Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nature: Αυξάνονται τα στοιχεία που δείχνουν ότι ο Covid-19... κατασκευάστηκε

tags :
Nature: Αυξάνονται τα στοιχεία που δείχνουν ότι ο Covid-19... κατασκευάστηκε
Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπήρξε μεταφορά του κορωνοϊού από τα ζώα στους ανθρώπους
Μετά από έξι μήνες διεξοδικής έρευνας, η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα δεν μπόρεσε να εντοπίσει τη φυσική πηγή του COVID-19, δηλαδή, πότε, πού και πώς «μεταφέρθηκε» από τα ζώα στους ανθρώπους.
Ορισμένοι τώρα υπονοούν ότι ίσως να μην γνωρίζουμε ποτέ τη φυσική προέλευση του COVID-19.
Σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Nature, εξετάστηκε η πρόοδος ή η έλλειψη αυτής, προσδιορίζοντας τη φυσική πηγή του COVID-19.
Σύμφωνα με το άρθρο, ο COVID-19 πιθανότατα να προήλθε από νυχτερίδες που φιλοξενούν δύο στενά συγγενείς ιούς, που ονομάζονται RaTG13 και RmYN02, των οποίων τα γονιδιώματα είναι 96% και 93% πανομοιότυπα με το COVID-19, αντίστοιχα.
Και τα δύο δείγματα κορωνοίού απομονώθηκαν από νυχτερίδες στην επαρχία Γιουνάν, το RaTG13 το 2013 και το RmYN02 το 2019 και μελετήθηκαν στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν.
Το άρθρο του Nature δεν αναφέρει ότι το RaTG13 είναι στην πραγματικότητα ένα αντίγραφο ενός άλλου κορωνοϊού νυχτερίδας, του BtCoV / 4991, για το οποίο δεν υπάρχουν σχεδόν δημοσιευμένα πειραματικά δεδομένα από τότε που απομονώθηκαν το 2013, παρά το ότι είναι σαφώς ένα πιθανό πανδημικό παθογόνο.
Δηλαδή, εκτός από τη δομή, που αναλύθηκε μόνο από Κινέζους επιστήμονες, πρακτικά τίποτα δεν είναι γνωστό για το RaTG13.
Το άρθρο του Nature επίσης δεν αναφέρει ότι η περιοχή δέσμευσης του υποδοχέα του RmYN02 έδειξε μόνο μια ταυτότητα αλληλουχίας 61,3% με το COVID-19, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ απίθανο το RmYN02 να μπορεί ακόμη και να συνδεθεί με ανθρώπινα κύτταρα.
Το άρθρο υποδηλώνει ότι οι παγκολίνοι μπορεί να είναι ένας ενδιάμεσος ξενιστής επειδή μερικοί ιοί «μοιράζονται έως και το 92% των γονιδιωμάτων τους» με το COVID-19, πιθανώς γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ νυχτερίδων και ανθρώπων.
Όταν ρωτήθηκε για αυτή τη δυνατότητα, ο Δρ Ralph Baric, ένας εμπειρογνώμονας από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, σε μια συνέντευξη στις 15 Μαρτίου 2020, δήλωσε σαφώς ότι οι παγκολίνοι δεν ήταν η πηγή του COVID-19.
Παρ 'όλα αυτά, η περιοχή δέσμευσης υποδοχέα του COVID-19 είναι δομικά πιο κοντά στους παγκολίνους από τις νυχτερίδες που υποδηλώνουν ένα ανασυνδυασμένο συμβάν, στην περίπτωση αυτή, πιθανώς τεχνητό.
Στην πραγματικότητα, οι Ralph Baric και Zheng-Li Shi από το Ινστιτούτο Ιολογίας του Γουχάν, πραγματοποίησαν μια τέτοια εισαγωγή τεχνητού υποδοχέα από έναν πρόσφατα απομονωμένο κορωνοϊό νυχτερίδας (SHC014) στη «ραχοκοκαλιά» του SARS- CoV, τον κορωνοίό που ήταν υπεύθυνο για την πανδημία του 2003.
Έτσι, ένα τεχνητό ανασυνδυαστικό συμβάν που διεξήχθη στο εργαστήριο θα ήταν μια πολύ καλύτερη εξήγηση των δομών που μοιάζουν με του παγκολίνου και εμφανίζονται στη ραχοκοκαλιά του κορωνοϊού.
Το πιο εμφανές σημάδι της γενετικής χειραγώγησης COVID-19 είναι η παρουσία μιας πολυβασικής διάσπασης φουρίνης, μιας δομής που δεν υπάρχει σε κανέναν από τους κορωνοϊούς μέχρι στιγμής που έχουν αναγνωριστεί ως πιθανοί άμεσοι πρόγονοι.
Στην πραγματικότητα, είναι μια αδύναμη προσπάθεια να προσφέρουμε μια φυσική εξήγηση για την παρουσία της τοποθεσίας πολυβασικής διάσπασης φουρίνης στο COVID-19.
Έτσι, με βάση τα πραγματικά στοιχεία, είναι απίθανο το RmYN02 να είναι φυσικός στενός συγγενής του COVID-19.
Παρόλο που ο COVID-19 φαίνεται να έχει «προ-προσαρμοστεί» για ανθρώπινη μόλυνση, η τεχνητή εισαγωγή της θέσης πολυβασικής διάσπασης φουρίνης μπορεί να εξηγήσει μια δυνητικά σημαντική σημειακή μετάλλαξη στο COVID-19 που μπορεί να έχει αυξήσει τη μολυσματικότητα.
Όπως ανέφεραν οι συγγραφείς του άρθρου, αυτή η μετάλλαξη μπορεί να ήταν αυτό που είναι γνωστό ως «θετική επιλογή» για την αντιστάθμιση της δομικής αστάθειας που δημιουργήθηκε μετά την τεχνητή εισαγωγή της πολυβασικής διάσπασης φουρίνης.
Το βάρος της απόδειξης είναι τώρα στην Κίνα για να αποδείξει ότι ο COVID-19 συνέβη φυσικά επειδή τα περισσότερα από τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν διαφορετικά.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης