Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στο πετρέλαιο εν μέσω πτώσης στην παραγωγή ΗΠΑ - Στο -0,15% και τα 40,5 δολ. το αμερικανικό WTI

Μεικτά πρόσημα στο πετρέλαιο εν μέσω πτώσης στην παραγωγή ΗΠΑ - Στο -0,15% και τα 40,5 δολ. το αμερικανικό WTI
Το Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου 2020 καταγράφει κέρδη της τάξεως του +0,8% στα 43,1 δολ. ανά βαρέλι
(upd) Μεικτά πρόσημα καταγράφει σήμερα Δευτέρα 6 Ιουλίου το πετρέλαιο, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες αντισταθμίζει την πτώση που σημειώνεται στην παγκόσμια ημερήσια παραγωγή.
- Το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2020 για το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,8% στα 43,1 δολ. ανά βαρέλι.
- Η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Αυγούστου 2020 υποχωρεί κατά -0,15% στα 40,5 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Image

Την περασμένη εβδομάδα οι ενεργές πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2009, και συγκεκριμένα στις 185, έναντι 188 προηγουμένως, υποδεικνύοντας ότι η ημερήσια παραγωγή της χώρας θα υποχωρήσει ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα.
Παράλληλα, οι ενεργές πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου διαμορφώθηκαν στις 76, έναντι 75 την περασμένη εβδομάδα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί περαιτέρω πτώση κατά μία πλατφόρμα.
Όσον αφορά τον συνολικό αριθμό πλατφορμών εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου, αυτός διαμορφώθηκε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα για ένατη συνεχόμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα στις 263, έναντι 265 την προηγούμενη εβδομάδα.
«Θα υπάρξει κάποια μείωση της ζήτησης εάν αυξηθούν τα κρούσματα, καθώς ο κόσμος θα παραμείνει στο σπίτι τους», αναφέρουν οι αναλυτές της OCBC bank, διευκιρνίζοντας ότι «ο ρυθμός ανάκαμψης της ζήτησης στις ΗΠΑ δε θα είναι τόσο απότομος όσο αναμενόταν».
Από την πλευρά της, η ING bank τονίζει ότι «θα έχουμε μία καλύτερη εικόνα σχετικά με τον αντίκτυπο των αυστηρότερων περιορισμών στη ζήτηση βενζίνης σε ορισμένες πολιτείες με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληρφοριών Ενέργειας αυτή την εβδομάδα».
Η μεταβλητότητα στην τιμή του Brent έχει υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τον Μάρτιο, καθώς η προσοχή των επενδυτών παραμένει εστιασμένη γύρω από την παραγωγή του OPEC+, η οποία βρίσκεται πλέον στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών.
Σημειώνεται ότι οι χώρες του OPEC+ έχουν μειώσει την ημερήσια παραγωγή τους κατά 9,7 εκατ. βαρέλια, ενώ μετά τον Ιούλιο του 2020 οι περικοπές αναμένεται να περιοριστούν στα 7,7 εκατ. βαρέλια μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης