Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διεθνής Οργανισμός Εργασίας: Άνευ προηγουμένου κρίση στην απασχόληση φέρνει ο κορωνοϊός

Διεθνής Οργανισμός Εργασίας: Άνευ προηγουμένου κρίση στην απασχόληση φέρνει ο κορωνοϊός
«Κρίση άνευ προηγουμένου» βλέπει ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας
Η πανδημία του κορωνοϊού έχει δημιουργήσει μία άνευ προηγουμένου κρίση στην απασχόληση, εκτιμά ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO), λίγες μέρες αφότου είχε αναφέρει πως οι συνολικές εργάσιμες ώρες μειώθηκαν παγκοσμίως στο προηγούμενο τρίμηνο κατά 14%, αντί για 10,7% που εκτιμούσε στα τέλη Μαΐου.
Όπως είχε αναφερθεί χαρακτηριστικά στην έκθεση, οι προοπτικές για την παγκόσμια αγορά εργασίας στο δεύτερο εξάμηνο του 2020 είναι «εξαιρετικά αβέβαιες» και η προβλεπόμενη ανάκαμψη δεν θα είναι αρκετή για να επανέλθει η απασχόληση στα προ της πανδημίας επίπεδα για το 2020,
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο επικεφαλής Γκ. Ράιντερ στη Σύνοδο Κορυφής του ILO, η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει βυθίσει τον κόσμο της εργασίας σε άνευ προηγουμένου κρίση.
Προ ημερών ο Οργανισμός είχε υπογραμμίσει σε έκθεση του ότι προοπτικές για την παγκόσμια αγορά εργασίας στο δεύτερο εξάμηνο του 2020 είναι «εξαιρετικά αβέβαιες» και η προβλεπόμενη ανάκαμψη δεν θα είναι αρκετή για να επανέλθει η απασχόληση στα προ της πανδημίας επίπεδα φέτος.
Όπως είχε επισημανθεί την έκθεση του Οργανισμού, οι προοπτικές για την παγκόσμια αγορά εργασίας στο δεύτερο εξάμηνο του 2020 είναι «εξαιρετικά αβέβαιες» και η προβλεπόμενη ανάκαμψη δεν θα είναι αρκετή για να επανέλθει η απασχόληση στα προ της πανδημίας επίπεδα για το 2020.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, υπογράμμισε πως δεν τίθεται θέμα επιλογής μεταξύ της Υγείας και των θέσεων εργασίας, υποστηρίζοντας ότι το ένα εξαρτάται από το άλλο.
«Είναι αλληλένδετα: είτε θα κερδίσουμε σε όλα τα μέτωπα είτε θα αποτύχουμε σε όλα τα μέτωπα».
Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σημείωσε στη δική του τοποθέτηση πως ο κόσμος έχει καθήκον να προστατεύσει τα εκατομμύρια των εργαζομένων στον τομέα υγειονομικής περίθαλψης, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κρίσης και αντιμετωπίζουν αυξανόμενα κρούσματα και θανάτους, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «είναι κοινό καθήκον μας να προστατεύσουμε εκείνους που μας προστατεύουν».
Τα διαγράμματα της έκθεσης:

Image
Image
Image
Image
Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης