Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σε ποιους έστειλε τον… λογαριασμό ο Μαρινάκης - Άμεση κριτική στην κυβέρνηση

Σε ποιους έστειλε τον… λογαριασμό ο Μαρινάκης - Άμεση κριτική στην κυβέρνηση
Τον ασκό του Αιόλου ανοίγει σε πολιτικό αλλά και μιντιακό επίπεδο η κίνηση Μαρινάκη να επιστρέψει όλα τα ποσά που έλαβαν τα Μέσα Ενημέρωσης του ομίλου Alter Ego
Τον ασκό του Αιόλου ανοίγει τόσο σε πολιτικό όσο και σε μιντιακό επίπεδο η κίνηση Μαρινάκη να επιστρέψει όλα τα ποσά που έλαβαν τα Μέσα Ενημέρωσης του ομίλου Alter Ego από τα 20 εκατ. ευρώ του «Μένουμε Σπίτι», προτρέποντας την κυβέρνηση να τα διαθέσει στις οικογένειες των «ανέργων εργαζόμενων στα ΜΜΕ».
Ο όμιλος Alter Ego με την ανακοίνωσή του ουσιαστικά βάλλει κατά πάντων για τον σαθρό τρόπο που λειτουργούν τα ΜΜΕ.
Βάλλει κατά της κυβέρνησης, αναφέροντας ότι δεν συντάσσεται με τη μέθοδο που διανεμήθηκαν τα διαφημιστικά κονδύλια,λ υπονοώντας ουσιαστικά ότι κάποιοι ημέτεροι έλαβαν περισσότερα από αυτά που τους αναλογούσαν και κατά συνέπεια στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν τηρήθηκε καμία λογική και βάσει κανόνων διαδικασία.
Σε αυτό δικαιώνει την αντιπολίτευση που ζητούσε να γνωστοποιηθεί η λίστα, αναφέροντας ότι δεν τηρήθηκαν κριτήρια και διαφανείς διαδικασίες διανομής του δημοσίου χρήματος.
Ωστόσο ταυτόχρονα βάλλει και κατά της αντιπολίτευσης της οποίας το πρόβλημα δεν ήταν αν θα διανεμηθεί κρατικό χρήμα αλλά πως θα διανεμηθεί.
Και αυτό γίνεται με την αιτιολόγηση της επιστροφής ως δήλωση ανεξαρτησίας από κρατικούς πόρους και αμφισβητούμενες διαδικασίες και διανομές.
Η ανακοίνωση του ομίλου Alter Ego αλλά και η κίνησή του, αποτελεί ένα ισχυρό χτύπημα σε όλους εκείνους τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ που δημοσίως αντιπαρατίθενται για το ποιος έπρεπε να πάρει τι και γιατί κάποιοι άλλοι πήραν περισσότερα και αυτοί λιγότερα.
Και ουσιαστικά τους υποδεικνύει ότι αντί να κουνούν δάχτυλα περί ανεξαρτησίας και να δηλώνουν αδικημένοι, ο δρόμος είναι ένας, να την αποδείξουν.
Να επιστρέψουν τα χρήματα που έχουν λάβει πίσω και όχι να διαγκωνίζονται να πάρουν περισσότερα.
Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η προτροπή «να διαθέσει το επιστραφέν ποσό στις οικογένειες των άνεργων εργαζομένων στα ΜΜΕ».
Αν δεν πρόκειται για λάθος, η αναφορά «άνεργοι εργαζόμενοι» δείχνει τους ιδιοκτήτες που δεν πληρώνουν το προσωπικό τους και τους έχουν εξαθλιωμένους ενώ την ίδια στιγμή ζητούν ως επαίτες λίγες επιπλέον χιλιάδες ευρώ από την κυβέρνηση.
Ακόμα όμως και αν πρόκειται για λανθασμένη διατύπωση είναι βέβαιο ότι εξευτελίζει και τις Ενώσεις Εργαζομένων στα ΜΜΕ που επί μήνες ζητούν μέτρα στήριξης, αλλά το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν τα κριτήρια με τα οποία διανεμήθηκε η διαφήμιση του «Μένουμε Σπίτι» και όχι γιατί μοιράστηκε κρατικό χρήμα.
Είναι ένα μήνυμα ότι τα συνδικαλιστικά σωματεία του Τύπου που με τη στάση τους επικροτούν την κρατικοδίαιτη λειτουργία των Μέσων Ενημέρωσης.
Το βέβαιο είναι ότι θα ακολουθήσουν και άλλα μέσα ενημέρωσης προς την κατεύθυνση αυτή.
Κυρίως ή αποκλειστικά υγιή μέσα ενημέρωσης.
Και στην επόμενη ημέρα τα μέσα που θα επιθυμούν να ζήσουν με κρατικά λεφτά θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση.
Η κίνηση Μαρινάκη όμως προσφέρει και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία στην κυβέρνηση να διακόψει κάθε κρατική στήριξη άμεσου χαρακτήρα που μπορεί να στρεβλώσει τον ανταγωνισμό και ουσιαστικά να οδηγήσει σε ξεκαθάρισμα του κλάδου.
Ένας κλάδος ο οποίος νοσεί βαρύτατα.
Ένας κλάδος με πολλούς κακοπληρωτές που λειτουργούν ανεξέλεγκτα και πλήττουν βάναυσα τον ανταγωνισμό ενώ είναι διαθέσιμοι πάντα να συνδιαλλαγούν με την εκάστοτε κυβέρνηση. θα αξιοποιήσει όμως την ευκαιρία ή θα συνεχίσει να διολισθαίνει στην αμαρτία της ύπαρξης πρόθυμών μέσων να γίνουν κυβερνητικοί κολαούζοι;
Τις επόμενες ημέρες είναι βέβαιο ότι θα βγουν μαχαίρια.
Και πολλά άπλυτα στη φόρα.
Κυρίως αυτών που έχουν απλώσει το χέρι της ζητιανιάς προς την κυβέρνηση ενώ την ίδια στιγμή έχουν τεράστιες οφειλές σε φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, εργαζόμενους και προμηθευτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης