Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank: Πρόστιμο 150 εκατ. δολ. για συναλλαγές με τον Jeffrey Εpstein

tags :
Deutsche Bank: Πρόστιμο 150 εκατ. δολ. για συναλλαγές με τον Jeffrey Εpstein
Βαρύ πρόστιμο, ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων στην Deutsche Bank, λόγω συναλλαγών με τον παιδόφιλο χρηματιστή Jeffrey Epstein
Βαρύ πρόστιμο, ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων, καλείται να καταβάλει η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank, για συναλλαγές που διενεργήθηκαν με τον νεκρό πλέον χρηματιστή Jeffrey Epstein, ο οποίος είχε κατηγορηθεί και καταδικασθεί για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών.
Ειδικότερα, η επιθεωρήτρια χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Linda Lacewell δήλωσε ότι το υποκατάστημα της Deutsche Bank στη Νέα Υόρκη και η Deutsche Bank Trust Company America δεν συμμορφώθηκαν στις επιταγές της αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής σε ό,τι αφορά συναλλαγές που είχαν πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την εταιρεία του Jeffrey Epstein.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η δράση επιβολής προστίμου εκ μέρους της ρυθμιστικής αρχής σε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για συναλλαγές με την εταιρεία του Epstein ήταν κάτι που συνέβη για πρώτη φορά.
Ο Epstein αυτοκτόνησε τον περασμένο Αύγουστο, σε ηλικία 66 ετών, σε ομοσπονδιακή φυλακή στο Μανχάταν.
Την περασμένη εβδομάδα, η πρώην φίλη του Epstein, Ghislaine Maxwell, συνελήφθη με την κατηγορία της συμμετοχής στα εγκλήματα του αποθανόντος χρηματιστή.
Η Ghislaine Maxwell αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου την Παρασκευή 10 Ιουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης