Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κυρώσεις των ΗΠΑ κατά Κινέζων αξιωματούχων για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

tags :
Κυρώσεις των ΗΠΑ κατά Κινέζων αξιωματούχων για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Οι ΗΠΑ επέβαλαν σήμερα 9/7 κυρώσεις σε τέσσερις Κινέζους αξιωματούχος για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Οι ΗΠΑ επέβαλαν σήμερα 9/7 κυρώσεις σε τέσσερις Κινέζους αξιωματούχος για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, M. Pompeo, δήλωσε ότι τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα με τις κυρώσεις δεν μπορούν να εισέλθουν στις ΗΠΑ.
«Οι ΗΠΑ δεν θα παραμείνουν αμέτοχες ενώ το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα βάζοντας στο στόχαστρο Ουιγούρους, Καζάκους και μέλη άλλων μειονοτήτων στην Ξινγιάνγκ» σημειώνεται σε ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.
To Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατηγορεί την Κίνα  για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων καταναγκαστική εργασία, μαζικές συλλήψεις, έλεγχο πληθυσμού και προσπάθειες εξάλειψης της μουσουλμανικής πίστης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, μεταξύ των αξιωματούχων είναι και ο γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος στην επαρχία της Ξινγιάνγκ.
Στην επαρχία αυτή βρίσκεται η μουσουλμανική μειονότητα των Ουιγούρων, η οποία έχει υποστεί συστηματικές διώξεις από το Πεκίνο.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου, κυρώσεις επιβλήθηκαν και κατά του τμήματος δημόσιας ασφάλειας της επαρχίας Ξινγιάνγκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης