Υποχώρησε από τα υψηλά 9 ετών ο χρυσός, αλλά διατηρεί τα 1.800 δολ. ανά ουγγιά

Υποχώρησε από τα υψηλά 9 ετών ο χρυσός, αλλά διατηρεί τα 1.800 δολ. ανά ουγγιά
Πάνω από τα 1.800 δολ. ανά ουγγιά παραμένει ο χρυσός 
Πτώση μετά από τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις κατέγραψε σήμερα 9/7 η τιμή του χρυσού, κάτω από τα υψηλά 9 ετών, χωρίς όμως να «χάσει» τα 1.800 δολάρια ανά ουγγιά.
Τα futures Αυγούστου 2020 για τον χρυσό έκλεισαν με πτώση 0,9% στα 1.803,8 δολάρια ανά ουγγιά.
Εν μέσω κρίσης, ο χρυσός βρίσκει εκ νέου τη λάμψη του.
Από την άλλη, τα χρηματιστήρια, σε διεθνές επίπεδο, συνεχίζουν να καταγράφουν ανοδική πορεία, καθώς οι ελπίδες για οικονομική ανάκαμψη αναπτερώνονται.
Σε κάθε περίπτωση, οι αναλυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, προτάσσοντας το ασφαλές καταφύγιο του χρυσού ως μοναδική εγγυημένη επένδυση τουλάχιστον για τους επόμενους τρεις-τέσσερις μήνες, εν όψει του νέου κύματος κρουσμάτων κορωνοϊού.
Όπως φαίνεται, οι παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι τα μέτρα οικονομικής τόνωσης εκ μέρους τόσο των κυβερνήσεων όσο και των κεντρικών τραπεζών σύντομα θα αυξήσουν τα εταιρικά κέρδη.
Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές εξακολουθούν να αναζητούν ασφάλεια εν μέσω της ανησυχίας για νέα έξαρση της πανδημικής κρίσης.
Σε αυτό το πλαίσιο, η τιμή του χρυσού την Τετάρτη 8 Ιουλίου αυξήθηκε πάνω από το τεχνικό επίπεδο των 1.800 δολαρίων ανά ουγγιά για πρώτη φορά από το 2011.
«Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα και οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να τυπώνουν χρήματα.
Αναπόφευκτα, λοιπόν, ο χρυσός θα αγγίξει τα 1.950 δολάρια και θα συνεχίσει να οδεύει ανοδικά.
Βρισκόμαστε σε μια παράλογη ζώνη πληθωρισμού στις αγορές, αλλά είναι δύσκολο να καταλάβουμε πού σταματά αυτό.
Η φούσκα διογκώνεται» αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Galaxy Digital, Michael Novogratz.
Σε μεγάλο βαθμό, η χρηματαγορά ανησυχεί για τις εξελίξεις στο ζήτημα του κορωνοϊού, καθώς τα κρούσματα παγκοσμίως ξεπέρασαν τα 12 εκατομμύρια.
Οι κεντρικές τράπεζες είναι, βέβαια, έτοιμες να αναλάβουν ξανά δράση, σε μια προσπάθεια τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας – αν χρειαστεί.
Ως αποτέλεσμα, παρά την επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών, οι μετοχές ανεβαίνουν, αλλά αυξάνεται και η τιμή του χρυσού.
Πρόκειται, αν μη τι άλλο, για μαγικά που παραβαίνουν τη συμβατική οικονομική λογική.
«Αυτό που καλούμε τους επενδυτές να κάνουν είναι να αρχίσουν να διαφοροποιούνται.
Για να το κάνουν αυτό χρειάζονται ένα περιουσιακό στοιχείο που αναμένεται να ανεβεί πολύ, όπως είναι ο χρυσός» δήλωσε ο Michael Howell, Διευθύνων Σύμβουλος της Crossborder Capital, στο CNBC «Squawk Box Europe».
Ο Howell είπε ότι οι ενέργειες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και της κεντρικής τράπεζας της Κίνας να αντλούν χρήματα από τις αγορές είναι «μαγικά νέα» για το κίτρινο μέταλλο, προβλέποντας ότι οι τιμές του χρυσού θα μπορούσαν να αυξηθούν έως και 50% τους επόμενους 18 μήνες για να φτάσουν τα 2.500 δολάρια ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS