ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο δεν γνωρίζει αν η Ρωσία εμπλέκεται άμεσα σε επιθέσεις κατά Αμερικανών στο Αφγανιστάν

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο δεν γνωρίζει αν η Ρωσία εμπλέκεται άμεσα σε επιθέσεις κατά Αμερικανών στο Αφγανιστάν
Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Ρωσία κατά το παρελθόν παρείχε υποστήριξη στους μαχητές του ισλαμιστικού κινήματος Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, αλλά δεν έχουν αποδείξεις
Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι η Ρωσία κατά το παρελθόν παρείχε υποστήριξη στους μαχητές του ισλαμιστικού κινήματος Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, αλλά δεν έχουν αποδείξεις που να πιστοποιούν ότι έδινε εντολές για απευθείας επιθέσεις ούτε ότι έδινε αμοιβές για να σκοτώσουν αμερικανούς στρατιώτες, δήλωσε, ο αρχηγός των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός M. Miley.
Ο στρατηγός Miley, που είναι αρχηγός του Μικτού Επιτελείου των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, κατέθεσε ενόρκως στο Κογκρέσο, έπειτα από μια κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωση των βουλευτών με θέμα τις πληροφορίες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία ενδέχεται να είχε πληρώσει μαχητές των Ταλιμπάν για να σκοτώσουν αμερικανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν.
Ο στρατηγός Miley και ο υπουργός Αμύνης M. Esper δήλωσαν ότι οι Αμερικανοί στρατιωτικοί, μεταξύ των οποίων η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) και η υπηρεσία πληροφοριών του Πενταγώνου (Defense Intelligence Agency -DIA), δεν μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες, τις οποίες σύμφωνα με πήγες είχε συλλέξει η CIA.
O Miley δεν αμφισβήτησε το γεγονός ότι η Ρωσία, όπως και άλλες χώρες, έχουν εμπλακεί για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Αφγανιστάν.
«Όμως υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο να εξοπλίζεις και το να καθοδηγείς (στρατιωτικές δραστηριότητες).
Γνωρίζουμε ότι εξοπλίζουν.
Γνωρίζουμε για τα όπλα. Γνωρίζουμε για την υποστήριξη, για τέτοιους είδους πράγματα», δήλωσε ο Miley ενώπιον της Επιτροπής του Κογκρέσου για τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Και προσέθεσε «δεν έχουμε στην περίπτωση των Ρώσων, δεν έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία ώστε να επιβεβαιώσουμε ότι αυτοί καθοδηγούσαν.
Αυτή είναι μεγάλη διαφορά».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS