Διεθνή

Οριακή υποχώρηση στο πετρέλαιο – Στα 40,6 δολ. το WTI, στα 42,9 δολ. το Brent

Οριακή υποχώρηση στο πετρέλαιο – Στα 40,6 δολ. το WTI, στα 42,9 δολ. το Brent
Οριακή υποχώρηση στο πετρέλαιο
Με ήπια πτώση έκλεισε σήμερα 7/7 η τιμή του σχιστολιθικού αργού πετρελαίου (WTI), στο -0,02% και τα 40,6 δολάρια ανά βαρέλι (futures Αυγούστου 2020), καθώς η αύξηση των κρουσμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να περιορίσει τη ζήτηση πετρελαίου στη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως.
Στις 21:50, τα futures Σεπτεμβρίου 2020 για το Brent διαπραγματεύονται στα 42,9 δολάρια ανά βαρέλι.
«Η πιθανότητα καταστροφής της ζήτησης, καθώς η επανεγκατάσταση των lockdowns φαίνεται πλέον περισσότερο πιθανή, συνδυάζεται με τις ανησυχίες για την πειθαρχίας του OPEC+, επηρεάζοντας τις τιμές του πετρελαίου», αναφέρουν σε σημείωμά τους οι αναλυτές της CMC Markets.
Οι χώρες του OPEC+ έχουν μειώσει την ημερήσια παραγωγή τους κατά 9,7 εκατ. βαρέλια για το τρίμηνο Μαΐου-Ιουλίου, ενώ αναμένεται να μειώσουν τις περικοπές στα 7,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους.
Ωστόσο, η μείωση των περικοπών του OPEC+ μετά τον Ιούλιο θα μπορούσε να επηρεάσει τη διαδικασία εξισορρόπησης της αγοράς ενέργειας, δεδομένου ότι η ζήτηση καυσίμων στις ΗΠΑ παραμένει επηρεασμένη από την πανδημία του Covid-19.
«Η καλοκαιρινή ζήτηση οδήγησης στις ΗΠΑ είναι χαμηλή, διατηρώντας τη ζήτηση βενζίνης υποτονική, και η επαναφορά των lockdowns αποτελεί ένα σημαντικό εμπόδιο», υπογραμμίζουν οι αναλυτές της ANZ.
Αργότερα εντός της ημέρας αναμένονται τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου που αφορούν τα αποθέματα στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 3 Ιουλίου, με τους αναλυτές να αναμένουν αύξηση στα αποθέματα βενζίνης κατά 100 χιλ. βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης