Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόταση CNBC σε τουρίστες: Αντί για Σαντορίνη, δοκιμάστε τη Σύρο!

tags :
Πρόταση CNBC σε τουρίστες: Αντί για Σαντορίνη, δοκιμάστε τη Σύρο!
Επίσης, η Μύκονος απέχει μόλις μισή ώρα με το φέρι από τη Σύρο
Εάν ονειρεύεστε μεσογειακές χώρες αυτό το καλοκαίρι, τότε να προτιμήσετε λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς, συμβουλεύει νέα ανάλυση του CNBC, ανάμεσα στους οποίους έχει και την Ελλάδα.
Όπως υπενθυμίζει, από τις 10 Ιουλίου, άτομα από την Αγγλία, για παράδειγμα, θα μπορούν να πάνε σε δημοφιλείς προορισμούς όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία, χωρίς να πρέπει να μείνουν σε καραντίνα κατά την άφιξη ή την επιστροφή.
Η μετάδοση του κορωνοϊού, βέβαια, εξακολουθεί να προκαλεί ανησυχία σε πολλούς επισκέπτες, οπότε ένας τρόπος να αποφύγει κανείς το πλήθος είναι να κατευθυνθεί σε μερικούς από τους μικρότερους προορισμούς της Ευρώπης.

Αντί για Σαντορίνη, δοκιμάστε τη Σύρο

Τα διάσημα, ασβεστωμένα κτίρια της Σαντορίνης, τα οποία κατακλύζουν τις πλαγιές του νησιού προς τη θάλασσα, κατέστησαν το νησί δημοφιλές για τους ταξιδιώτες εδώ και δεκαετίες.
Όμως, για ένα πιο ήσυχο (και λιγότερο ακριβό) κομμάτι της ελληνικής ζωής, το νησί της Σύρου έχει ένα μείγμα από όμορφες παραλίες και μικρές πόλεις για να επισκεφθεί κανείς.
«Είναι εντελώς διαφορετικό (από τη Σαντορίνη).
Μοιάζει με την Ιταλία… λόγω των χρωμάτων του νησιού», είπε η Zina Bencheikh, διευθύνουσα σύμβουλος της ταξιδιωτικής εταιρείας Intrepid Group στο CNBC.
Πράγματι, η πλαγιά της Άνω Σύρου, ακριβώς πάνω από την πρωτεύουσα της Ερμούπολης, χτίστηκε από τους Ενετούς τον 13ο αιώνα και συνδυάζει στενά δρομάκια με αυλές.
Η ίδια η Ερμούπολη διαθέτει κτήρια σε παστέλ χρώματα, μαρμάρινες πλατείες και περίπτερο, που φιλοξενεί παραστάσεις.
Στις παραλίες, ο Φοίνικας και ο Γαλησσάς είναι καλές επιλογές με άμμο, αλλά αν είστε απελπισμένοι για κάποια γοητεία, η Μύκονος υψηλού επιπέδου απέχει μόλις μισή ώρα με το φέρι.

Το CNBC προτείνει επίσης στους ταξιδιώτες να προτιμήσουν το Suffolk από το Cornwall, ή το Πόρτο αντί της Λισαβόνας, το Μπορντώ αντί του Παρισιού, και το Brda (Σλοβενία) αντί της Τοσκάνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης