Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη μας στις Ηνωμένες Πολιτείες - Διέλυσαν τις μεταξύ μας συμφωνίες

Ρωσία: Έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη μας στις Ηνωμένες Πολιτείες - Διέλυσαν τις μεταξύ μας συμφωνίες
Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Ryabkov, τόνισε ότι η Μόσχα δε θεωρεί πλέον πως η Ουάσιγκτον είναι ένας εταίρος που είναι σε θέση να διαπραγματευτεί
Στο γεγονός ότι η Ρωσία έχει χάσει πλέον την εμπιστοσύνη της προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρθηκε σήμερα (7/7) ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας, Sergei Ryabkov, τονίζοντας ότι οι δύο πλευρές πρέπει να αποκαταστήσουν τη μεταξύ τους εμπιστοσύνη.
Ειδικότερα, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Izvestiya TV, ο κ. Ryabkov ανέφερε ότι «τα προηγούμενα χρόνια οι Ηνωμένες Πολιτείες επέλεξαν το δρόμο της συνεπούς διάλυσης διαφόρων δομών και μηχανισμών που βρίσκονταν στις σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσιγκτον».
«Πρόσφατα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν συνθήκς και συμφωνίες στον κάδο απορριμμάτων της ιστορίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ryabkov, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «αυτή είναι μία λυπηρή εξέλιξη».
«Δε θεωρούμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένας εταίρος που είναι σε θέση να διαπραγματευτεί», υπογράμμισε ο Ρώσος αξιωματούχος, διευκρινίζοντας ότι «χάσαμε την εμπιστοσύνη μας στην Ουάσιγκτον ως εξωτερικός συνεργάτης, και πιθανώς να υπάρχει ανάγκη να ξεκινήσουμε σταδιακά την αποκατάστασή της».
Μάλιστα, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας ανέφερε ότι η αποτακτάσταση της εμπιστοσύνης «πρέπει να γίνει με την τακτική των μικρών βημάτων».
Σημειώνεται ότι χθες (6/7) πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των κρατών-μελών της Συνθήκης Ανοιχτών Ουρανών προκειμένου να συζητηθεί ο αντίκτυπος της απόσυρσης των Ηνωμένων Πολιτειών και το μέλλον της Συνθήκης μετά από αυτή την εξέλιξη, με τον κ. Ryabkov να είναι ο εκπρόσωπος της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης