Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oxfam: H πανδημία ωθεί επιπλέον 122 εκατομμύρια ανθρώπους στη λιμοκτονία

Oxfam: H πανδημία ωθεί επιπλέον 122 εκατομμύρια ανθρώπους στη λιμοκτονία
H πανδημία ωθεί εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους στη λιμοκτονία
Περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούσαν να πεθάνουν από την πείνα που συνδέεται με την πανδημία του Covid-19, παρά από τον ίδιο τον ιό.
Η προειδοποίηση έρχεται από την Oxfam η οποία σε νέα μελέτη της που δόθηκε σήμερα 9/7 στη δημοσιότητα, υπολογίζει ότι επιπλέον 122 εκατομμύρια άνθρωποι μπορεί να οδηγηθούν στην ασιτία φέτος.
Το σενάριο αυτό, όπως επισημαίνεται στην μελέτη που φέρει τον τίτλο «Ο ιός της Πείνας», είναι το αποτέλεσμα των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένων της ραγδαίας αύξησης της ανεργίας, των εμποδίων στην παραγωγή τροφίμων και στην εφοδιαστική αλυσίδα.
«Οι επιπτώσεις του Covid-19 είναι πολύ ευρύτερες, οδηγώντας εκατομμύρια φτωχούς πολίτες ακόμη βαθύτερα στην φτώχεια και τον υποσιτισμό» σχολίασε ο επικεφαλής της Oxfam GB.
«Είναι ζωτικής σημασίας οι κυβερνήσεις να βάλουν φρένο στην εξάπλωση της θανατηφόρας νόσου, αλλά πρέπει επίσης να αποτρέψουν το ενδεχόμενο αυτή να σκοτώσει εξίσου πολλούς, αν όχι περισσότερους, από την πείνα» συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με την μελέτη της Oxfam τα 10 hotspot του πλανήτη, όπου οι άνθρωποι κινδυνεύουν με ακραία πείνα, είναι η Υεμένη, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το Αφγανιστάν, η Βενεζουέλα, η Δυτική Αφρική (Σαχέλ), η Αιθιοπία, το Νότιο Σουδάν, η Συρία, το Σουδάν και η Αϊτή.
Παράλληλα προειδοποιεί για «αναδυόμενα επίκεντρα ασιτίας» σε χώρες μεσαίου εισοδήματος, όπως η Ινδία, η Νότιος Αφρική και η Βραζιλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης