Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα στον Μητσοτάκη: Αντιδραστική θεσμική τομή με στόχο τη Δημοκρατία

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα στον Μητσοτάκη: Αντιδραστική θεσμική τομή με στόχο τη Δημοκρατία
Ο Α. Τσίπρας αναφέρθηκε και στη λίστα Πέτσα, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση είχε στόχο να ελέγξει τα μέσα ενημέρωσης
Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη,  καταγγέλλοντας ότι επιχειρεί να ελέγξει τις διαδηλώσεις, επειδή φοβάται την κοινωνική αντίδραση που έρχεται το φθινόπωρο.
Ο Α. Τσίπρας αναφέρθηκε και στη λίστα Πέτσα, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση είχε στόχο να ελέγξει τα μέσα ενημέρωσης.
Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε τσιτάτα, μίλησε με λόγια άλλων για να δικαιολογήσει «μία αντιδραστική θεσμική τομή με στόχο την ίδια την Δημοκρατία, με στόχο το δικαίωμα στη διαδήλωση».
Τόνισε δε ότι την αντιδραστική αυτή τομή καμία κυβέρνηση δεν διανοήθηκε να φέρει στην Μεταπολίτευση.
«Οι πολίτες βλέπουν μια κυβέρνηση που προσπαθεί να επαναφέρει διατάγματα του 1971», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Πρόκειται απλά για τη συνάντηση του ακροδεξιού δόγματος Βορίδη με τη νεοδεξιά εμμονή Χρυσοχοΐδη; Ή μήπως αυτή η σπουδή σας – και μάλιστα να το φέρετε κατακαλόκαιρο- καλύπτει κάποιο φόβο για τις εξελίξεις και για τις ενδεχόμενες κοινωνικές αντιδράσεις που έρχονται από φθινόπωρο;» διερωτήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Το γνωρίζουν όλοι», συνέχισε ο Αλ. Τσίπρας, «ότι η χώρα μπαίνει σε μια περίοδο πάρα πολύ βαθιάς ύφεσης. Και χρειάζεται σχέδιο η χώρα, όραμα και ηγεσία ώστε να πατήσει ξανά γερά στα πόδια της ξανά. Όχι αυταρχισμό, καταστολή και προπαγάνδα, από τα καλοταϊσμένα με κρατικό χρήμα μέσα ενημέρωσης».
Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό να εξηγήσει στους Έλληνες και τις Ελληνίδες, «τι έχει να προσφέρει η σπουδή σας σήμερα να φέρετε ένα νομοσχέδιο που οδηγεί στην απαγόρευση των διαδηλώσεων. Τίνος η ζωή βελτιώνεται, σε ποιο πρόβλημα απαντά ο περιορισμός του συνταγματικού δικαιώματος του συνέρχεσθε;».
«Σήμερα, μας παρακολουθούν πολίτες που θα ήθελαν να ακούσουν μια συζήτηση που θα περιστρεφόταν στο πώς θα βελτιωθεί η ζωή τους στο 2020. Και αντί γι’ αυτό, βλέπουν μια κυβέρνηση που προσπαθεί να επαναφέρει διατάγματα του 1971» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Κύριε Μητσοτάκη, έχετε αποφασίσει να ξοδέψετε το χρόνο που σας ως πρωθυπουργός όχι για να χτίσετε αλλά για να γκρεμίσετε. Τόσο πολύ σας άρεσε η εικονική πραγματικότητα στο Ελληνικό με το γκρέμισμα.
Το γκρέμισμα είναι εύκολο, η οικοδόμηση είναι το δύσκολο. Όχι για να δημιουργήσετε. Αλλά για να εκδικηθείτε» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε:
«Για να εκδικηθείτε μια Ελλάδα που προχώρησε μπροστά όταν άφησε πίσω της το κράτος της Δεξιάς και τα σύνδρομα της. Για να εκδικηθείτε μια παράδοση που χτίστηκε απέναντι σε ό,τι πρεσβεύει και η δική σας παράταξη. Γιατί η Ελλάδα της μεταπολίτευσης είναι δημιούργημα και της δικής σας παράταξης.
Πάνω από όλα για να εκδικηθείτε την Αριστερά, τον πολιτικό σας αντίπαλο δηλαδή, που ξέρετε ότι η δύναμη του βρίσκεται στην ασίγαστη δίψα των ανθρώπων για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια».

Τσίπρας για τη λίστα Πέτσα: Είστε καταγέλαστος

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη λίστσα Πέτσα με τα ΜΜΕ που έλαβαν τα κεφάλαια για την εκστρατεία «Μένουμε Σπίτι», σε υψηλούς τόνους.
Όπως τόνισε, τα χρήματα μοιράστηκαν «σαν να ήταν χρήματα της οικογένειάς σας» και πρόσθεσε: «Μοιράστηκαν χωρίς κανένα κριτήριο, με μόνο στόχο τη χειραγώγηση». Σημείωσε δε πως χθες «ήρθε το απόγειο της γελοιοποίησης, με την απόφαση Μαρινάκη να επιστρέψει τα χρήματα». 
«Σε κάθε περίπτωση κ. Μητσοτάκη δεν είστε μόνο εκτεθειμένος, αλλά και κατεγέλαστος» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω «το πρόγραμμα της ντροπής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Επίθεση στη Γεννηματά

O Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και στη Φώφη Γεννηματά και το Κίνημα Αλλαγής, χαρακτηρίζοντας «ντροπή» το γεγονός ότι θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο.
«Το νομοσχέδιο αυτό λοιπόν, από όπου και να το πιάσει κανείς, είναι ντροπή για κάθε δημοκρατικό πολίτη.
¨Όπως ακόμη μεγαλύτερη ντροπή είναι να το ψηφίζει το νομοσχέδιο αυτό η κα Γεννηματά.
Εντάξει η Ελληνική λύση.
Και είναι ντροπή απέναντι στη ιστορία της Δημοκρατικής παράταξης.
*Με τέτοιες αποφάσεις απομακρύνονται, έρχονται σε ρήξη με τη δημοκρατική παραδοση. Δικαίωμά τους είναι.
Αλλά να μη στεναχωριούνται που η δημοκρατική παράταξη στον τόπο θα έχει συνέχεια. Και έχει συνέχεια με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης