Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Απογοητευτική η εβδομάδα, κράτησαν οι στηρίξεις

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Απογοητευτική η εβδομάδα, κράτησαν οι στηρίξεις
ΑΓΟΡΑ: Δεν κατάφερε ούτε σήμερα να βγάλει αντίδραση. Έτσι η εβδομάδα έκλεισε με 5 στις 5 πτωτικές, ενώ το σερί γράφει έξι συνεχόμενες. Η αδυναμία της βγάζει μάτια και το θετικό που εντοπίζουμε είναι μόνο το γεγονός ότι κρατάει τη σημαντική στήριξη γύρω από τις 630 μονάδες. Ο τζίρος παραμένει χαμηλός.

Η απογοήτευση των επενδυτών είναι έκδηλη, αλλά ίσως αυτό φέρει αντίδραση κάποια στιγμή, γιατί οι αποτιμήσεις έχουν φτιάξει σημαντικά. Κάποια θέματα ωστόσο φαίνεται πως ανησυχούν την επενδυτική κοινότητα και ειδικά τους ξένους οι οποίοι απέχουν και φαίνεται στο τζίρο.

Ο γενικός δείκτης έχασε 3,9% την εβδομάδα που τελείωσε σήμερα. Απογοήτευση από Motor Oil, ΕΛΠΕ και φυσικά τράπεζες. Αντίδραση από Τιτάν και ωραία κίνηση από ΟΤΕ, ο οποίος χθες είχε κόψει μέρισμα. Είχαμε και κάποιες ωραίες κινήσεις στα μικρομεσαία.

TITAN: Δεν έγραψε τιμές κάτω από τα 10,20 ευρώ και έβγαλε πάλι αντίδραση. Πρέπει όμως κάποια στιγμή να φύγει πάνω από τα 12 ευρώ και να βάλει τέρμα σε αυτή την απαξίωση. Προς το παρόν μας αρκεί το +2,65% και το κλείσιμο στα 10,86 ευρώ με όγκο 133 χιλ. τεμάχια.

JUMBO: Τον έκοψε προς τα κάτω τον 200άρη που ήταν στα 15,95 ευρώ. Στα 15,50 ευρώ νομίζουμε ότι θα βρει στήριξη και πάλι. Λογική η διόρθωση και την αναμέναμε. Κλείσιμο στα 15,79 ευρώ με απώλειες 2,53% και όγκο 167 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 2,1 δισ. ευρώ

MOTOR OIL: Έχει διολισθήσει αρκετά χαμηλά η μετοχή και η εταιρεία έχει απόφαση για αγορά ιδίων μετοχών. Δεν έχουμε δει ακόμα αγορές. Στα 12,34 ευρώ και στο -3,52% με όγκο 172 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Eurobank λίγο πριν το κλείσιμο με μία αξιόλογη εντολή πήγε από το -2% στο συν. Τελικά όμως έκλεισε με απώλειες 1%. Μεγαλύτερες οι απώλειες για Alpha Bank και Πειραιώς, ενώ η Εθνική κατάφερε να κλείσει με μικρή άνοδο.

INTRALOT: Δεύτερο limit down και πάλι μεγάλο το ανεκτέλεστο.

LAMDA: Με καλό όγκο υποχώρησε 2,62% και έκλεισε στα 5,94 ευρώ.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Μην ψάχνετε δικαιολογίες για την άνοδο. Τα τσάμπα χαρτιά δεν μπορούν να μένουν τσάμπα για αρκετό καιρό. Η μετοχή συνέχιζε εδώ και καιρό να γράφει απώλειες σημαντικά μεγαλύτερες από αυτές της αγοράς. Τώρα βέβαια δεν πάνε μόνα τους τα χαρτιά πάνω.

Νομίζουμε πως έγιναν πριν λίγες εβδομάδες οι κατάλληλες κινήσεις και περιόρισαν μία αρνητική ειδησεογραφία που δεν είχε λόγο ύπαρξης. Αυτό βελτίωσε την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Ελπίζουμε να συνεχιστεί η καλή δουλειά και να βρει μιμητές και σε άλλες μικρές εταιρείες που έχουν αξία αλλά διαπραγματεύονται σε χαμηλά επίπεδα.

Στα 0,55 ευρώ και στο +12,24% με όγκο 65 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 22 εκατ. ευρώ. Έγραψε χαμηλό στα 0,49 ευρώ και υψηλό στα 0,49 ευρώ. Θα λέγαμε πως αν συνεχιστούν οι τοποθετήσεις θα μπορούσαμε να τη δούμε μεταξύ 0,63-0,65 ευρώ. Και πάλι τσάμπα θα είναι εκεί βέβαια. Για τη στήλη αξίζει πάνω από 1 ευρώ. Συχνές οι αναφορές μας τις τελευταίες ημέρες.

FLEXOPACΚ: Δευτέρα 13/7 διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,06 ευρώ. Θεωρούμε τον ισολογισμό της από τους καλύτερους μεταξύ των εισηγμένων. Όμως στο ταμπλό η απουσία επενδυτών με «φαντασία» και πίστη στα θεμελιώδη δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.

ΡΕΤΑΛΙΑ: Δε θα σταματήσουμε να γράφουμε για αυτές τις τραγελαφικές εικόνες μέχρι να αλλάξει κάτι. Μέχρι να καταλάβουν κάποιοι ότι δεν μπορούν να χειραγωγούνται μετοχές με 1 ή 2 τεμάχια. Ελπίζουμε να μην τους πάρει 10 χρόνια όπως με την Coca Cola και τη στάθμισή της στους δείκτες.

Η Κτήμα Λαζαρίδη άνοιξε με 1 τεμάχια στο -9,83%, η Έλαστρον με τον ίδιο όγκο στο -4,18% και η Ιντερτέκ με 2 τεμάχια έγραψε τιμές από 0,4970 ευρώ και 0,4620 ευρώ. Η Flexopack με 5 τεμάχια έκανε πράξη στο -3,73%.

Πολλές χρηματιστηριακές για πινακίδιο κάτω από 1.000 ευρώ χρεώνουν έξτρα προμήθεια 15 ευρώ. Μήπως οι εποπτικές αρχές να ψάξουν μήπως και κάποια πινακίδια δεν τα χρεώνουν; Μια ερώτηση βρε παιδιά, πόσα έχετε και πόσα πουλήσατε; Μήπως να δημιουργηθεί ξανά πίνακας ρεταλίων; Λέμε τώρα…

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Βιαζόντουσαν και σήμερα οι πωλητές. Άνοιξε με 10 τεμάχια στα 0,1980 ευρώ και μετά πετάχτηκαν πολλά στο -10,71% και στα 0,1750 ευρώ. Τελικά έκλεισε στο -6,89% και στα 0,1825 ευρώ με όγκο 69 χιλ. τεμάχια.

ΔΡΟΜΕΑΣ (απάντηση): Μεγάλη η διαφορά μεταξύ αποτίμησης και καθαρής θέσης. Έχει πάρει και καλά έργα αλλά τα κέρδη θα πρέπει να βελτιωθούν περαιτέρω, όπως και οι ταμειακές ροές. Μόλις στα 414 χιλ. ευρώ τα καθαρά κέρδη με αποτίμηση 10 εκατ. ευρώ.

Θωρούμε πως χρειάζεται παραπάνω τζίρο και καλύτερες ταμειακές ροές για να υπάρξει μία απομόχλευση που είναι απαραίτητη. Αρκετά υψηλά τα αποθέματα (14 εκατ. ευρώ) και οι απαιτήσεις ήταν στα 8,8 εκατ. ευρώ. Έχει πωλητές στα 0,3150 ευρώ και πάνω και κάνει πράξη με 7 τεμάχια. Για να μην πούμε ότι καθόλου δε μας αρέσει το κάθε μέρα πράξη με 10 τεμάχια.

ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ: Νέο limit up για κοινά και προνόμια. Μεγάλη η απόσταση που χωρίζει τους δύο τίτλους. Η αποτίμηση πλέον έχει φτάσει στα 2,8 εκατ. ευρώ. Το οικόπεδο είναι ο καταλύτης και υπάρχουν φήμες για πώληση αλλά δεν επιβεβαιώνονται. Πόσο τώρα πάει το στρέμμα στη Νέα Ιωνία; Δεν είναι δα και Ερμού… Θα λέγαμε πως πρέπει να κλείσει η διαφορά μεταξύ κοινών και προνομίων, αλλά χωρίς να ξεφύγει η αποτίμηση.

ΚΕΚΡΟΨ: Ωραία κίνηση με καλό όγκο. Άσχετη βέβαια η κίνηση με τα θεμελιώδη, αλλά η μετοχή μας έχει συνηθίσει σε ωραίες συγκινήσεις. Στα 1,94 ευρώ και στο +8,87%. Αρκετά τα πάνω-κάτω το τελευταίο διάστημα, δε χρειάζεται κυνήγι.

ΕΧΑΕ: Κρατάει η στήριξη αλλά δε φεύγει και υψηλότερα.

MINERVA: Μεγάλη η πτώση με υψηλό όγκο για τα δεδομένα της. Αποτίμηση 1,4 εκατ. ευρώ.

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Πτώση 8,93% και με όγκο και εδώ.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης