Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός και Ταμείο Ανάκαμψης απογειώνουν το ευρωπαϊκό νόμισμα

tags :
Κορωνοϊός και Ταμείο Ανάκαμψης απογειώνουν το ευρωπαϊκό νόμισμα
Το ευρώ ξεπέρασε τον μέσο όρο των τελευταίων 200 εβδομάδων για πρώτη φορά μέσα σε ένα χρόνο.
Ανεξάρτητα από την τροχιά που πρόκειται να διαγράψει η οικονομική δραστηριότητα εν μέσω της πανδημικής κρίσης του κορωνοϊού, όλοι οι δείκτες της αγοράς υποδηλώνουν πως η πορεία που θα σημειώσει τους επόμενους μήνες το νόμισμα της ευρωζώνης, αν μη τι άλλο, θα είναι ανοδική.
Ειδικότερα, το ευρώ ξεπέρασε τον μέσο όρο των τελευταίων 200 εβδομάδων για πρώτη φορά μέσα σε ένα χρόνο, με τη δυναμική του να βαίνει διαρκώς αυξανόμενη.
Euro close above 200-weekly MA suggests fresh bullish trend may be due
Αυτό που οδηγεί το ράλι είναι η αισιοδοξία για τη διαχείριση του ιού από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένων των διαπραγματεύσεων για το Ταμείο Ανάκαμψης και η σχετικά γρήγορη άρση των δρακόντειων περιοριστικών μέτρων, που είχαν ληφθεί για την αντιμετώπιση της φονικής νόσου, η οποία έχει οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στον θάνατο.
Αντίθετα, η διαχείριση αυτού του πολύ σοβαρού ζητήματος στην άλλη άκρη του Ατλαντικού διέπεται από επιπολαιότητα και χαρακτηριστική βιασύνη.
Απουσιάζουν η συντονισμένη δράση και η ολοκληρωμένη στρατηγική.
Η ύφεση στην ευρωζώνη, ως αποτέλεσμα των lockdown, πιθανότατα δεν θα είναι τόσο βαθιά όσο αναμενόταν, σύμφωνα με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στη Γηραιά Ήπειρο.
Στον αντίποδα, με τον ιό να εξαπλώνεται συνεχώς στις ΗΠΑ, ο διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Ατλάντα Bostic, ο οποίος είναι ο μοναδικός μαύρος επικεφαλής Fed, θεωρεί ότι η οικονομική δραστηριότητα σε τμήματα της χώρας δείχνει σημάδια στασιμότητας.
Αυτή η απόκλιση στις απόψεις των υπευθύνων χάραξης πολιτικής στις Η.Π.Α. και στην ΕΕ, συνεπικουρούμενη από τις κεντρικές τράπεζες διεθνώς, οι οποίες υποστηρίζουν τις χρηματοπιστωτικές αγορές δίνοντας πρωτοφανή ώθηση, έχει επιβαρύνει τον δείκτη δολαρίου.
Πιο συγκεκριμένα, στον δείκτη δολαρίου, που μετρά την απόδοση του αμερικανικού νομίσματος έναντι ενός καλαθιού έξι ισχυρών νομισμάτων και σημειώνει πτώση για τρίτο συνεχόμενο μήνα, το ευρώ αντιστοιχεί στο 1/3.
Το στοίχημα ότι το ευρώ θα κερδίσει τους επόμενους έξι μήνες έναντι του δολαρίου είναι… σίγουρο, όπως φαίνεται από τις λεγόμενες επιλογές αντιστάθμισης κινδύνου.
Έτσι, παρότι οι δείκτες μέχρι πρόσφατα ήταν bearish για το ευρώ, η κατάσταση αντιστράφηκε.
Euro sentiment recovers as bloc moves closer to joint borrowing

Το ανοδικό κλείσιμο πάνω από τον μέσο όρο των τελευταίων 200 εβδομάδων είναι το πρώτο του έτους.
Εάν ξεπεράσει ένα βασικό επίπεδο αντίστασης στο υψηλό της 10ης Ιουνίου στα 1,1422 δολάρια, το ευρώ θα διαπραγματεύεται στο υψηλότερο σημείο τους τελευταίους τέσσερις μήνες.
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg προσδοκά ότι το κοινό νόμισμα της Ευρωζώνης, κατά 50%, θα ξεπεράσει το 1,15 $ σε μια εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης