Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ταμείο Ανάκαμψης και οικονομία στο επίκεντρο της συνάντησης Σακελλαροπούλου με Μητσοτάκη - Συναίνεση ζήτησε η ΠτΔ

Ταμείο Ανάκαμψης και οικονομία στο επίκεντρο της συνάντησης Σακελλαροπούλου με Μητσοτάκη - Συναίνεση ζήτησε η ΠτΔ
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Την ελπίδα τους στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής να κλείσει το θέμα με το Ταμείο Ανάκαμψης, εξέφρασαν η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό μέγαρο.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε το θέμα αυτό ως μια ευκαιρία για την εξεύρεση κοινών σημείων συνεννόησης του πολιτικού συστήματος για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και προέτρεψε προς σ’ αυτή την κατεύθυνση τον πρωθυπουργό.
Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε την κατάθεση του πορίσματος της επιτροπής Πισαρίδη ως το τέλος της εβδομάδας και την εκπόνηση ως τις 15 Οκτωβρίου του εθνικού σχεδίου για την ανάκαμψη της οικονομίας και δεσμεύτηκε ότι θα επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση.
«Το επόμενο Σαββατοκύριακο θα είμαι στις Βρυξέλλες σε ένα κρίσιμο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στο οποίο ελπίζω ότι θα οριστικοποιήσουμε το πακέτο στήριξης των ευρωπαϊκών οικονομιών.
Θα είναι κεφάλαια τα οποία θα μας βοηθήσουν να υλοποιήσουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα έναν μεγάλο μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας σε μια κατεύθυνση όπου θα υιοθετήσουμε πολιτικές ψηφιακές, πιο φιλικές προς το περιβάλλον, αλλά και πολιτικές που θα στηρίξουν τις δεξιότητες και τις δυνατότητες του εργατικού μας δυναμικού» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης