Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια άνοδος στο πετρέλαιο – Στα 40,9 δολ. το WTI, στα 43,2 δολ. το Brent

Ήπια άνοδος στο πετρέλαιο – Στα 40,9 δολ. το WTI, στα 43,2 δολ. το Brent
Ήπια άνοδος στο πετρέλαιο
Με κέρδη έκλεισε σήμερα 8/7 η τιμή του πετρελαίου, παρά την άνοδο στα αποθέματα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ειδικότερα, τα futures Αυγούστου 2020 για το σχιστολιθικό αργό (WTI) έκλεισαν στο +0,7% και τα 40,9 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ τα futures Σεπτεμβρίου 2020 διαπραγματεύονται στο +0,4% και τα 43,2 δολάρια ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 3 Ιουλίου, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί πτώση κατά 3,7 εκατ. βαρέλια.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανακοίνωσε πτώση των αποθεμάτων κατά 8,1 εκατ. βαρέλια, με τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας να επιβεβαιώνουν εν συνεχεία σε μεγάλο βαθμό το API.
Παράλληλα, η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας δήλωσε χθες (7/7) ότι αναμένει πτώση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ κατά 600 χιλ. βαρέλια το 2020, έναντι των προηγούμενων εκτιμήσεων στα 670 χιλ. βαρέλια ημερησίως.
Ωστόσο, η EIA προβλέπει ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα ανακάμψει μέχρι το τέλος του 2021, αγγίζοντας τα 101,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του επόμενου έτους.
«Οι προβλέψεις της EIA για χαμηλότερα πτώση της παραγωγής στις ΗΠΑ αντισταθμίστηκε εν μέρει από τις προοπτικές για την ανάκαμψη στη ζήτηση, γεγονός που περιόρισε τις απώλειες για τις αγορές πετρελαίου», ανέφερε σε σημείωμά της η Nissan Securities, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «οι προσδοκίες για μείωση των περικοπών στην παραγωγή πετρελαίου του OPEC και των συμμάχων από τον Αύγουστο και οι ασθενέστερες μετοχές στις ΗΠΑ ενίσχυσαν τις πιέσεις».
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων οι τιμές του πετρελαίου έχουν κινηθεί σε περιορισμένο εύρος τιμών, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού παγκοσμίως περιορίζει την αισιοδοξία που επικρατεί σχετικά με την ανάκαμψη στη ζήτηση καυσίμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης