Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πέμπτη συνεχόμενη πτωτική, δοκιμάζονται οι αντοχές των στηρίξεων

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πέμπτη συνεχόμενη πτωτική, δοκιμάζονται οι αντοχές των στηρίξεων
ΑΓΟΡΑ: Τραγική! Πάνω οι ευρωπαϊκές αγορές, ξανά κάτω εμείς. Φτάσαμε τις πέντε συνεχόμενες πτωτικές. Και φυσικά παλεύουμε με σημαντικές στηρίξεις πλέον, οι οποίες αν χαθούν θα πάμε για 600 μονάδες. Ας ελπίσουμε πως θα βγάλει μία τεχνική αντίδραση…

Η Πειραιώς έκλεισε σε χαμηλό ημέρας, το ίδιο και η Εθνική Τράπεζα και κοντά στο χαμηλό της η Alpha Bank. Είχαμε το μέρισμα του ΟΤΕ, αλλά η μετοχή πήγε καλύτερα από το νούμερο που θα μπορούσε να χάσει λόγω της αποκοπής.

Πιέσεις δέχθηκε και η Jumbo, καθώς δε μπόρεσε χθες να περάσει πάνω από τα 17,10 ευρώ με αποτέλεσμα να γυρίσει προς τα 16 ευρώ. Βέβαια εδώ θεωρούμε τις ρευστοποιήσεις δικαιολογημένες και θα λέγαμε έχει ακόμα ένα περιθώριο να χάσει ακόμα η μετοχή.

FTSE 25: Αν και οι περισσότερες μετοχές έκλεισαν με άνοδο ο δείκτης υποχώρησε 0,63% και έκλεισε στις 1540 μονάδες.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ : Στο -20% και με υψηλό ανεκτέλεστο. Δεν αποκλείεται να έχουμε αύριο κάποιες παρενέργειες σημειώνουν στελέχη της αγοράς αφού η μετοχή άρεσε σε πολλούς βραχυπρόθεσμους και δεν αποκλείεται να υπάρξουν margin calls. Για να μην πούμε ότι φάνηκαν ήδη σε κάποιες μετοχές.

Μας κάνει εντύπωση όμως γιατί περίμεναν κάποιοι τόσο καιρό να πουλήσουν με τα αποτελέσματα χρήσης αλλά και πρώτου τριμήνου γνωστά εδώ και καιρό. Και δεν αναφερόμαστε στους μικρούς επενδυτές αλλά στους μεγάλους.

Έμειναν ανεκτέλεστα στους πωλητές 1,3 εκατ. τεμάχια και συνολικά ο όγκος δεν ξεπέρασε τις 200 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση πλέον στα 17 εκατ. ευρώ. Λογικά έχει βάλει σοβαρή υποψηφιότητα για ένα ακόμη limit down αύριο.

ΕΥΑΘ: Διαπραγματευόταν χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,268 ευρώ ανά μετοχή και το έχασε σχεδόν όλο. Στα 4,15 ευρώ και στο -5,68% με 21 χιλ. τεμάχια.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Όπως μας μετέφεραν οι πηγές μας μπορεί η είσοδος στο Γενικό Δείκτη να μη συνοδεύεται από εισροές επενδυτών που ακολουθούν τους δείκτες, ωστόσο πιο εύκολα κάποιος διαχειριστής μπορεί να πεισθεί για την αξία μίας εταιρείας και να πείσει και τις επιτροπές όπως ρίσκου ή όπως αλλιώς λέγονται και να λάβει το πράσινο φως για αγορά μετοχών.

Είναι μία μετοχή με υψηλό περιθώριο ανόδου κατά την άποψή μας και οι θεσμικοί έχουν μικρή θέση, όπως συνολικά στις καλές εισηγμένες από τη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση. Για να μην πούμε για κάποια αμοιβαία, τα οποία έχουν θέσεις σε μεγάλα «παλτά» και απορούμε για ποιους λόγους τοποθετήθηκαν.

Με υψηλό ημέρας στα 0,5160 ευρώ έκλεισε στα 0,49 ευρώ και στο +0,62%. Ο όγκος ανήλθε στις 34 χιλ. τεμάχια και η αποτίμηση στα 19,7 εκατ. ευρώ.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Έκανε πακέτο 100 χιλ. τεμαχίων στα 4,40 ευρώ. Σε καλή τιμή έγινε, γιατί αν αναλογιστούμε πόσο καιρό ήθελε από το ταμπλό να τα δώσει ο πωλητής θα χάναμε το μέτρημα. Οι πληροφορίες μας για μεγάλο πωλητή, ο οποίος ευθύνεται για την πορεία της μετοχής το τελευταίο διάστημα μάλλον επιβεβαιώνονται από αυτή την κίνηση.

Χωρίς να είμαστε σε θέση να ξέρουμε τον όγκο του πωλητή, θα λέγαμε πως η αναμονή εδώ για είσοδο με προσοχή και αφού δούμε όγκους μεγάλους ίσως επιβραβευτεί. Πάντα κοιτώντας μακροπρόθεσμα. Στα 4,46 ευρώ και στο -0,89%. Αποτίμηση 31,5 εκατ. ευρώ.

NEWSPHONE: Συνεχίζουν να μπαίνουν κάποιες εντολές πιο ψηλά από τη δημόσια πρόταση. Η αναμονή είναι η καλύτερη επιλογή και όχι οι αγορές υψηλότερα. Δύσκολα θα δώσουν παραπάνω. Αλλά τώρα η μετοχή είναι… ομόλογο. Δεν πρόκειται να πέσει για αρκετό καιρό. Χαμηλός ο όγκος σήμερα.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Νέο πισωγύρισμα προς τα 1,50 ευρώ, χωρίς ιδιαίτερο όγκο. Κλείσιμο ακριβώς στα 1,50 ευρώ και στο -3,60% με 29 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΓΕΚΑ: Απίστευτα τραγική η εικόνα της μετοχής σήμερα. Με ρετάλια που ενεργοποιούσαν συνέχεια τον μηχανισμό ελέγχου μεταβλητότητας πήγαινε στο -10% και στο -21%. Τελικά έκλεισε στο -9,41% και στα 0,3080 ευρώ με όγκο 2 χιλ. τεμάχια.

FOURLIS: Στα 4,10 ευρώ και στο +4,33% με χαμηλό όγκο. Ξεχώρισε στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και ίσως θελήσει να δοκιμάσει ξανά την αντίσταση των 4,30 ευρώ. Ωραία κίνηση εντός ενός καναλιού τους τελευταίους μήνες.

ΙΝΤΕΡΤΕΚ: Με καλό όγκο 16 χιλ. τεμαχίων η πτώση της μετοχής. Στα 0,47 ευρώ και στο 4,08%.

AUTOHELLAS: Εικόνα εγκατάλειψης και εδώ. Κοντά στα χαμηλά της χωρίς διαθέσεις και χωρίς επενδυτές. Στα 3,44 ευρώ και στο -1,43% με 27 χιλ .τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης