Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America: Αυξάνονται επικίνδυνα οι εταιρείες ζόμπι στην Ευρώπη - Μόνο το Ταμείο Ανάκαμψης θα τις σώσει

tags :
Bank of America: Αυξάνονται επικίνδυνα οι εταιρείες ζόμπι στην Ευρώπη - Μόνο το Ταμείο Ανάκαμψης θα τις σώσει
Εάν οι κυβερνήσεις αναλάβουν τολμηρή και αποτελεσματική δημοσιονομική πολιτική, τότε μπορούν να προστατεύσουν τον ιδιωτικό τομέα από μια ανεξέλεγκτη αύξηση του χρέους, αναφέρει η BofA
Ο αριθμός των λεγόμενων «ζόμπι» εταιρειών στην Ευρώπη αυξάνονται επικίνδυνα, σύμφωνα με την Bank of America.
Δεν υπήρξε στην ιστορία τρίμηνο με μεγαλύτερη αύξηση στο ποσοστό των εταιρειών του Stoxx Europe 600 που έχουν λόγο κάλυψης επιτοκίων κάτω από το 1, παρατηρούν οι αναλυτές της Bank of America.
Σύμφωνα με τους ίδιους η κάλυψη τόκων ορίζεται ως η αναλογία των προ φόρων και τόκων κερδών (ΕΒΙΤ) προς τα έξοδα τόκων.
Και σύμφωνα με την έρευνα πάνω από το 10% των μη χρηματοοικονομικών πληρούν αυτά τα κριτήρια.
Μέχρι στιγμής, αυτό δεν έχει βλάψει τους επενδυτές στην ευρωπαϊκή πίστωση.
Με 65 μειώσεις επιτοκίων σε όλο τον κόσμο, 3050 από τα 3200 ομόλογα επενδυτικού επιπέδου διαπραγματεύτηκαν σε πιο στενό εύριος το δεύτερο τρίμηνο.
Επίσης, τα ευρωπαϊκά ομόλογα Triple-C έχουν σημειώσει ανάκαμψη σε σχήμα V σε όρους απόδοσης.
Παρόλο που η Bank of America δεν είναι bearish στις ευρωπαϊκές πιστώσεις, οι αναλυτές της προειδοποιούν ότι το τρίτο τρίμηνο δεν θα είναι τόσο εύκολο.
Η ρευστότητα μπορεί να προχωρήσει μόνο μέχρι να διατηρηθεί η υποστήριξη των αγορών και θα χρειαστούν μέτρα για τη βελτίωση της φερεγγυότητας.
«Εάν οι κυβερνήσεις αναλάβουν τολμηρή και αποτελεσματική δημοσιονομική πολιτική, τότε μπορούν να προστατεύσουν τον ιδιωτικό τομέα από μια ανεξέλεγκτη αύξηση του χρέους», αναφέρει.
Αυτό θα μπορούσε να προέλθει από τα 300 δισ. ευρώ που θα μπορούσαν ενδεχομένως να διατεθούν από την παροχή υποστήριξης φερεγγυότητας του προτεινόμενου ταμείου ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Bank of America αναφέρει ότι ο μέσος καθαρός λόγος χρέους προς ίδια κεφάλαια των ευρωπαϊκών μη χρηματοπιστωτικών επενδυτικών βαθμών, οι οποίοι θα μοχλευθούν κατά τουλάχιστον δύο φορές, και να μειωθεί στο 1,2 από 2,2.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης