Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Τιμή - στόχος για τον χαλκό τα 5.750 δολ. ανά τόνο

Citigroup: Τιμή - στόχος για τον χαλκό τα 5.750 δολ. ανά τόνο

Η τιμή του χαλκού αναμένεται να σταθεροποιηθεί τα επόμενα τρίμηνα, αναφέρει η Citigroup
Τα 5.750 δολαρίων ανά τόνο, από τα 6.050 δολάρια, σε εξαιρετικά βραχυπρόθεσμη βάση, «βλέπει» η αμερικανική τράπεζα Citigroup.
Η τιμή του χαλκού αναμένεται να σταθεροποιηθούν τα επόμενα τρίμηνα παρά την πρόσφατη αύξηση της αξίας του κόκκινου μετάλλου, σύμφωνα με αναλυτές.
Τα futures χαλκού στο London Metal Exchange (LME) έσπασαν το όριο των 6.000 δολαρίων ανά τόνο στα τέλη Ιουνίου και ήδη βρίσκονται πολύ μακριά από το χαμηλό των 4.626,50 δολαρίων, στο οποίο είχαν φτάσει λόγω της πανδημικής κρίσης.
Ειδικότερα, τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το τρίμηνο στο LME σημειώνουν άνοδο 1,2%, περίπου στα 6.088 δολάρια ανά τον τόνο, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς της Citigroup, η τιμή του μετάλλου -συχνά θεωρείται δείκτης για την κατεύθυνση που λαμβάνει η οικονομική δραστηριότητα- θα μπορούσε να αυξηθεί στο γ’ τρίμηνο του 2020.
«Το ράλι στον χαλκό τον περασμένο μήνα -από 5.700 δολ. σε πάνω από 6.000 δολάρια τον τόνο- σημειώθηκε με φόντο την πτώση των τιμών στο χρηματιστήριο και των αποδόσεων των ομολόγων, αφήνοντας τον καφέ μέταλλο να κινείται ανοδικά, από 220 έως 420 δολάρια ανά τόνο» ανέφερε η Citigroup σε report της την περασμένη εβδομάδα, συμπληρώνοντας:
«Συνολικά, εμείς διατηρούμε τον πολύ βραχυπρόθεσμο στόχο των 5.750 δολαρίων ανά τόνο (έναντι σημείου 6.050 δολαρίων τον τόνο)»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης