Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz (Γερμανός ΥΠΟΙΚ) στην Die Welt: Να υπάρξουν συμβιβασμοί για το σχέδιο ανάκαμψης - Ανάγκη για επενδύσεις

Scholz (Γερμανός ΥΠΟΙΚ) στην Die Welt: Να υπάρξουν συμβιβασμοί για το σχέδιο ανάκαμψης - Ανάγκη για επενδύσεις
Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Καλεί την ΕΕ να δείξει συμβιβαστική διάθεση για το σχέδιο ανάκαμψης 
Να επανεξετάσουν λεπτομερώς τις κόκκινες γραμμές τους όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για το σχέδιο ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας, κάλεσε τα κράτη της ΕΕ ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Olaf Scholz.
«Η Γερμανία είναι πρόθυμη να χτίσει γέφυρες.
Ταυτόχρονα όμως, εξαρτόμαστε από τη συμβιβαστική διάθεση και το πολιτικό θάρρος όλων των κρατών-μελών», γράφει ο Olaf Scholz σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Die Welt.
«Ο καθένας πρέπει να επανεξετάσει λεπτομερώς τις μέχρι τώρα κόκκινες γραμμές του» ανέφερε.
Στο τέλος της εβδομάδας επίκειται η πρώτη σύνοδος των ΥΠΟΙΚ της ΕΕ υπό Γερμανική Προεδρία.
Όπως στη Γερμανία, έτσι και σε επίπεδο ΕΕ, αναμένεται να εφαρμοστούν προγράμματα βοήθειας για ανακούφιση από τις συνέπειες της δραματικής ύφεσης λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.
Ο Olaf Scholz τάχθηκε υπέρ του να χρησιμοποιηθούν τα κονδύλια για επενδύσεις, «προκειμένου να καταστούν οι εθνικές οικονομίες μας ανταγωνιστικότερες, ανθεκτικότερες και πιο οικολογικές», γιατί μόνο τότε θα επιτευχθεί «η συναίνεση των πολιτών παντού στην Ευρώπη», όπως γράφει.
«Σε μια εταιρική πρόταση θα πρέπει να αναλύσουμε τα από κοινού διαπιστωμένα εργοτάξια μεταρρυθμίσεων, που υπάρχουν σε καθεμιά από τις χώρες μας.
Σε αυτά ανήκει και ο εκσυγχρονισμός του προϋπολογισμού της ΕΕ, ο οποίος μελλοντικά θα πρέπει να έχει μεγαλύτερη συμβολή στον επιτυχή φιλικό προς το κλίμα και ψηφιακό μετασχηματισμό των εθνικών οικονομιών μας» ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης