Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Απώλειες λόγω ξένων αγορών με χαμηλό τζίρο

tags :
Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Απώλειες λόγω ξένων αγορών με χαμηλό τζίρο
ΑΓΟΡΕΣ: Με απώλειες το άνοιγμα στην Ευρώπη. Ο DAX χάνει 1,1% μισή ώρα μετά την εκκίνηση των συναλλαγών. Το ΧΑ ακολουθεί με τις τράπεζες να ανοίγουν χαμηλότερα και το γενικό δείκτη να ξεκινάει με απώλειες άνω του 0,6% και κοντά στις 650 μονάδες. Από εκεί που ψάχναμε αντιστάσεις, τώρα αναζητούμε στηρίξεις. Ο τζίρος στα πρώτα λεπτά κάτω από 500 χιλ. ευρώ. Χαμηλός δηλαδή όπως αναμενόταν.

ΧΑ: Ο εκθετικός κινητός των 100 ημερών στέκεται στις 680 μονάδες με τον αντίστοιχο των 200 να είναι στις 725 μονάδες. Επιπλέον και στις 670 μονάδες εντοπίζεται μία αντίσταση. Η αγορά πρέπει να περάσει πάνω από τις 680 μονάδες και να δούμε βελτίωση των διαθέσεων των επενδυτών και κυρίως των ξένων.
Image
Προς το παρόν αυτό που βλέπουμε από τους μήνες που έχουμε διανύσει το 2020, είναι πως η κινητικότητα των επενδυτών (ενεργές μερίδες) είναι σε χαμηλά επίπεδα. Επίσης οι επενδυτές από το Λονδίνο είναι πωλητές. Μόνο τον Ιούνιο είχαν καθαρές εκροές 90,3 εκατ. ευρώ. Οι Έλληνες ήταν αυτοί που κράτησαν την αγορά. Από Αττική είχαμε εισροές 94,4 εκατ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Όλες οι συστημικές με απώλειες 2% περίπου. Η Εθνική και η Eurobank έχουν λίγο μεγαλύτερες απώλειες έναντι των άλλων.

ΔΕΗ: Δοκίμασε χθες ξανά τα 3,75 ευρώ, αλλά γύρισε η αγορά, και πήγε και αυτή χαμηλότερα. Σήμερα υποχωρεί 1,5% και είναι στα 3,63 ευρώ. Δεν απομακρύνεται σημαντικά από τα πρόσφατα υψηλά της. Έχουμε την αίσθηση πως κάποια στιγμή θα πάει να κλείσει το gap και να δει τιμές πάνω από 4 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Ξανά πάει να δοκιμάσει τιμές κάτω από τα 3,20 ευρώ.

LAMDA: Στα 11 ευρώ από 12,60 ευρώ μείωσε την τιμή στόχο η Euroxx διατηρώντας τη σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς. Όπως σημειώνει το περιθώριο ανόδου λόγω του Ελληνικού δεν έχει ενσωματωθεί στην τιμή. Η ΑΧΕ εντοπίζει περιθώριο αύξησης 68% στο NAV της μετοχής. Το σημαντικότερο μέρος της ανόδου θα γίνει μέσα σε 5 χρόνια.

ΒΙΟΤΕΡ: Προχώρησε στη δημοσίευση εκ νέου του ισολογισμού 2019 και ο ορκωτός έχει σύμφωνη γνώμη. Επομένως, θα πρέπει να περιμένουμε την επιστροφή της μετοχής στο ΧΑ. Μηδενικός ο τζίρος στα 9 εκατ. ευρώ η ζημία στην τελική γραμμή από 12,8 εκατ. ευρώ. Αρνητικά κατά 93,6 εκατ. ευρώ τα ίδια κεφάλαια και στα 178,2 εκατ. ευρώ οι συνολικές υποχρεώσεις.

Σημειώνεται πως στις 8/4/20 εκδόθηκε απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία το δικαστήριο αναγνώρισε την υποχρέωση της Βιοτέρ να καταβάλει στην Egro Ασφαλιστική το ποσό των 3,66 εκατ. ευρώ πλέον τόκων. Διέταξε πραγματογνωμοσύνη προς απόδειξη της λοιπής αξίωσης ποσού 3,1 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία θα προσφύγει κατά της απόφασης και επίσης για την επιπλέον αξίωση εκτιμά ότι δε θα προκύψει άλλο κόστος.

ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ: Στις 28/7 έχει γενική συνέλευση και μεταξύ των θεμάτων είναι η ενημέρωση των μετόχων επί των προβλημάτων της Εριοβιομηχανίας και της επιχείρησης, ενώ θα επιχειρηθεί να λυθεί και το πρόβλημα στο μετοχικό κεφάλαιο και στα ίδια κεφάλαια. Η λογική λύση είναι μείωση μετοχικού κεφαλαίου.

Για να δούμε αν θα υπάρξει κάποια έκπληξη στη Γ.Σ., όπως μας λένε πηγές της στήλης και μας βάζουν σε εγρήγορση. Υπάρχει εντολή αγοράς στο limit up (μικρή) και στο κοινό και στο προνόμιο. Νωρίς είναι ακόμα για πράξη στην κατηγορία της επιτήρησης.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης