Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Στο «ΒΒ» η αξιολόγηση της DoValue, σταθερό το outlook

Fitch: Στο «ΒΒ» η αξιολόγηση της DoValue, σταθερό το outlook
Η Fitch Ratings ορίζει στο «ΒΒ» την αξιολόγηση της doValue
Σε «ΒΒ» όρισε την αξιολόγηση μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας για τη doValue η Fitch Ratings, στον απόηχο του deal με τη Eurobank για την FPS.
Παράλληλα, ο αμερικανικός οίκος όρισε σταθερές προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook).
Η αξιολόγηση αντικατοπτρίζει το ισχυρό franchise της εταιρείας στη Νότια Ευρώπη, ενώ λαμβάνει επίσης υπόψη τη μόχλευση για τη χρηματοδότηση δύο σημαντικών εξαγορών τους τελευταίους 13 μήνες και την αναστάτωση των επιχειρήσεων από την πανδημία COVID-19.
«Η απόκτηση του 85% της Altamira το 2019 διαφοροποίησε τις δραστηριότητες της doValue από την Ιταλία σε άλλες αγορές της Νότιας Ευρώπης.
Αυτή η διαδικασία επεκτάθηκε με την πρόσφατα ολοκληρωμένη αγορά στην Ελλάδα μεριδίου 80% στο FPS, τοποθετώντας την doValue ως υποψήφιο ηγέτη της αγοράς στην εξυπηρέτηση χρέους σε Ιταλία, Ελλάδα, Κύπρο και Ιβηρία. (…)
Πριν από την έναρξη της πανδημίας, τα περιθώρια EBITDA της doValue ήταν ισχυρά και συνεπή. (…)
Ωστόσο, από τον Μάρτιο, τα μέτρα στο μεγάλο μέρος της Ευρώπης έχουν διαταράξει την κανονική επιχειρηματική δραστηριότητα, ιδίως στην περίπτωση της doValue ως αποτέλεσμα της μειωμένης λειτουργίας του δικαστικού συστήματος και άλλων υπηρεσιών κοινής ωφέλειας στο μεγαλύτερο μέρος της νότιας Ευρώπης.
Πολλά δικαστήρια έχουν ανοίξει ξανά τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά κατά την άποψη της Fitch παραμένουν αβεβαιότητες σχετικά με την ταχύτητα με την οποία η διαδικασία θα επανέλθει πλήρως. (…)
Η doValue έχει δεσμευτεί να διατηρήσει το μέγιστο καθαρό χρέος-προς-EBITDA στο 3x και η Fitch δεν αναμένει το ακαθάριστο χρέος προς το EBITDA να υπερβεί ουσιαστικά το 3,5x στα τέλη του 2020. (…)
Το σταθερό outlook αντικατοπτρίζει την προσδοκία της Fitch ότι η θέση franchise της doValue είναι αρκετά ισχυρή για να δημιουργήσει το EBITDA τους επόμενους 18 μήνες, επιτρέποντας ουσιαστική απομόχλευση, αναφέρει ο οίκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης