Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Σε αρνητικό outlook η πλειοψηφία των τραπεζών στις αναδυόμενες οικονομίες

Fitch: Σε αρνητικό outlook η πλειοψηφία των τραπεζών στις αναδυόμενες οικονομίες
Με αρνητικό outlook οι περισσότερες τράπεζες στις αναδυόμενες οικονομίες
Σε αρνητικές προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook) βρίσκεται πλέον το 54% των τραπεζών στις αναδυόμενες οικονομίες, από 14% στα τέλη του περασμένου έτους, αναφέρει σε έκθεσή της η Fitch Ratings.
Όπως είναι λογικό, ο αμερικανικός οίκος επικαλείται τις άκρως αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, που συνδυάστηκε με χαμηλότερες τιμές πετρελαίου ή επιδεινώθηκε από ήδη σημαντικούς διαρθρωτικούς κινδύνους που απορρέουν από την υψηλή μόχλευση εταιρειών/νοικοκυριών.
Οι υποβαθμίσεις πιστοληπτικής ικανότητας τραπεζών στις αναδυόμενες οικονομίες κατά το α’ εξάμηνο 2020 συγκεντρώθηκαν στις αγορές που έχουν πληγεί ιδιαίτερα (κυρίως Κολομβία, Μεξικό, Νιγηρία, Νότια Αφρική, Ομάν και Ταϊλάνδη).
Σε άλλες αναπτυσσόμενες χώρες, η σχετική σταθερότητα των αξιολογήσεων τραπεζών μέχρι σήμερα αντικατοπτρίζει την κρατική ή μετοχική υποστήριξη που διατίθεται σε πολλούς δανειστές, τα σημαντικά αποθέματα κεφαλαίων και την προσδοκία της Fitch για παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη το β’ εξάμηνο και το 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης