Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Ύφεση 9% για το Ην. Βασίλειο το 2020 – Έως και 17% το δημοσιονομικό έλλειμμα

Fitch: Ύφεση 9% για το Ην. Βασίλειο το 2020 – Έως και 17% το δημοσιονομικό έλλειμμα
Ύφεση - ρεκόρ για το Ην. Βασίλειο αναμένει η Fitch Ratings
Άνευ προηγουμένου ύφεση της τάξεως του 9% αναμένει για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου («ΑΑ-», αρνητικό outlook) το 2020 η Fitch Ratings, υπολογίζοντας παράλληλα ένα δημοσιονομικό έλλειμμα – μαμούθ, μεταξύ 15% και 17% του ΑΕΠ.
Μάλιστα, το έλλειμμα θα παραμείνει πολύ υψηλό και το επόμενο έτος, μεταξύ 8% και 10%.
Ως αποτέλεσμα, το δημόσιο χρέος θα ανέλθει σε 106%-110% το τρέχον έτος, για να εκτοξευθεί στο 117%-120% το 2022.
«Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι σκοπεύει να αντιμετωπίσει τις προκύπτουσες προκλήσεις για τα δημόσια οικονομικά, αν και δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί λεπτομέρειες για τη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική της.
Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε την Τετάρτη ότι η κυβέρνηση εισέρχεται στη δεύτερη φάση της οικονομικής της αντίδρασης "για προστασία, υποστήριξη και δημιουργία θέσεων εργασίας" μετά το lockdown που άρχισε στα τέλη Μαρτίου. (…)
Η κυβέρνηση εκτιμά το πιθανό κόστος των νέων μέτρων σε 30 δισεκ. GBP, ή 1,4% του ΑΕΠ. Επιπλέον, ο κ. Sunak είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είχε ξοδέψει 49 δισεκ. GBP για τη στήριξη των δημόσιων υπηρεσιών από την έναρξη της κρίσης. (…)
Εκτιμούμε το άμεσο κόστος των μέτρων δημοσιονομικής πολιτικής από τον Μάρτιο σε 184 δισεκ. GBP (8,3% του ΑΕΠ του 2019)», σχολιάζει ο αμερικανικός οίκος.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης