Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολλανδία: Η κεντρική τράπεζα θα ερευνήσει τον ρόλο της στο εμπόριο σκλάβων

Ολλανδία: Η κεντρική τράπεζα θα ερευνήσει τον ρόλο της στο εμπόριο σκλάβων
H κεντρική τράπεζα της Ολλανδίας ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από ανεξάρτητους ερευνητές να βρουν ποια ακριβώς ήταν η σχέση της με τη δουλεία 
Η ολλανδική κεντρική τράπεζα (DNB) ανακοίνωσε σήμερα 10/7 ότι θα ξεκινήσει έρευνα για τον δικό της ρόλο στο εμπόριο σκλάβων του 19ου αιώνα.
Ύστερα από αντίστοιχη κίνηση της Τράπεζας της Αγγλίας (ΒοΕ), η DNB ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από ανεξάρτητους ερευνητές να βρουν ποια ακριβώς ήταν η σχέση της με τη δουλεία την εποχή εκείνη.
«Η έρευνα θα εξετάσει τον ρόλο της DNB ως θεσμού τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας της και των προέδρων και των μελών του συμβουλίου εκείνης της περιόδου», ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωση.
Η DNB, που ιδρύθηκε το 1814 από τον Ολλανδό βασιλιά Γουλιέλμο τον Α’, ανακοίνωσε ότι θα αποφασίσει τα επόμενα βήματά της για το θέμα αυτό μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα.
Οι Ολλανδοί διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στο παγκόσμιο εμπόριο σκλάβων από τον 17ο αιώνα έως το 1863 που η Ολλανδία κατήργησε τη δουλεία.
Η εταιρία Dutch West India Company διαχειριζόταν πλοία που εκτιμάται ότι μετέφεραν 500.000 σκλάβους τον 17ο και τον 18ο αιώνα.
Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα κατεβάσει όποια πορτραίτα εκτίθενται ακόμα στο κτίριό της και απεικονίζουν πρώην διοικητές και διευθυντές που είχαν σχέση με το εμπόριο σκλάβων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης