Ευρωζώνη: Άνοδο για τρίτο συνεχόμενο μήνα καταγράφει το επενδυτικό κλίμα για τον Ιούλιο 2020, στις -18,2 μονάδες ο δείκτης Sentix

Ευρωζώνη: Άνοδο για τρίτο συνεχόμενο μήνα καταγράφει το επενδυτικό κλίμα για τον Ιούλιο 2020, στις -18,2 μονάδες ο δείκτης Sentix
Ο ερευνητικός όμιλος διευκρινίζει ότι ο αντίκτυπος του κορωνοϊού δεν πρόκειται να αντισταθμιστεί πλήρως μέσα σε διάστημα ενός έτους
Περαιτέρω βελτίωση καταγράφει το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη για τον Ιούλιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (6/7) στοιχεία του ερευνητικού ομίλου Sentix, παρά την οριακή πτώση που σημειώθηκε στις προοπτικές των επόμενων μηνών.
Ειδικότερα, ο δείκτης επενδυτικής εμπιστοσύνης του Sentix διαμορφώθηκε στις -18,2 μονάδες, έναντι -24,8 μονάδων τον Ιούνιο του 2020, καταγράφοντας άνοδο για τρίτο συνεχόμενο μήνα.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που αφορά την τρέχουσα κατάσταση στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στις -49,5 μονάδες, έναντι 061,5 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, αποκτώντας ακόμα μεγαλύτερη απόσταση σε σχέση με τα ιστορικά χαμηλά του Μαΐου.
Στον αντίποδα, ο υποδείκτης που σχετίζεται με τις προοπτικές των επόμενων μηνών κατέγραψε οριακή πτώση σε σχέση με τον Ιούνιο, και συγκεκριμένα στις 19,5 μονάδες, έναντι 21,8 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Μάλιστα, ο ερευνητικός όμιλος διευκρινίζει ότι ο αντίκτυπος του κορωνοϊού δεν πρόκειται να αντισταθμιστεί πλήρως μέσα σε διάστημα ενός έτους, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στην πτώση που σημειώθηκε στον υποδείκτη προοπτικών.
Παρά το γεγονός ότι η διαδικασία ανάκαμψης της οικονομίας στην Ευρωζώνη αναμένεται να συνεχιστεί, η πτώση που σημειώθηκε στον υποδείκτη προοπτικών αντιμετωπίζεται ως μία «μικρή απογοητεύση» από τον Sentix.
«Πίσω από αυτή την εξέλιξη βρίσκεται προφανώς η προσδοκία των επενδυτών ότι η ανάκαμψη μετά το lockdown θα συνεχιστεί άλλα δε θα οδηγήσει σε πλήρη ανάκαμψη της οικονομίας», σχολίασε ο ερευνητικός όμιλος, διευκρινίζοντας ότι «για άλλη μία φορά, οι επενδυτές εξέφρασαν την εκτίμηση ότι μόλις το 60% των οικονομικών απωλειών θα αντισταθμιστούν μέσα σε ένα έτος».
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του Sentix, Manfred Huebner, τόνισε ότι «δεν υπήρξε καμία βελτίωση στις μακροπρόθεσμες προοπτικές των επενδυτών κατά τις ταλαυταίες τέσσερις εβδομάδες», ενώ πρόσθσε ότι «οι μειωμένες προσδοκίες αποτελούν επομένως ένα σημάδι ότι υπάρχει κίνδυνος εξάντλησης της ανοδικής πορείας ήδη από το καλοκαίρι».
Image

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS