Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μήνυση Καλογρίτσα για… White House και Νίκο Παππά - Εν γνώσει της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η συμφωνία για την εικονική συναλλαγή - Απαντήσεις από Τσίπρα ζητά η ΝΔ

Μήνυση Καλογρίτσα για… White House και Νίκο Παππά - Εν γνώσει της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η συμφωνία για την εικονική συναλλαγή - Απαντήσεις από Τσίπρα ζητά η ΝΔ
Ο Χρήστος Καλογρίτσας προχώρησε σε νέες καταγγελίες εις βάρος του Νίκου Παππά
(upd7) Με ντοκουμέντα και στοιχεία που καίνε τo Μέγαρο Μαξίμου (την περίοδο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) και κυρίως τον Νίκο Παππά - και την ίδια στιγμή αφήνουν έκθετο τον Αλέξη Τσίπρα - επανήλθε ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, καταθέτοντας μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Ειδικότερα, ο κ. Καλογρίτσας υποστηρίζει ότι η εικονική συναλλαγή για τα 3 εκατ. ευρώ ήταν εν γνώσει του Μεγάρου Μαξίμου (το οποίο και αποκαλεί White House), ενώ ο ίδιος προσκόμισε έγγραφα και e-mails, υποστηρίζοντας, ότι η συμφωνία του με την CCC ήταν εικονική.
Ο Χρ. Καλογρίτσας αναφέρεται στη συμφωνία με την αλλοδαπών συμφερόντων εταιρεία CCC, από την οποία του δόθηκαν 3 εκατ. ευρώ για να μετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
 
Το e-mail που καίει το Μέγαρο Μαξίμου

Σε ένα e-mail που παρατίθεται στη μήνυση, με ημερομηνία 27/8/2016, αναφέρεται, ότι για την εικονική συναλλαγή υπήρχε γνώση του Μεγάρου Μαξίμου τότε και υψηλόβαθμων κυβερνητικών παραγόντων.
Όπως αναφέρεται στο e-mail που αποστέλλει υπεύθυνος της εταιρείας CCC προς τον Κυριάκο Τόμπρα που ενεργούσε για λογαριασμό του επιχειρηματία-εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα, για την συμφωνία είχαν γνώση κυβερνητικοί παράγοντες.
«Ο επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος, και η White Porscha είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των "φίλων" στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, που είχα μοιραστεί μαζί σας.
Ας παραμείνουμε σε αυτή τη φόρμουλα.
Η προκαταβολή θα πάει σε "φίλους" στα Η.Α.Ε. (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και εκείνοι με τη σειρά τους θα την στείλουν τοπικά.
Είμαι πεπεισμένος ότι είναι καλύτερο να ακολουθήσουμε αυτό.
Αναμένοντας τις απόψεις σας» αναφέρεται στο επίμαχο e-mail.

Η ΝΔ ζητά απαντήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα

Απαντήσεις από τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ζητά με ανακοίνωσή της η ΝΔ μετά τη μήνυση που υπέβαλε ο επιχειρηματίας, Χρήστος Καλογρίτσας, και στην οποία αναφέρεται ως νέο πρόσωπο στην υπόθεση η «White Porsca».
Η ΝΔ, ζητά να γίνει γνωστό ποια ήταν η «άμωμη ύπαρξη» από την οποία ξεκινούσαν όλα.
Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωση της ΝΔ, αναφέρεται: «Δίπλα στο "μαγαζί", το White House, τον Ν. Παππά, τον κολλητό εργολάβο, το Documento, τον κ. Βαξεβάνη, τις εικονικές συναλλαγές, τα εκατομμύρια που αλλάζουν χέρια, τους κυπριακούς αριθμούς λογαριασμών, έχουμε σήμερα και κάποια "White Porsca".
Ποια είναι η "άμωμη ύπαρξη" από την οποία ξεκινούσαν όλα;
Ποιος κρύβεται πίσω από αυτό τον κωδικό;
Για όλα αυτά, που είναι σαν να βλέπεις μαφιόζικη ταινία, αναμένουμε τις απαντήσεις του κ. Τσίπρα».

Η μήνυση Καλογρίτσα

Πιο αναλυτικά, η μήνυση που κατέθεσε ο κ. Καλογρίτσας είναι εις βάρος της λιβανέζικης εταιρείας CCC - CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL και των ιδιοκτητών της, κατηγορώντας τους για απάτη επίσης δικαστηρίω και ψευδορκία, υποστηρίζοντας όμως ταυτόχρονα την εμπλοκή της προηγούμενης κυβέρνησης στη διαμάχη αυτή, μέσω του Νίκου Παπά.
Η διαμάχη μεταξύ των δυο εταιρειών που έχει λάβει πολιτικές διαστάσεις, άρχισε την περασμένη Τετάρτη στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, όταν πήγε προς κύρωση απόφαση ελβετικού δικαστηρίου που υποχρέωνε την εταιρεία Καλογρίτσα στην καταβολή 3 εκατ. ευρώ στους Λιβανέζους.
Τότε ήταν που έγινε η πρώτη δημόσια αναφορά στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά και το αποκαλούμενο «white house», δηλαδή το Μέγαρο Μαξίμου.
Σε άλλο σημείο, η πλευρά Καλογρίτσα κάνει αναφορά και σε χρηματοδότηση της εφημερίδας Documento και πάλι έπειτα από «εντολή» Παππά, όπως ισχυρίζεται ο επιχειρηματίας.
«Κατόπιν τούτου, άπαντες οι εγκαλούμενοι ενεργούντες από κοινού σε συνεννόηση και σε σύμπραξη προέβησαν σε υλοποίηση του κάτωθι εγκληματικού σχεδίου εξαπάτησης του άνω Διαιτητικού Δικαστηρίου και του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, προκειμένου ο όμιλος της CCC να λάβει πίσω το άνω ποσό 3.000.000 ευρώ, το οποίο είχε καταβληθεί για την άνω αιτία και είχε διατεθεί κατά τις υποδείξεις του τότε υπουργού, κ. Νικόλαου Παππά, για την έκδοση του φιλοκυβερνητικού εντύπου Documento, παρουσιάζοντας ψευδώς στο άνω Διαιτητικό Δικαστήριο, αλλά και σήμερα την 01.07.2020 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ότι το άνω ποσό αποτελεί δήθεν προκαταβολή έναντι της άνω ανύπαρκτης σύμβασης “υπεργολαβίας”, η οποία δήθεν δεν υλοποιήθηκε – ούτε και θα μπορούσε άλλωστε ακριβώς διότι δεν υπήρχε !- , και αξιώνοντας την επιστροφή της προκαταβολής, που δήθεν είχαν δώσει για αυτήν την ανύπαρκτη “υπεργολαβία”, προσκομίζοντας ψευδή αποδεικτικά μέσα εις επίρρωση των ψευδών ισχυρισμών τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ.


Κυριάκος Τόμπρας: Τι αναφέρει ο μεσολαβητής ανάμεσα σε Καλογρίτσα και λιβανέζικη εταιρεία

Ο Κυριάκος Τόμπρας, ο άνθρωπος που εμφανίστηκε ως μεσολαβητής ανάμεσα στον Χρήστο Καλογρίτσα και τη λιβανέζικη εταιρεία για να γίνει η συμφωνία μίλησε στον ΣΚΑΙ για τα όσα αναφέρει ο επιχειρηματίας στη μήνυσή του.
Ο κ. Τόμπρας ανέφερε ότι τον Αύγουστο του 16 γνώρισε τους Χούρι με τον Καλογρίτσα.
Όπως είπε, οι Χούρι ψάχνονταν να κάνουν μια τηλεοπτική επένδυση στην Ελλάδα, ο Χρήστος Καλογρίτσας με τη σειρά του ήθελε κι αυτός, αλλά δεν είχε τα χρήματα.
Επρόκειτο για μια επένδυση 50 εκατομμύριων, και θα έβαζαν 25 οι Χούρι, μπροστά και 25 ο Καλογρίτσας, μετά την κατοχύρωση της άδειας.
Οι Λιβανέζοι βάλανε τα πρώτα 3, για να βγει η εγγυητική επιστολή και  στη συνέχεια υπαναχώρησαν.
Έτσι έμεινε χωρίς λεφτά ο Χρήστος Καλογρίτσας και  δεν μπόρεσε να πάρει την άδεια.
Αυτά τα 3 εκατομμύρια επεστράφησαν στον Χρήστο Καλογρίτσα έναν χρόνο μετά, όταν ακυρώθηκε ο διαγωνισμός από το ΣτΕ .
Οι Άραβες ήταν ήδη εκτός συμφωνίας και εκτός εταιρείας. 
Ο Καλογρίτσας τα λεφτά δεν τα επέστρεψε, και όπως λέει καθ' υπόδειξη  της κυβέρνησης, τα έδωσε στο Ντοκουμέντο.

Ερώτηση: Σας είχε γνωστοποιήσει τότε που συζητούσατε ότι η επιθυμία του κου Παππά και του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να φτιάξουν ένα κανάλι;


Aπάντηση: Κοίτα, αυτό το ήξερε όλη η Ελλάδα τότε, ότι ο Καλογρίτσας ενεργούσε για λογαριασμό του Μαξίμου.
Kαι να μου έλεγε κάτι αντίθετο δεν θα το πίστευα.

Ερώτηση: Γιατί επελέγη αυτό το κατασκευαστικό έργο, για μία επένδυση που ήθελαν να γίνει στα τηλεοπτικά μέσα;

Aπάντηση: Γιατί δεν υπήρχε ο χρόνος που χρειαζόταν, προκειμένου να γίνει κανονική διαδικασία.
Διότι προκειμένου να γίνει κανονική διαδικασία και να έρθουν τα χρήματα, δια του ορθόδοξου τρόπου, ως αύξηση κεφαλαίου, στην εταιρεία Καλογρίτσα, για το τηλεοπτικό κανάλι, χρειαζόταν μέρες, χρόνος, συνελεύσεις, τραπεζικές διαδικασίες κτλ, που δεν υπήρχαν, γιατί σε τρεις, τέσσερις μέρες, ήταν αυτά τα λεφτά εδώ.
Δηλαδή, η συμφωνία έκλεισε την Τετάρτη το βράδυ αν θυμάμαι καλά και τα λεφτά εμβάστηκαν από το Άμπου Ντάμπι την Κυριακή, γιατί η Κυριακή στα Εμιράτα είναι εργάσιμη ημέρα.
Και ήταν εδώ πέρα, Δευτέρα πρωί, στην Attica Bank.
Τα 3 αυτά εκατομμύρια επεστράφησαν στον Καλογρίτσα έναν χρόνο μετά, γιατί έγινε προσφυγή στο ΣτΕ και ακυρώθηκε ο διαγωνισμός.
Δηλαδή, όταν τα λεφτά επεστράφησαν, οι Άραβες ήταν ήδη εκτός συμφωνίας και εκτός εταιρείας από αυτό που είχαν συμφωνήσει με την Καλογρίτσα.
Οπότε γι' αυτό και ο Καλογρίτσας τα λεφτά δεν τα επέστρεψε, κατ' ουσία τα λεφτά ήταν δικά του, τα οποία λεφτά, καθ' υπόδειξη όπως λέει της κυβέρνησης, τα έδωσε στο Ντοκουμέντο.

Αποκαλυπτικό παρασκήνιο για την προσπάθεια του  κ. Καλογρίτσα να αποκτήσει τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha

Πολιτική «θύελλα» έχει ξεσπάσει στην πολιτική σκηνή ύστερα από τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες και τις καταγγελίες κατά του Νίκου Παππά.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ο Δήμος Βερύκιος, προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά την προσπάθεια του κ. Καλογρίτσα να αποκτήσει τηλεοπτικό και συγκεκριμένα τον Alpha και το ραντεβού του με τον Δημήτρη Κοντομηνά:
«Βρισκόμαστε στην εποχή που έχει γίνει ο διαγωνισμός και ο Alpha δεν έχει πάρει άδεια, όπως και άλλα κανάλια και είναι ένα από τα “ορφανά”.
Η ιδιοκτησία τότε του Alpha έχει αποφασίσει πάση θυσία ο σταθμός να εκπέμψει και να εκπέμπει με κάθε τρόπο, ακόμα και διαδικτυακά.
Εκείνο λοιπόν το μεσοδιάστημα, μεταξύ της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού, και έχει να καταβάλλουν τα χρήματα αυτοί που έχουν κερδίσει τις άδειες, εμφανίζεται αξιωματούχος της τότε κυβέρνησης και καλεί τον τότε ιδιοκτήτη του Alpha, τον Δημήτρη Κοντομηνά, να κάνει μία συνάντηση με τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα.
Με βαριά καρδιά ο Δημήτρης Κοντομηνάς αποφασίσει να συναντήσει στο γραφείο τον Χρήστο Καλογρίτσα και κλείνουν ένα ραντεβού συγκεκριμένη ώρα.
Το παράδοξο είναι ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας πάει κανονικά στην ώρα του στο ραντεβού στην Κάντζα αλλά δεν βρίσκεται εκεί ο κ. Κοντομηνάς.
Η γραμματέας του κ. Κοντομηνά ενημερώνει τον κ. Καλογρίτσα ότι ο κ. Κοντομηνάς θα αργήσει.
Επί της ουσίας ο Δημήτρης Κοντομηνάς δεν ήθελε να πάει στο ραντεβού και ήθλε να δείξει τη δυσαρέσκειά του. Και λέει η γραμματέας ότι η του κ. Κοντομηνά κάτι του έτυχε και θα αργήσει, αν θέλετε να βάλουμε κάποια άλλη ώρα το ραντεβού. Φανερά εκνευρισμένος ο Χρήστος Καλογρίτσας, γιατί κατάλαβε τι έχει συμβεί, λέει “όχι θα τον περιμένω”.
Όντως τον περιμένει και ο Δημήτρης Κοντομηνάς εμφανίζεται στο γραφείο του με καθυστέρηση 45 λεπτών.
Μία ψυχρή χειραψία και κλείνονται στο γραφείο.
Εκεί σύμφωνα με τη μαρτυρία του κ. Κοντομηνά, του επιδίδει την πρότασή του, πρόταση η οποία εκ των υστέρων όπως του εκμυστηρεύτηκε δεν ήταν δική του αλλά “των παιδιών”, αξιωματούχοι προφανώς του Μεγάρου Μαξίμου εκείνης της εποχής, που του ζητούσε να μπει ο συνεταίρος, ο κ. Καλογρίτσας, στον Alpha, δεν μίλησαν για χρήματα, αλλά με έναν όρο.
Τον ειδησεογραφικό τομέα και μία ψυχαγωγική-πολιτική εβδομαδιαία εκπομπή να έχει τον έλεγχο ο Χρήστος Καλογρίτσας και η ομάδα του και όχι ο Δημήτρης Κοντομηνάς.
Άρα και “τα παιδιά”.
Εκείνη τη στιγμή ο κ. Κοντομηνάς του λέει: έχεις καταλάβει άνθρωπε μου σε τι χώρο θέλεις να μπεις;
Η τηλεόραση όλοι γνωρίζουν ότι είναι ένα ακριβό σπορ. Εγώ έχω δαπανήσει σχεδόν μισό δισεκατομμύριο στην τηλεόραση.
Εσύ έχεις χρήματα να βάλεις. Και εκεί ήταν αφοπλιστικός, σύμφωνα με τον Δημήτρη Κοντομηνά πάντα, ο Χρήστος Καλογρίτσας και του λέει: “όχι δεν έχω χρήματα, με έχουν μπερδέψει αυτά τα παλιόπαιδα”, χωρίς να προσδιορίζει ποια εννοεί “και πρέπει να δω με ποιο τρόπο θα ξεφύγω”.
Του λέει λοιπόν ο Δημήτρης Κοντομηνάς: Άσε με να το σκεφτώ και θα σου απαντήσω.
Το σκέφτηκε λοιπόν και την άλλη μέρα εμφανίζεται στην κουζίνα της Ελένης Μενεγάκη.
Και εκεί εξαπολύει επίθεση προσωπικά στον Νίκο Παππά. Καμία αναφορά του Δημήτρη Κοντομηνά στον Αλέξη Τσίπρα ούτε και σε άλλους συνεργάτες του τότε πρωθυπουργού.
Εκεί είπε ευθέως ότι ο παππάς θέλει να μου πάρει το κανάλι.»

Απαντήσεις από Τσίπρα ζητά η κυβέρνηση


Οι αποκαλύψεις Καλογρίτσα έχουν βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό.
Το Μέγαρο Μαξίμου διατηρεί στο κάδρο τον Αλέξη Τσίπρα από τον οποίο ζητά εξηγήσεις ενώ την ίδια στιγμή θέτει και ζητήματα για τη διάκριση των εξουσιών στην Ελλάδα.
«Ο κ. Τσίπρας οφείλει σήμερα κιόλας να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τα όσα γίνονταν στο "μαγαζί", όπως έλεγε ο Νίκος Παππάς, στενότερος συνεργάτης του και πρωταγωνιστής όσων αδιανόητων πληροφορήθηκαν το Σαββατοκύριακο οι Έλληνες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αρχίζοντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
«Εγείρονται μείζονος σημασίας ζητήματα που αφορούν τον σεβασμό των θεσμών και τη διάκριση των εξουσιών στον τόπο μας. Δεν ήξερε τίποτα ο κ. Τσίπρας για τις εικονικές συμβάσεις;
Δεν ήξερε τίποτα για εκατομμύρια που άλλαζαν χέρια;
Δεν ήξερε τίποτα για το σύστημα που επιχειρήθηκε να στηθεί στα ΜΜΕ;
Η σιωπή του διευρύνει το πολιτικό κατηγορητήριο στη συνείδηση των πολιτών», πρόσθεσε.

ΚΙΝΑΛ: Ο Τσίπρας δεν μπορεί να παριστάνει τον «Μοσκιό»

«Όσα αποκαλύπτονται είναι συγκλονιστικά.
Όχι τόσο απρόσμενα για όσους «παροικούν την Ιερουσαλήμ» αλλά συγκλονιστικά και αποκαλυπτικά των έργων και ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για τον απλό κόσμο. Ανθρώπους που όταν είδαν τη ζωή τους να ανατρέπεται στα χρόνια της κρίσης, ακούμπησαν τις ελπίδες τους σε ανθρώπους που αποδείχτηκαν πολύ κατώτεροι των προσδοκιών τους» ανέφερε ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Όθωνας.
«Για τον κόσμο αυτόν το περιβόητο δήθεν ηθικό πλεονέκτημα ήταν η τελευταία κλωστή που τους συνέδεε.
Θα έχετε ακούσει και εσείς "ήταν ψεύτες, ήταν λίγο άμαθοι, δεν ήταν και τόσο ικανοί στην διακυβέρνηση αλλά ήταν τίμιοι" Αυτό το τελευταίο καταπίπτει αυτές τις μέρες με μεγάλο κρότο και αναδύει μεγάλη δυσοσμία» τόνισε ο ίδιος, ενώ για την «πολυσχιδή δράση του Παππά», ο κ. Όθωνας επισήμανε ότι «ήταν «ο αντ' αυτού», όλοι ήξεραν και εντός και εκτός Κυβέρνησης ότι είναι το δεξί χέρι, ο άνθρωπος που εκπροσωπεί και συνομιλεί έναντι του Πρωθυπουργού και αυτός ήταν ο ρόλος του, ως Υπουργός Επικρατείας εκείνη την περίοδο και στην συνέχεια ως Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής και ΜΜΕ».
Με αυτά τα δεδομένα, ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου της κ. Γεννηματά τόνισε ότι «ο κος Τσίπρας δεν μπορεί να παριστάνει τον "Μοσκιό".
Οφείλει ο ίδιος να απαντήσει αν δεν ήξερε, δεν άκουγε ή συγκάλυπτε ή ενορχήστρωνε».
«Σ' αυτά τα ερωτήματα προφανώς οφείλει μια απάντηση την οποία μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει αλλά δεν θα την αποφύγει» κατέληξε ο κ. Όθωνας.

Γεραπετρίτης: Ο τέως πρωθυπουργός έχει ηθική υποχρέωση να τοποθετηθεί στην υπόθεση Καλογρίτσα

«Ο τέως πρωθυπουργός έχει την ηθική υποχρέωση να τοποθετηθεί ρητά» στην υπόθεση Καλογρίτσα, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.
Ερωτηθείς για τις αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε πως είναι «προφανές» το γεγονός ότι «βρισκόμαστε αυτήν τη στιγμή στο μέσο μίας σειράς από αποκαλύψεις, για τις οποίες ακόμη δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι, μόνο πολιτικές εικασίες μπορούν να υπάρξουν για το ζήτημα αυτό.
Διαφαίνεται ότι υπήρξε μία διασύνδεση μεταξύ πολιτικής και επιχειρηματικής τάξης», κατηγορώντας την προηγούμενη διακυβέρνηση για «διάχυτο πολιτικό νεοπλουτισμό», ενώ όπως φάνηκε -συμπλήρωσε- έγινε μα συντονισμένη επιχείρηση, ώστε «οι βραχίονες της εξουσίας να ελεγχθούν».
Στο ερώτημα, δε, εάν κατά την εκτίμησή του γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός όσα συνέβαιναν, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε: «Εγώ, που είμαι χωροταξικά και πολιτικά πολύ κοντά στον πρωθυπουργό, εικάζω ότι τις δικές μου ενέργειες τις γνωρίζει καθημερινά ο πρωθυπουργός.
Αν συνέβαινε να αναλάβω εγώ μία πολιτική πρωτοβουλία ερήμην ή εν αγνοία του πρωθυπουργού, τότε ο δρόμος θα ήταν απλώς η απόλυση.
Οπότε αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι υπάρχει ένα σοβαρότατο ηθικό ζήτημα, να τοποθετείσαι, όταν ένα πολύ κοντινό σου στέλεχος βρίσκεται εν τω μέσω μίας τέτοιου τύπου πολιτικής κρίσης.
Σε κάθε περίπτωση, οφείλονται απαντήσεις απέναντι στην κοινωνία, όπως και η κοινωνία οφείλει να είναι σε δημοκρατική εγρήγορση -κι αυτό ισχύει για κάθε κυβέρνηση- έτσι ώστε οποιαδήποτε απόπειρα αλλοίωσης των θεσμών να βρίσκει σύσσωμη την κοινωνία απέναντι».


Γεωργιάδης: Αν ο κ. Τσίπρας δεν διώξει τον κ. Παππά, τότε γνώριζε

Με φόντο τις αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος, “φαίνεται ότι εκεί στα πέριξ του κ. Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου ασχολούνταν πολύ περισσότερο με το πως θα ορίσουν τις σχέσεις των επιχειρηματιών με την εξουσία,παρά με τα προβλήματα του κόσμου» δήλωσε στο Θέμα 104, 6 ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.
Για το λόγο αυτό, «ο κ. Τσίπρας πρέπει να τον διώξει.
Αν ο κ. Τσίπρας δεν διώξει τον κ. Παππά, τότε γνώριζε» επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης, συμπληρώνοντας πως «αν ο κ. Τσίπρας δεν κάνει τίποτα», ο κλήρος πέφτει στην αριστερή πτέρυγα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αντιδράσει, αλλιώς δεν υφίσταται ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.
Στην κατεύθυνση αυτή, «είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα κάνει ο Τσίπρας» εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, καθώς περιέγραψε πως «δεν πρόκειται να σηκώσει κεφάλι ο ΣΥΡΙΖΑ αν δεν ξεκαθαρίσει το κυβερνητικό του παρελθόν». Ο υπουργός Ανάπτυξης σχολίασε ακόμη πως «ο κ. Τσίπρας είναι σε μια φάση στη ζωή του που πρέπει να πάρει αποφάσεις», καταλήγοντας, ωστόσο, ότι «εγώ πιστεύω ότι δεν θα πάρει (σ.σ. αποφάσεις ο κ. Τσίπρας), γιατί τα έκανε όλα ο ίδιος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης