Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τέλος Ιουλίου η Γενική Συνέλευση των Ναυπηγείων Ελευσίνας για την έναρξη της πτωχευτικής διαδικασίας

tags :
Τέλος Ιουλίου η Γενική Συνέλευση των Ναυπηγείων Ελευσίνας για την έναρξη της πτωχευτικής διαδικασίας
Τέλος του μήνα η Γενική Συνέλευση των Ναυπηγείων Ελευσίνας για την έναρξη της πτωχευτικής διαδικασίας
Στο τέλος Ιουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των Ναυπηγείων Ελευσίνας η οποία θα κληθεί να εγκρίνει το σχέδιο υπαγωγής της στο  άρθρο  106βδ του Πτωχευτικού Κώδικα.
Να σημειωθεί ότι για να πάρει το πράσινο φως από τη γενική συνέλευση απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του 33%.
Στην συνέχεια το σχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στο Πρωτοδικείο ενώ οι σχετικές διαδικασίες αναμένεται να διαρκέσουν περί τους 6 με 7 μήνες.
Η συμφωνία απόκτησης των ναυπηγείων Ελευσίνας από την ΟΝΝΕΧ αποτελεί μία επιτυχία του Υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ όσον αφορά το σχέδιο εξυγίανσης θα προβλέπει διακανονισμό οφειλών και μακροχρόνιες ρυθμίσεις.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις οι οφειλές των Ναυπηγείων Ελευσίνας φθάνουν τα περίπου 230 εκατ. ευρώ με τους μεγαλύτερους πιστωτές να είναι τα ασφαλιστικά Ταμεία, το Δημόσιο, οι εργαζόμενοι και η Alpha Bank στην οποία οφείλονται περίπου 80 εκατ. ευρώ. Μαζί πάντως με τις οφειλές προς το Πολεμικό Ναυτικό, οι υποχρεώσεις των Ναυπηγείων Ελευσίνας ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ.

Τι είχε δηλώσει στο «Market Watch» ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Την συμφωνία για την απόκτηση του 54% των ναυπηγείων Ελευσίνας είχε προαναγγήλλει ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης προ ημερών στο «Μarket Watch» που αποτελεί συνεργασία του bankingnews με τον τηλεοπτικό σταθμό του Action 24.
Όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αδωνις Γεωργιάδης: «Καταφέραμε και είναι μία επιτυχία του Υπουργείου Ανάπτυξης πριν από καιρό να κάνουμε συνάντηση με τη DFC και μετά από αλλεπάλληλες συζητήσεις (θέσαμε το θέμα και στον Αμερικανό Πρόεδρο D, Trump) πριν από 10 ημέρες λάβαμε μία επιστολή που δέχεται να προχωρήσει σε due dilligence μέσω της εταιρείας ΟΝΝΕΧ που έχει αποκτήσει και τα Ναυπηγεία της Σύρου.
Για να προχωρήσει η διαδικασία αυτή και για να πάρουμε και εμείς το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, θα πρέπει να έχουν περάσει στα χέρια της ΟΝΝΕΧ οι μετοχές και αυτή με τη σειρά της να κάνει το αίτημα στο δικαστήριο μαζί με τον βασικό πιστωτή, το ελληνικό δημόσιο, να υποβληθεί το σχέδιο εξυγίανσης και αυτό να πάρει το πράσινο φως από το δικαστήριο.
Άρα θα πρέπει οι υφιστάμενοι μέτοχοι να δώσουν το πράσινο φως για τη μεταβίβαση των μετοχών τους στην ΟΝΝΕΧ. Την περασμένη εβδομάδα είχαμε συνάντηση με τον Νικ. Ταβουλάρη και ορισμένους μικρομετόχους.
Πήραμε την υπογραφή για το 22% και σήμερα φτάσαμε στο 24%. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι στις επόμενες 48 ώρες θα έχουμε φτάσει στο πολυπόθητο 51% και θα το έχουμε ξεπεράσει.
Έχουμε προφορική συμφωνία για το 54%. Όμως αν δεν δω υπογραφές δεν μπορώ να πω τίποτα.
Αν μέσα στον μήνα δεν γίνει η συμφωνία θα προχωρήσουμε σε εκκαθάριση των Ναυπηγίων Ελευσίνας, μία διαδικασία ανάλογη με αυτή που ακολουθήθηκε και στην περίπτωση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης