Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Διάγγελμα Erdogan: Την Παρασκευή 24 Ιουλίου θα προσευχηθούμε στην Αγία Σοφία

tags :
Διάγγελμα Erdogan: Την Παρασκευή 24 Ιουλίου θα προσευχηθούμε στην Αγία Σοφία
«Εύχομαι η απόφαση η Αγία Σοφία να μετατραπεί σε τέμενος να αποβεί επωφελής τόσο για το τουρκικό έθνος όσο και για όλη την ανθρωπότητα» είπε ο Τούρκος πρόεδρος στο διάγγελμά του στις 10 Ιουλίου
Θέλουμε να προσευχηθούμε στην Αγία Σοφία την Παρασκευή 24 Ιουλίου, ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan σε διάγγελμά του προς τον τουρκικό λαό στις 10 Ιουλίου.
«Εύχομαι η απόφαση η Αγία Σοφία να μετατραπεί σε τέμενος να αποβεί επωφελής τόσο για το τουρκικό έθνος όσο και για όλη την ανθρωπότητα.
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού μας άρχισε να εργάζεται για τις τεχνικές προετοιμασίες του θέματος και τη θρησκευτική πτυχή του Diyanet.
Επίσης, καταργούμε το εισιτήριο στην Αγία Σοφία.
Όπως όλα τα τζαμιά μας, οι πόρτες της Αγίας Σοφίας θα είναι ανοιχτές σε όλους» είπε ο Recep Tayyip Erdogan. 
Το διάγγελμα ξεκίνησε στις 20:53, με κάποια τουρκικά μέσα να αναφέρουν πως επελέγη η συγκεκριμένη ώρα, καθώς συμβολίζει το έτος 2053 και την συμπλήρωση 600 ετών από την την άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453.
«Η Αγία Σοφία, η κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας, θα συνεχίσει να τους αγκαλιάζει όλους μετά την επιβολή του νέου της καθεστώτος με πολύ πιο οικείο και πρωτότυπο τρόπο.
Ολοκληρώνοντας γρήγορα τις προετοιμασίες, σκοπεύουμε να ανοίξουμε την Αγία Σοφία για λατρεία με την προσευχή της Παρασκευής την Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020» συμπλήρωσε ο «σουλτάνος».
Τέλος, χαρακτήρισε την Αγία Σοφία «μαργαριτάρι» της Κωνσταντινούπολης και ισχυρίστηκε ότι «οι πύλες της θα είναι ανοιχτές για όλους, ντόπιους και ξένους, μουσουλμάνους και μη μουσουλμάνους.
Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι απλώς άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας του και οποισδήποτε ισχυρίζεται το αντίθετο παραβιάζει την ανεξαρτησία μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης