Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Κατά +7,8% αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο του 2020

Γερμανία: Κατά +7,8% αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο του 2020
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας υποχώρησε κατά -19,3%
Σημαντική ανάκαμψη κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (7/7) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, λόγω της άρσης των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά +7,8% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2020, έναντι πτώσης -17,9% πορηγουμένως, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί περαιτέρω άνοδος κατά +11,1%.
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας υποχώρησε κατά -19,3% έναντι ετήσιας πτώσης -25,3% τον Απρίλιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -16,9%.
Η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου αυξήθηκε κατά +10,3% σε μηνιαία βάση, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για την παραγωγή του ενεργειακού και του κατασκευαστικού κλάδου διαμορφώθηκε στο +1,7% και +0,5% αντίστοιχα.
Ο τομέας ενδιάμεσων αγαθών κατέγραψε οριακή πτώση της τάξεως του -0,1% ενώ αντίθετα ο τομέας των καταναλωτικών αγαθών κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +1,5% σε μηνιαία βάση.
Παράλληλα, η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών κατέγραψε σημαντική άνοδο +27,6% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2020, ενώ σγμαντική ήταν και η ανάκαμψη που κατέγραψε η παραγωγή στον τομέα των οχημάτων, μετά την πτώση του προηγούμενου μήνα.
Σημειώνεται ότι χθες (6/7) η Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας δημοσίευσε τα στοιχεία που αφορούν τις βιομηχανικές παραγγελίες της χώρας για τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με τα οποία σημειώθηκε άνοδος κατά +10,4% σε μηνιαία βάση.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης