Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καλαφάτης για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ: Έγιναν πάρα πολλά πράγματα σε λίγο χρονικό διάστημα

Καλαφάτης για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ: Έγιναν πάρα πολλά πράγματα σε λίγο χρονικό διάστημα
 Έγιναν πάρα πολλά πράγματα σε λίγο χρονικό διάστημα, τονίζει ο γγ της ΚΟ της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης της Ν. Δημοκρατίας
«Έγιναν πάρα πολλά πράγματα σε λίγο χρονικό διάστημα, τα οποία πολύς κόσμος δεν περίμενε να γίνουν», τόνισε ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος, Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείο 104,9 FM", αναφερόμενος στον έναν χρόνο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Ενδεικτικά αναφέρθηκε στην «αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στη διαχείριση κρίσεων, όπως τα αντανακλαστικά της στην ακαριαία αντιμετώπιση των γεγονότων στο Έβρο -όπου ο Erdogan προσπάθησε να αιφνιδιάσει τη χώρα μας εκμεταλλευόμενος πρόσφυγες και πολιτικούς μετανάστες και αντί να αιφνιδιάσει, αιφνιδιάστηκε.
Από την αντίδραση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη διαχείριση κρίσης της πανδημίας -όπου πήραμε τα εύσημα από την εσωτερική αλλά και τη διεθνή κοινή γνώμη, στον έγκαιρο τρόπο με τον οποίο ενήργησε λαμβάνοντας πρώτη μέτρα που αποδείχθηκαν πάρα πολύ αποτελεσματικά-, καθώς και στην κρίση στο μεταναστευτικό όπου έχουμε μια καταλυτική μείωση των εισροών παράνομων μεταναστών σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πριν από έναν χρόνο».
Επίσης έκανε λόγο για μετεξέλιξη και μετασχηματισμό της χώρας μας στη νέα ψηφιακή εποχή, σε μία σύγχρονη ψηφιακή χώρα.
Ακόμη μίλησε για επιμονή της κυβέρνησης στα βασικά χαρακτηριστικά του κυβερνητικού προγράμματος τα οποία είναι, λιγότερες εισφορές, λιγότεροι φόροι και πολιτικές πάντα με μεταρρυθμιστικό πρόσημο.
Όσον αφορά το άμεσο μέλλον εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει το ΕΣΠΑ και τα χρήματα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης για τις συνέπειες της πανδημίας.
Ερωτηθείς για τις συνεχιζόμενες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας είπε πως «η φωνή μας είναι στεντόρεια, σθεναρή και σταθερή». «Θα κάνουμε οτιδήποτε και αν χρειαστεί προκειμένου να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Θα κινηθούμε αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και θα συνεχίσουμε να χτίζουμε συμμαχίες με συγκεκριμένες πολιτικές» τόνισε.
Αναφερόμενος στον νέο νόμο για τις δημόσιες συναθροίσεις, σημείωσε πως «με αυτό το θεσμικό πλαίσιο πάμε ένα βήμα μπροστά, κάνοντας αυτό που κάνουν όλα τα σύγχρονα κράτη: Να θέτουν κανόνες για να ασκείται το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και της διαμαρτυρίας και να μην παρακωλύεται το δικαίωμα αυτό με το δικαίωμα της ελεύθερης κυκλοφορίας κάποιου π.χ. να πάει στη δουλειά του.
Επιτυγχάνεται ουσιαστικά ο συγκερασμός όλων των δικαιωμάτων των συμπολιτών μας».
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Καλαφάτης στα χθεσινά επεισόδια που συνέβησαν στην πλατεία Συντάγματος λέγοντας πως «καταδεικνύουν την αναγκαιότητα ενός τέτοιου θεσμικού πλαισίου, προστασίας και θέσπισης κανόνων αναφορικά με τις διαμαρτυρίες και τις πορείες».
«Ένα τέτοιο πλαίσιο δίνει τη δυνατότητα να προστατευτούν και ανεμπόδιστα είτε να διαμαρτυρηθούν είτε να κάνουν μία πορεία συγκεκριμένες ομάδες συμπολιτών μας. Χθες ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη μία ειρηνική συγκέντρωση 6.000 περίπου ατόμων, εμφανίστηκαν ομάδες τραμπούκων και επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ και δολοφονικές διαθέσεις στις αστυνομικές δυνάμεις.
Σκόπιμα και προσχεδιασμένα επιχείρησαν να κάψουν αστυνομικούς και να διαλύσουν τη συγκέντρωση.
Η αστυνομία για να προστατέψει τους συγκεντρωμένους έκανε συλλήψεις και απομάκρυνε τους επιτιθέμενους.
Είναι εκπληκτικό και δείχνει τις πραγματικές προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ το γεγονός ότι με ανακοίνωσή του προσπάθησε να διαστρεβλώσει τα γεγονότα ταυτιζόμενο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τους τραμπούκους χωρίς να κάνει καμία διάκριση ανάμεσα σ' αυτούς και τους ειρηνικούς διαδηλωτές.
Μ' αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά ταυτίζεται με το πεζοδρόμιο», κατέληξε ο κ. Καλαφάτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης