά», με πολλούς επενδυτές να αγνοούν τους κινδύνους από τη διαχείριση μιας εταιρείας αυτοκινήτων και αντίθετα να μεταχειρίζονται την Tesla σαν μια εταιρεία τεχνολογίας μεγάλης ανάπτυξης.
Η τράπεζα έδινε τιμή – στόχο τα 650 δολ. και σύσταση «underweight» προειδοποιώντας ότι οι επενδυτές αγνοούν «σειρά κινδύνων».
Η Morgan Stanley αναφέρει ακόμα ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της η Tesla θα κατασκευάζει 2 εκατ. αυτοκίνητα το έτος για τα επόμενα 10 χρόνια, ωστόσο η τρέχουσα τιμή της μετοχής υποδηλώνει πολύ μεγαλύτερο ρυθμό παραγωγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης