Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βγαίνει» μπροστά η αδελφή του Kim Yong Un - Απέρριψε νέα διάσκεψη με τον Trump

«Βγαίνει» μπροστά η αδελφή του Kim Yong Un - Απέρριψε νέα διάσκεψη με τον Trump
Η Κim Yo Jong δήλωσε πως η πραγματοποίηση μιας διάσκεψης με τον Αμερικανό πρόεδρο, θα ήταν ωφέλιμη μόνο για την Ουάσινγκτον
Το ενδεχόμενο μίας νέας διάσκεψης μεταξύ του Kim Yong Un και του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, απέρριψε η Κim Yo Jong, αδελφή του Βορειοκορεάτη ηγέτη.
Η Κim Yo Jong δήλωσε πως η πραγματοποίηση μιας διάσκεψης με τον Αμερικανό πρόεδρο, θα ήταν ωφέλιμη μόνο για την Ουάσινγκτον.
Η ίδια ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για περισσότερες συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών, όπως μετέδωσε σήμερα το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Η Kim πρόσθεσε πως μία διάσκεψη με την Ουάσινγκτον δεν είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί κατά την τρέχουσα χρονιά, “αλλά τίποτα δεν αποκλείεται,” σύμφωνα με το KCNA.
Χθες, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo εμφανίστηκε «πολύ αισιόδοξος» για την πιθανότητα επανάληψης των συνομιλιών με τη Βόρεια Κορέα και φάνηκε να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας νέας συνόδου κορυφής μεταξύ των δύο χωρών, μολονότι η Πιονγκγιάνγκ διαμηνύει ότι δεν έχει σκοπό να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις.
Νωρίτερα, ολοκληρώνοντας τις τριήμερες συνομιλίες που είχε στη Σεούλ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, απέρριψε τις εικασίες ότι επιδίωκε να συναντηθεί με Βορειοκορεάτες αξιωματούχους σε αυτό το ταξίδι του. Είπε όμως ότι η Ουάσινγκτον είναι ανοιχτή σε συνομιλίες.
Ο Pompeo από την πλευρά του είπε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις προσπάθειες για αποκατάσταση του διαλόγου με την Πιονγκγιάνγκ, χωρίς όμως να γίνει πιο συγκεκριμένος.
«Αισιοδοξούμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να έχουμε αυτή τη συζήτηση, είτε σε επίπεδο κάτω από αυτό της συνόδου κορυφής είτε, αν είναι πρόσφορο και χρήσιμο, να συναντηθούν και πάλι οι ηγέτες», είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον, όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει πιθανότητα μιας τέτοιας συνάντησης πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.
«Όσον αφορά το ποιος και πώς, τη χρονική στιγμή, δεν θέλω να μιλήσω για αυτό σήμερα», πρόσθεσε.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump και ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Kim Yong Un συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 2018 στη Σιγκαπούρη, ένα γεγονός που αναζωπύρωσε τις ελπίδες ότι θα μπορούσε να τερματιστεί το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.
Αλλά η δεύτερη σύνοδός τους, το 2019 στο Βιετνάμ και οι μετέπειτα συνομιλίες σε κατώτερο επίπεδο, κατέρρευσαν.
Ο Trump είπε την Τρίτη ότι είναι ανοιχτός σε μια νέα συνάντηση με τον Κim και πιστεύει ότι θα ήταν χρήσιμη, σύμφωνα με το Voice of America που επικαλείται το απομαγνητοφωνημένο κείμενο μιας συνέντευξης του προέδρου που πρόκειται να προβληθεί την Κυριακή από το κανάλι Gray Television.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης