Τελευταία Νέα
Οικονομία

Pyatt (Πρέσβης ΗΠΑ): Δέσμευση να βοηθήσουμε στην εξέλιξη της Θεσσαλονίκης σε κόμβο τεχνολογίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

tags :
Pyatt (Πρέσβης ΗΠΑ): Δέσμευση να βοηθήσουμε στην εξέλιξη της Θεσσαλονίκης σε κόμβο τεχνολογίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη
Ο J. Pyatt συνεχάρη τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών - «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που καταφέραμε να συναντηθούμε σήμερα στο κέντρο καινοτομίας της CISCO », δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης
«Ως κυβέρνηση των ΗΠΑ παραμένουμε δεσμευμένοι στο να βοηθήσουμε στην εξέλιξη της Θεσσαλονίκης σε ένα σημαντικό κόμβο τεχνολογίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη» δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης, J. Pyatt, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Μαζί με τον απερχόμενο γενικό πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, G. Flegher, τους υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου, Μαρία Αντωνίου και ο Γενικός Διευθυντής της CISCO για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Μάλτα, Αντώνης Τσιμπούκης.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Pyatt εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον χώρο, συνεχάρη τον κ. Ζέρβα για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών και όπως είπε χαρακτηριστικά, αναφορικά με την επένδυση «σε δώδεκα μήνες έγιναν περισσότερα από όσα δεν έγιναν σε δώδεκα χρόνια».
«Είναι μεγάλη ευχαρίστηση να βρίσκομαι ξανά στη Θεσσαλονίκη με τον κ. Ζέρβα.
Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς δεδομένου όλων αυτών που έχει καταφέρει πως βρίσκεται στη θέση του δημάρχου μόλις εννιά μήνες.
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που καταφέραμε να συναντηθούμε σήμερα στο κέντρο καινοτομίας της CISCO.
Εμείς ως κυβέρνηση των ΗΠΑ παραμένουμε δεσμευμένοι στο να βοηθήσουμε στην εξέλιξη της Θεσσαλονίκης σε ένα σημαντικό κόμβο τεχνολογίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη», δήλωσε, μετά το τέλος της συνάντησης ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα.
Όπως επισήμανε στη συνέχεια, «δεν είναι μόνο η CISCO, είναι η Deloitte, η Pfizer, είναι όλες οι αμερικανικές εταιρείες μας που βρίσκονται εδώ και αξιοποιούν τον μεγάλο φοιτητικό πληθυσμό, το ανθρώπινο κεφάλαιο αλλά και το υποστηρικτικό περιβάλλον της κυβέρνησης».
«Είμαι πολύ περήφανος για το γεγονός ότι γίνεται αυτό στη Θεσσαλονίκη γιατί βασίζεται σε κάτι που ξεκινήσαμε πριν από δύο χρόνια με το περίπτερο της Αμερικής στη διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης όπου η CISCO και άλλες αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας έπαιξαν σημαντικό ρολό μαζί με το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης.
Είναι υπέροχο να φυτεύεις τέτοιους σπόρους και έπειτα να μπορείς να τους δεις να μεγαλώνουν», τόνισε ευχαριστώντας παράλληλα τον πρόξενο η θητεία του οποίου ξεκίνησε πριν δύο χρόνια με τη διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης και όποιος αφήνει πίσω του μια σπουδαία κληρονομιά.
«Χαιρόμαστε πολύ σήμερα που τον υποδεχόμαστε (σ.σ. τον κ. Pyatt) στην υλοποίηση αυτού του τόσου σημαντικού σχεδίου για την πόλη μας και τα Βαλκάνια. Στόχος μας είναι να δουλέψει άμεσα. Την ερχόμενη Πέμπτη, θα εγκαινιαστεί, με τα πρώτα μαθήματα ρομποτικής για μαθητές. Αυτό, είναι το πρώτο ξεκίνημα παράλληλα με σεμινάριά που θα δοθούν για ανέργους συμπολίτες μας», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.
«Βλέπουμε μία πολύ γρήγορη πορεία υλοποίησης μίας πρωτοβουλίας, η οποία μεσώ της CISCO και του δημάρχου Θεσσαλονίκης, πήρε άμεσα σάρκα και οστά. Εμείς μιλάμε με έργα και όχι με λόγια. Είναι μεγάλη τιμή που ο πρέσβης της Αμερικής ήρθε να δει την πρόοδο των εργασιών ενός κέντρου που θα δώσει σε όλα τα Βαλκάνια μία νέα πνοή» δήλωσε η κα. Αντωνίου.
«Τον Σεπτέμβριο του 2020 θα έχουμε τα επίσημα εγκαίνια του κέντρου.
Ένα κέντρο, στο οποίου θα φέρουμε την τεχνολογία κοντά στον κόσμο», ανέφερε ο κ. Τσιμπουκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης