Τελευταία Νέα
Διεθνή

Von der Leyen (Commission): Η κρίση του κορωνοϊού χρειάζεται έμπρακτη αλληλεγγύη

Von der Leyen (Commission): Η κρίση του κορωνοϊού χρειάζεται έμπρακτη αλληλεγγύη
Βαθύτερη και ευρύτερη η παρούσα κρίση, σύμφωνα με την Πρόεδρο της Κομισιόν, Ursula von der Leyen
Tη σημασία της αλληλεγγύης υπογράμμισε η Πρόεδρος της Κομισιόν στην ομιλία της της κατά την παρουσίαση των προτεραιοτήτων της γερμανικής προεδρίας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
«Αλληλεγγύη σημαίνει ότι εκείνοι που χρειάζονται λαμβάνουν περισσότερη στήριξη» είπε η Ursula von der Leyen προσθέτοντας πως «στο Next Generation EU η επένδυση έχει σχέση με μεταρρυθμίσεις που βασίζονται στις υπάρχουσες ειδικές για κάθε χώρα συστάσεις και κάθε κράτος μέλος έχει δουλειά να κάνει».
Επιπροσθέτως, η Von der Leyen τόνισε ότι «εάν θέλουμε να βγούμε πιο ισχυροί από την κρίση, πρέπει να αλλάξουμε όλοι προς το καλύτερο κι αυτό περιμένουν από εμάς οι Ευρωπαίοι», και σημείωσε ότι η οικονομική ανάκαμψη είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, της ψηφιοποίησης και της ανθεκτικότητας.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «δεν πρέπει να υπάρχει αμέλεια του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου.
Το ΠΔΠ είναι εδώ για να μείνει, είναι το πιο σημαντικό εργαλείο για να υλοποιήσουμε τους μακροπρόθεσμους στόχους μας», ανέφερε.
Η Ursula von der Leyen έκανε λόγο για μια κρίση «βαθύτερη και ευρύτερη σε σχέση με την προηγούμενη πριν από δέκα χρόνια» υπογραμμίζοντας ότι η λέξη που χαρακτηρίζει αυτή την προεδρία είναι το «Μαζί», κάνοντας λόγο για τη «μηχανή της Ένωσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης