Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κρίση στο ΚΙΝΑΛ - Συνεδριάζει η ΚΟ για την αποχή Παπανδρέου - Καστανίδη

tags :
Κρίση στο ΚΙΝΑΛ - Συνεδριάζει η ΚΟ για την αποχή Παπανδρέου - Καστανίδη
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δεν θα εισηγηθεί τη λήψη πειθαρχικών μέτρων
(upd) Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, με αντικείμενο συζήτησης το «αντάρτικο» του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και του Χ. Καστανίδη, οι οποίοι απείχαν από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.
Οι υπόλοιποι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής που ακολούθησαν την γραμμή του κόμματος και υπερψήφισαν επί της αρχής το νομοσχέδιο, όπως είχε αποφασισθεί τις προηγούμενες ημέρες με τη συμμετοχή και του κ. Καστανίδη, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι δυσαρεστημένοι από την στάση που τήρησαν οι συνάδελφοί τους.
Αρχικά οι πληροφορίες έκαναν λόγο για το ενδεχόμενο διαγραφής των κ.κ. Παπανδρέου και Καστανίδη, ωστόσο εκτιμάται ότι είναι μία απόφαση που δύσκολα θα λάβει η Φώφη Γεννηματά.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δεν θα εισηγηθεί τη λήψη πειθαρχικών μέτρων, αλλά θα ζητήσει να τηρούνται οι συλλογικές αποφάσεις.
Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε προιδεάσει για την άρνησή του να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, καθώς στην ομιλία του στη Βουλή, ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου, χαρακτηρίζοντάς το "αντιδημοκρατικό" ακόμη και μετά τις αλλαγές, που έγιναν καθ' υπόδειξη του ΚΙΝΑΛ.
Ούτε η αποχή του Χάρη Καστανίδη από την ψηφοφορία αιφνιδίασε το Κίνημα Αλλαγής.
Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κατά την χθεσινή ομιλία του στην Βουλή, είχε κινηθεί εμφανώς εκτός γραμμής του κόμματός του, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο, λέγοντας πως: αμφισβητείτε το σκληρό πυρήνα του συντάγματος.
Όπως είχε γράψει το bankingnews.gr νωρίτερα, ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συναθροίσεις σε παρέμβασή του, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από την Φώφη Γεννηματά και την επίσημη γραμμή του κόμματός του το οποίο έχει δηλώσει ότι θα υπερψηφίσει επί της αρχής.
Ξανασκεφτείτε το, με γνώμονα το συμφέρον της χώρας, την ύστατη έστω στιγμή, σας προτρέπω να αποσύρετε το νομοσχέδιο και να υπάρξει διάλογος σε βάθος, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με τον οποίο, "παρά τη γενναία διάθεση του ΚΙΝΑΛ και της κυρίας Γεννηματά για δημιουργική προσέγγιση, το νομοσχέδιο παραμένει στη βάση του αντιδημοκρατικό".
Όπως είπε ο πρώην πρωθυπουργός, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, "αντί να προστατεύει μια ειρηνική διαδήλωση, την περιορίζει και την ποινικοποιεί" διότι δίνονται υπερεξουσίες στους εκάστοτε κρατούντες, ενώ κάνει όσους διαδηλώνουν ειρηνικά όμηρους του κάθε προβοκάτορα".
Επισήμανε επίσης, ότι εάν το νομοσχέδιο ίσχυε για την υπόθεση και τα θύματα της Μαρφίν, "θα έπρεπε να είναι υπόλογοι οι συνδιοργανωτές" των διαδηλώσεων, δηλαδή η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και ο ΛΑΟΣ. "Σκεφτείτε το", είπε ο κ. Παπανδρέου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης