Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Υψηλός όγκος στη Newsphone λόγω της δημόσιας πρότασης – Έχει δρόμο ακόμα μέχρι να στεφθεί με επιτυχία

tags :
Υψηλός όγκος στη Newsphone λόγω της δημόσιας πρότασης – Έχει δρόμο ακόμα μέχρι να στεφθεί με επιτυχία
Περίπου το 3% του μετοχικού κεφαλαίου έχει περάσει σήμερα από το ταμπλό – Στο 72% περίπου οι βασικοί μέτοχοι
Κάποιες εντολές που μπήκαν στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, δημιούργησαν σήμερα μία αίσθηση ότι ίσως κάποιοι επιθυμούν να μπλοκάρουν τη δημόσια πρόταση.
Μάλιστα αν αναλογιστεί κάποιος ότι στις προηγούμενες συνεδριάσεις οι όγκοι ήταν χαμηλοί και τα πρόσωπα που λειτουργούν συντονισμένα δεν αύξαναν σημαντικά το ποσοστό τους, ενίσχυε αυτή την… αίσθηση.
Η μετοχή στο ξεκίνημα πήγε μέχρι τα 0,48 ευρώ και μάλιστα οδηγήθηκε σε δημοπρασία (ΑΜΕΜ).
Μπήκε και μία εντολή αγοράς, όχι αξιόλογη, λίγο πάνω από τα 0,47 ευρώ, αλλά στη συνέχεια ο όγκος αυξήθηκε σημαντικά και μέχρι τώρα έχει γίνει το 3% του μετοχικού κεφαλαίου.
Αυτό σημαίνει πως οι βασικοί μέτοχοι ελέγχουν πλέον περίπου 72%, ένα ποσοστό που είναι αρκετά μακριά από το 90% που θα σημάνει την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος.
Ο δρόμος είναι ακόμα μεγάλος και αρκετοί περιμένουν μέχρι το ποσοστό να φτάσει σε επίπεδα «επιτυχίας» για να δουν αν θα πουλήσουν.
Το τίμημα θα πρέπει να θεωρείται χαμηλό, λόγω της ρευστότητας που έχει η εισηγμένη και των απαιτήσεων από το δημόσιο, τις οποίες σταδιακά τους προηγούμενους μήνες άρχισε να εισπράττει.
Έτσι δημιουργείται η αίσθηση πως αν εισπράξει και τις υπόλοιπες θα έχει αρνητικό καθαρό δανεισμό και μετρητά αντίστοιχα με αυτά που θα ξοδέψουν οι βασικοί μέτοχοι για να εξαγοράσουν το ποσοστό που δεν κατείχαν προ της δημόσιας πρότασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης