Κοντοζαμάνης (υφ. Υγείας): Εξαίρεση στον κανόνα η εικόνα στον Αλίαρτο

Κοντοζαμάνης (υφ. Υγείας): Εξαίρεση στον κανόνα η εικόνα στον Αλίαρτο
Η Ελλάδα συμμετέχει στην πρωτοβουλία της Ενωσης για την ανάπτυξη και χρηματοδότηση του εμβολίου
«Οπου χρειάζει η κυβέρνηση θα παρεμβαίνει, όπως έγινε στην περίπτωση της Σερβίας». Αυτό υπογράμμισε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι η εικόνα των νέων κρουσμάτων (τα οποία την Κυριακή μειώθηκαν μόλις στα 9) είναι καλή και επανέλαβε στη συνέχεια ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρεμβαίνει όπου χρειάζεται.
Παράλληλα, χαρακτήρισε εξαίρεση στον κανόνα τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν στο πανηγύρι στην Αλίαρτο, υπογραμμίζοντας ότι όλοι οφείλουν να συνειδητοποιήσουν πως δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία και δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να χαλαρώσουμε.
Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης υπογράμμισε, επίσης, ότι αν υπάρξει εμβόλιο η χώρα μας είναι διασφαλισμένη ότι θα το προμηθευτεί, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγμάτευση της Ευρωπαϊκής Ενωσης με όλες τις εταιρείες που κάνουν σχετικές μελέτες.
Επεσήμανε, μάλιστα, ότι η Ελλάδα συμμετέχει στην πρωτοβουλία της Ενωσης για την ανάπτυξη και χρηματοδότηση του εμβολίου.

Ο Αλίαρτος και ο κώδωνας κινδύνου για τα πανηγύρια

Έντονος συνωστισμός καταγράφηκε σε γλέντι που διοργάνωσε ο αθλητικός σύλλογος Υψηλάντη στον Αλίαρτο χωρίς καμία απόσταση ασφαλείας.
Όπως φαίνεται από τη φωτογραφία, τα τραπέζια είναι πολύ κοντά.
Δεν υπάρχει καμία απόσταση ενώ υπάρχει αρκετός κόσμος που χορεύει ο ένας δίπλα στον άλλον.
Σύμφωνα, μάλιστα, με δημοσιεύματα στον Τύπο στο συγκεκριμένο πανηγύρι το «παρών» έδωσαν τόσο ο δήμαρχος Λιβαδειάς όσο και δύο βουλευτές.
Με αφορμή τις εικόνες που κυκλοφόρησαν από το πανηγύρι στον Αλίαρτο, ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, έθεσε θέμα απαγόρευσής τους. «Ο ιός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βατόπουλος, «μεταδίδεται με τα σταγονίδια, συνεπώς αρκετός κόσμος μπερδεμένος αυξάνει τον κίνδυνο υπερμετάδοσης».
Γι’ αυτό και συμπλήρωσε: «Εστω αν υπάρχει ένα κρούσμα μπορεί να δημιουργήσει εκατοντάδες κρούσματα.
Τα έχουμε ξαναπεί.
Ο κόσμος θέλει να διασκεδάσει αλλά ο ιός δεν ξέρει από αυτά».
Μάλιστα, κατέστησε σαφές ότι συγκεντρώσεις όπως αυτές στον Αλίαρτο μπορεί να αποτελέσουν «βόμβα» μετάδοσης του ιού.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS